Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas su mi napokon odobrili reklamaciju TCL televizora, tako da moram da odlucim sta uzimam umesto njega. Vidim da ovaj TV ima jos negde da se nadje u Tahnomaniji pa me zanima ima li neko ovaj model (55U7Q Pro) da prenese utiske, kako se ponasa taj ADS Pro ekran i sl.

Planiram da uzmem 100U7Q pro pa me zanima da li moze da se instalira Iris TV aplikacija i VLC player, da li postoji za Vidaa sistem?

Vozio sam ga mesec dana po Srbiji za potrebe Red Bull a 😃 Iris radi, VLC nopeIMG_2706.jpeg

Prilozi

• IMG_2704.jpeg
    IMG_2704.jpeg
    269.8 KB · Pregleda: 72
  • IMG_2705.jpeg
    IMG_2705.jpeg
    204.9 KB · Pregleda: 75
Da li vredi dati 30000din. vise za 100U7Qpro u odnosu na 100U7Q.

@glavas to je do kupca. razlike između ta 2 su sledeće:
1000013749.png

Imam neki Hisense 55U7QF i vidaa V0000.01.00C.P0219

Ovo je neka stara verzija vrv čim nemam Orion tv?

To bi trebalo da je najnovija verzija (kod mene na 65 je N0712, ja je recimo nemam, a baš me zanimalo da li ima Orion TV.
Pošto nema, da ne jurim novu verziju....

Jel imao neko kontakta sa 75u7nq,idem danas da ga narucim osim sto je 2024g,ima sve pohvale, a ovih dana je na akciji.

Sin ima 65u8kq i ima problema sa wifi mrežom. Kad se priključi na 5g brzina ne prelazi 5 mbps za download, na telefonu ide preko 500. Lan radi ali je sporo. Da li se neko sretao s ovim problemom i koje je rešenje?

Sin ima 65u8kq i ima problema sa wifi mrežom. Kad se priključi na 5g brzina ne prelazi 5 mbps za download, na telefonu ide preko 500. Lan radi ali je sporo. Da li se neko sretao s ovim problemom i koje je rešenje?
TV tj wi fi se guši ako je ruter na:
  • kanalu 100–140 (DFS)
  • širini kanala 160 MHz

Na ruteru namesti obavezno:
  • 5 GHz kanal: 36 / 40 / 44 / 48
  • Channel width: 80 MHz
  • Security: WPA2-PSK (AES) (ne WPA3)

Moze biti i bug na VIDAA tako da ako ne pomogne ovo iznad, vracanje na fabricka podesavanja.

TV tj wi fi se guši ako je ruter na:
  • kanalu 100–140 (DFS)
  • širini kanala 160 MHz

Na ruteru namesti obavezno:
  • 5 GHz kanal: 36 / 40 / 44 / 48
  • Channel width: 80 MHz
  • Security: WPA2-PSK (AES) (ne WPA3)

Moze biti i bug na VIDAA tako da ako ne pomogne ovo iznad, vracanje na fabricka podesavanja.
Hvala ali nije to. Probali smo na 2 telefona (android i apple) i na Yettelovom tv boxu i svuda radi lepo. Nije zagušenje. Probao je sin 36 kanal i 80MHz ali je uvek na oko 4.5 mbps.

Vratili televizor na fabricka podesavanja? Takodje vrlo bitna stavka.

Danas bio da narucim imaju samo 3 komada u 3 radnje u celoj Srbiji.(75u7nq).Verovatnoca da je radio je 99 posto verovatno, ne znam sta da radim, da li da rizikujem ili ne.
Samo ti uzmi, imas 5 god garancije, servis im je odlican, tako da opusteno 🙃💪

Pozdrav jel zna neko zasto tv nece da cita č ć đ dž, i to nema onih cudnih znakova nego samo izostavi ta slova, to je na videima sa vec ugradjenim razlicitim titlovima na raznim jezicima pa su tu i srpski i hrvatski, a cirilicu sa eksternih titlova prikazuje sa velikim razmacima izmedju slova.

Problem sa enkodiranjem/citanjem titlova:
  • titl, ako mozes sacuvaj kao UTF8
  • titl, preimenuj da je isti kao i ime filma
  • koristi latinicu a ne cirilicu titl
Ako bas hoces titl iz videa, postoje neki programi preko kojih mozes da editujes i menjas taj titl pa sacuvas opet u UTF8 ali realno smaranje i pitanje opet da li bi radilo.

Znaci, problem je u osnovi u Hisense softveru/enkodingu🙃

Problem sa enkodiranjem/citanjem titlova:
  • titl, ako mozes sacuvaj kao UTF8
  • titl, preimenuj da je isti kao i ime filma
  • koristi latinicu a ne cirilicu titl
Ako bas hoces titl iz videa, postoje neki programi preko kojih mozes da editujes i menjas taj titl pa sacuvas opet u UTF8 ali realno smaranje i pitanje opet da li bi radilo.

Znaci, problem je u osnovi u Hisense softveru/enkodingu🙃
Hvala, ma da to sam i pretpostavio da je problem kod tv-a, hocu da koristim windows built in DLNA server, da delim sadrzaj sa tv-om ali on ne podrzava eksterne titlove, a definitivno enkodiranje bi trebalo da bude bolje to sam provalio dok sam pokusavao da namestim da eksterne titlove cita kako treba, ustvari UTF-8 kodiranje prikazuje cudne znakove samo se ispostavilo da ANSI radi kako treba, zasto to braca kinezi da nam prirede, a toliko smo ucinili za njih 🙂.

Ahahah to je sto je brat. Ja koristim STREMIO preko Xiaomi Sticka i sve radi perfektno😄

Hvala, ma da to sam i pretpostavio da je problem kod tv-a, hocu da koristim windows built in DLNA server, da delim sadrzaj sa tv-om ali on ne podrzava eksterne titlove, a definitivno enkodiranje bi trebalo da bude bolje to sam provalio dok sam pokusavao da namestim da eksterne titlove cita kako treba, ustvari UTF-8 kodiranje prikazuje cudne znakove samo se ispostavilo da ANSI radi kako treba, zasto to braca kinezi da nam prirede, a toliko smo ucinili za njih 🙂.
Sve to radi kako treba, procitaj unazad na forumu. Objasnjeno xxxx puta. Subtitle, seting, karakteri, kada je utf postaviti na difolt, kada je ansi na central europian i to je to...

Zdravo,
Porucio sam matorima Hisense 40A5Q u Tehnomaniji i rekose da je garancija 2+3 godine.
Dodjem kuci odem na sajt registrujem se pogledam spisak modela koji podlezu toj garanciji i ima ga na spisku.
Udjem tamo gde se produzava garancija, za tip uredjaja stavim televizor a za model kad kliknem izadje padajuci meni i tu nema mog modela.
Zna li neko sta li je u pitanju?
Na LG-u je to bilo lako odraditi i steta sto ga nema od 40" jer mi je to maksimalna velicina koja odgovara mestu gde stoji.

Isti sam problem imao kad sam uzimao preko ananasa. Nije bio u opciji za produzenu garanciju. Pisi tehnomaniji da ti rese problem. Ne mogu da nadjem mail sto sam se dopisivao sa podrskom ananasa

Isti sam problem imao kad sam uzimao preko ananasa. Nije bio u opciji za produzenu garanciju. Pisi tehnomaniji da ti rese problem. Ne mogu da nadjem mail sto sam se dopisivao sa podrskom ananasa
Jesi li na kraju uspeo da produzis garanciju?
Ako naletis na mejl javi.
Hvala

Nazad
Vrh Dno