Šta je novo?

Kućna multimedija Hisense U7HQ ili neki drugi

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Učlanjen(a)
26.12.2022
Poena
35
Pozdrav, ljudi, imam nekoliko pitanja vezanih za Hisense U7HQ model. Naime, koliko je pametno kupiti tv preko KP? Da li je ovaj tv dobar izbor za 620e? Namena ce mu biti svakodnevno koriscenje (gledanje svih mogucih striming servisa i pracenje sporta) i gaming, PS5 konzola. Vidim da podrzava 4K120hz, i ima gaming opcije koje su potrebne za full potencijal ps5. Da li ima bolji izbor za te pare? Kakav je u poredjenju sa Samsungovom QN serijom? LG C1/2 su osetno skuplji, ali da li to vredi te doplate?

Imajte na umu da sam sada na Samsung 43 TU8000 seriji. Hvala unapred.

To je stvar ukusa sada. Da li ćeš OLED ili QLED.

Pozdrav, ljudi, imam nekoliko pitanja vezanih za Hisense U7HQ model. Naime, koliko je pametno kupiti tv preko KP? Da li je ovaj tv dobar izbor za 620e? Namena ce mu biti svakodnevno koriscenje (gledanje svih mogucih striming servisa i pracenje sporta) i gaming, PS5 konzola. Vidim da podrzava 4K120hz, i ima gaming opcije koje su potrebne za full potencijal ps5. Da li ima bolji izbor za te pare? Kakav je u poredjenju sa Samsungovom QN serijom? LG C1/2 su osetno skuplji, ali da li to vredi te doplate?

Imajte na umu da sam sada na Samsung 43 TU8000 seriji. Hvala unapred.
U7HQ ima VIDAA U OS tako da od striming servisa ces moci da koristis samo Netflix, Prime Video. A neces moci HBO max, Skyshowtime... Jedino ako imas sa strane neki sertifikovani androidTV box ces moci da koristis sve striming servise. Ili kupovina nekog drugog TV-a.

Mislim da cu ici na LG C1/2 ili na nesto od Samsungove QN80/90AB serije, sta nadjem povoljnije. Kakva su iskustva sa kupovinom preko KP, vidim dobije se garancija 2 godine i kazu da se priznaje u ovlascenom servisu, da li je to istina?

Куповина преко КП је ок опција ако купујеш од провереног продавца.Масу ствари сам тако купио у већини случајева хвала Богу није било проблема чак сам и једну рекламацију завршио преко продавца са КП у рекордном року и без затезања.Што се тиче ТВ-а Ц1 је супер опција ако ти цена пробија буџет и не жури ти се толико препоручио бих ти да сачекаш нову Hisense U6K U7K U8K серију телевизора сви ће бити мини лед дакле чак и ентри левел ТВ ће имати мини лед АДС ПРО панел 120-144 мхз освежавање и остала чуда.

Pozdrav ljudi, opet ja. Imam jos nekoliko nedoumica, oko OLED burn in-a. Tv se kupuje prvenstveno za igranje igrica i gledanje filmova i serija u slobodno vreme, vecinom su to striming servisi, Netflix, HBO, Disney, Amazon. Igre koje igram su prvestveno sportske (Fifa 23, NBA 2k23), pa onda sve ostalo, a tu cesto bude statickih elemenata na ekranu (standrdni hud, ako sam dobro uhvatio, nov sam u ovome), pa me interesuje kolika je realna opasnost od burn in-a za jednog takvog korisnika?
Zao mi je da zbog toga izbegnem OLED jer po svemu sto sam nasao, neuporedivi su po kvalitetu slike. Ali isto tako necu da dam ni 1000e pa da razmisljam svaki dan hoce li ili nece.

Hvala unapred.

Statički delovi na ekranu jedino mogu da prave problem. Što se tiče filmova i ostalih striming servisa nema šta da brineš, možda jedino zbog igara. Mislim da je na novijim OLED televizorima to dosta teško dobiti.

Mislim da ce odluka onda pasti na LG C2 48, vece mi i ne treba a moze da se nadje relativno povoljno u odnosu na ostale.. Jos jedno pitanje, da li se garancija iz inostranstva (u ovom slucaju, Madjarske) priznaje kod nas u ovlascenim servisima?
Receno mi je da da, ali cisto da proverim.

priznaje se jer je međunarodna, no traje 2 godine max

Kako se pokazao Hisense 50U7QF? Imam ga oko godinu i po dana. Za sada me služi ok i zadovoljan sam. Imam i produženu garanciju od 7 godina (onu koja se ostvaruje preko veb sajta). Video sam neke negativne komentare na FB, pa me interesuju komemtari iskusnih korisnika, te me interesuje da bih znao sta mogu da ocekujem. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno