Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako voliš da gledaš televizor dok sediš bočno i na 35° od njega, pozdravljam.. Onda su Isti paneli.. Zašto bi uzimao u obzir da je IPS panel podjednako dobar u odnosu na VA iz razloga jer ga možeš gledati bočno iz uglova. Ko još gleda bočno televizor, ajde neki blaži ugao, ali oštriji, zašto bi seo i gledao tako tv.
VA vs IPS, naravno VA, ne zato što ga ja imam već je tako..
Ali što kažeš ti, nećemo u off, jer izgleda da je svaki započeti razgovor u temi o Hisens televizorima off tema,o čemu da pišemo onda?
Ako je negde dobra akcija, zašto da ne podelim ovde u temi o Hisense televizorima gde se nalazi da bi neko od ljudi kupio, ima dosta foruma sa koji jure neki dobar ulov..
Ne mogu to da pišem u temi "šta da kupim".

Ja imam 55U7Q Pro sa ADS Pro ekranom (unapredjeni IPS sa boljim kontrastom) i nama vise odgovara nego HVA ekran od prethodnog TCL 55C6K bas zbog uglova gledanja i toga sto je soba jako svetla. Televizor je tako postavljen da se gleda iz raznih uglova (deca se igraju na podu ispred TV-a, zena gleda iz kuhinje, ja iz fotelje, uvece smo na ugaonoj ispred tv-a a kad dodju gosti ima nas svuda 🙂 ).

Jest da tv ima karakteristacne IPS probleme kao sto je IPS clouding i glow ali samo kad se pali tv a u sobi je mracnije (dok se prikazuje logo) ali cim se upali i pocne da radi local dimming, to je totalno drugi TV. Crna postaje crna, nema vise IPS karakteristicnih problema (tj ne vide se) i kontrast se drasticno popravlja.

pa i nisu.
Pogledajte prilog 540405
diskutabilno je da li je bolji IPS (75") od VA (55"), što se filmskog i serijskog sadržaja tiče. kad se gleda pravo u ekran, bolji je VA. IPS ima prednost u vidu uglova
Baaam! Bravo!
Bez VA ne uzimam tv u obzir, a za igrice sam davno uzimao Dell IPS 24ke koji su bili i za pro obradu fotki zbog preciznog prikaza boja.
Ako me film, serija ne zakuca za ekran necu ni gledati . Mada mozda nisam dobar primer jer sam ja svojevremeno kod prijatelja u videoteci uzimao i po 10 VHS kaseta dnevno, to mi je bila pasija...
Sada nemam vremena za takvu vrstu gledanja ali VA ima bolji prikaz slike za mene.🙂
A OLED nisam uzimao u obzir jer bi to moji zeznuli brzo pa se preslo na jeftiniju pricu za 70k din

Zapravo prava istina je da ih ima i sa IPS i VA panelima. Zavisi u samoj fabrici koja je bila serija proizvodnje i dobavljač.
Kinezi isto to rade i sa telefonima, tabletima.
Ima na Netu pisano o tome i na stranim forumima.
Krajem prošle godine kad sam počeo da proučavam Hisense televizore naleteo sam na te izvore kod Indusa na forumima.

Ne zavisi od serije do serije vec odredjene dijagonale odredjenih Hisense modela uvek dolaze sa IPS/ADS Pro ekranina ali to menjaju iz godine u godine. Naslednik neke serije moze da ima IPS ekran u totalno drugacijoj dijagonali nego proslogodisnji model ali ga uvek ima u toj dijagonali.

Napisao sam da isti model tv-a moze imati i va i ips panel zavisi od trenutne serije koju pakuju u proizvodnom delu.
Imaš tih slučajeva kako ne znaš za to u vezi telefona. Isti telefon ali drugi panel, posebno se to dešavalo kod Xiaomija, ima primera i na tabletima.
Evo jedna specifikacija od 75u7q koji je za Global tržište, nije USA, VA panel u pitanju.

Prilozi

• Screenshot_20260523-131024_Opera.png
    Screenshot_20260523-131024_Opera.png
    188 KB · Pregleda: 5
daj link ka izvoru. deluje da si pitao AI, a koji nije baš merodavan jer brka podatke. npr, 75U7NQ, prethodna generacija U7, ima ADS Pro sa kontrastom 2000:1 a to AI može da protumači kao VA. isti kontrast ima i 75U7KQ. još nešto, ne postoje modeli za global tržište. postoje za Ameriku/e, Evropu (EMEA?), Okeaniju, Aziju.
kao što je više puta spomenuto, Hisense koristi isto slovo za generaciju globalno, pa je Q (QQ bi trebalo za modele sa Quantum Dot) 2025, N je 2024, K je 2023 itd itd

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno