Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
To je za BiH, CG, i Tursku u experimentalnoj fazi, za Srbiju jos nema
Aha, nisam znao. Pošto ima i Srbija da se odabere pored navedenih zemalja. Ko zna, možda će narednih dana da ubace i Move smart. Mada, što se mene tiče i ne mora, jer sam naručio Mi box S 2nd gen, čekam ga da stigne, jer mi se vremšni Mi TV stick polako ali sigurno rastavlja sa životom. Ovaj Vidaa ne znam čemu služi, da se kaže da ima OS?

Aha, nisam znao. Pošto ima i Srbija da se odabere pored navedenih zemalja. Ko zna, možda će narednih dana da ubace i Move smart. Mada, što se mene tiče i ne mora, jer sam naručio Mi box S 2nd gen, čekam ga da stigne, jer mi se vremšni Mi TV stick polako ali sigurno rastavlja sa životom. Ovaj Vidaa ne znam čemu služi, da se kaže da ima OS?
Da sam znao da je toliko zatvoren sistem nikad ne bi uzeo, ali android box je resenje, pokajao se sto nisam uzeo drugu marku

Računajte Vidaa sistem skoro kao običan sistem bez smarta i da kome treba smart mogućnosti i instaliranje svih aplikacija treba android box. Ovako kome treba samo yt, netflix, amazon to ima, mada su i te aplikacije sigurno mnogo starije i retko se ažuriraju u poređenju sa android tv aplikacijama.

Koji Hisense model u veličini 55" je sada za preporuku kao best buy, koristiće se pretežno za yt i filmove pod pravim uglom u svetloj sobi, povezan na računar i android box. Planirao sam do 1000eur da platim TV, bez soundbara i dodatnih zvučnika za sada.

Izmakao mi je Samsung Oled S90c na akciji za 950eur pa bih nešto približno po kvalitetu slike i zvuka. Smart funkcije mi nisu bitne. Voleo bih proveren model bez problema u radu. Ovaj oled sam samo zbog akcije hteo i da probam oled ali nije neophodno. Biće za crni petak slična crna za taj model ako ne naleti nešto što je bolji izbor.

Poslednja izmena:
Koji god da kupis nece biti bolji od OLEDa.
Ako bi izbegao oled onda recimo u8k od hisensa je super kupovina.

Nećeš dobiti ni približan kvalitet tom s90c ili bilo kom oled-u tog ranga (pa i one "niže" klase recimo LG A ili B klase). Mini-led top modeli su dobri, ali ulaze u cenovni rang oled-a.

Mogu misliti kako bi kodi tek lose radio, sreca pa nema.

Posto sam nov medju Hisense, a jos mi je veca nepoznanica ta VIDA, zanima me da li su ovakvi problemi ne pustanja fajlova vezani samo za jeftinije modele ili je to generalni problem sa Hisense software-skom podrskom svakog modela pa i onih skupljih?
Ja od 2021. imam 55u7qf i bas cesto pustam fajlove sa eksternog diska koji je pritom kinez neki od terabajt, znaci nije preterano kvalitetan, sto one od 2gb sto one od 90gb, znam sta skidam i nikad nisam imao niti jedan problem, tako da je verovatno do jeftinijih modela.

ili do materijala

Ja od 2021. imam 55u7qf i bas cesto pustam fajlove sa eksternog diska koji je pritom kinez neki od terabajt, znaci nije preterano kvalitetan, sto one od 2gb sto one od 90gb, znam sta skidam i nikad nisam imao niti jedan problem, tako da je verovatno do jeftinijih modela.
Upravo tako, ja sam prvi Hisense TV kupio za svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018_te i to model H50A6500 koji je besprekorno radio do 2022_e kada je naprasno "ispustio dušu". Sve što sam mu podmetnuo od fleševa, externih hdd_ova sa raznim formatima filmova sve je puštao. Sada Imam 50A7GQ koji isto radi bez problema. Znači da ipak treba uzimati malo kvalitetnije, ne baš najeftinije modele. Od neke srednje klase pa naviše.

Jel imao neko iskustva sa servisiranjem tv-a u garantnom roku na kojem su se pojavile blage fleke na par mesta, nisu strafte vertikalne nego random fleke blago zute boje (model U7QF). Koliko traje, jel prihvataju to pod garanciju, kako se preuzima tv...etc? Hvala unapred.

Ne znam da li je ovo pravo mesto za pitanje ali moji imaju problem sa Hisense TV . Kupljen je nov TV , radio normalno ali sada mu je slika ovakva . U servisu kažu da je mehaničko oštećenje i nisu priznali garanciju . Na samom ekranu kada je ugašen se ne vide mehanička oštećenja. Tata kaže da nema šanse da je oštetio TV prilikom montaže na zid . Da li je moguće da su crkle diode a da nije mehaničko oštećenje već da su to rekli samo da ne bi morali da daju drugi u zamenu

Prilozi

• IMG-059cb10fb7e51755472e719879f1a79f-V.jpg
    IMG-059cb10fb7e51755472e719879f1a79f-V.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 70
  • IMG-6544c800a026b90a04292b8ba69258b0-V.jpg
    IMG-6544c800a026b90a04292b8ba69258b0-V.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 71
  • IMG-e65e21c2992197b175f95bf9223a1815-V.jpg
    IMG-e65e21c2992197b175f95bf9223a1815-V.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 71
  • IMG-6ff6d381ba36abdcbac8eeae3d81bb2c-V.jpg
    IMG-6ff6d381ba36abdcbac8eeae3d81bb2c-V.jpg
    94 KB · Pregleda: 67
Da nije tata malo prejako stegao srafove kad je montirao TV?
Ovo je sigurno mehanicko ostecenje.

Prilikom montaze se desilo ostecenje, to je bar sigurno.
Posto ne priznaju garanciju mozes slobodno da ga otvoris i da vidis sta se tacno desilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno