Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ne svidja mi se sto vidim IPS panel, iako je navodno neka bolja verzija, nije onaj standardni. Sa druge strane, za nesto vise novca moze da se uzme u7kq koji ima VA panel, ostalo specifikacije su manje vise iste.

Ne svidja mi se sto vidim IPS panel, iako je navodno neka bolja verzija, nije onaj standardni. Sa druge strane, za nesto vise novca moze da se uzme u7kq koji ima VA panel, ostalo specifikacije su manje vise iste.
Danas sam bio do radnje da pogledam Tcl 55c735 (odmah je ispao iz odlučivanja, zakucao mu piclxel), slučajno ovaj 55u8hq bio u blizini i prilično je ostavio dobar utisak na mene. I izgledom i slikom. U radnji sam sa njim možda mogao samo da uporedim neki duplo skuplji lg

Odlican je U7HQ a naravno jos bolji U8HQ. Ja ne bih razmisljao, uzeo bi U8HQ. Po meni odlicna je kupovina sada i 55A7KQ za 60 hiljada na akciji. TCL C635 imao dva zaglavljena piksela u mom slucaju kad sam gledao. Ispao iz izbora. Ja sam izmedju NANO763Q i A7KQ uzeo ovaj drugi. Mada je i ovaj LG dobar ali IPS

Ko ima?

Hisense 65" 65U7HQ​

Zanima me kako se pokazao?
Hteo sam da ga kupim prvenstveno kao monitor (bezobzira sto je velik) ali ce mi u 90% slucajeva sluziti za gledanje serija-filmova. Da li je bolji "ULED ili qled " ili je sve to isto?
Zanima me kvalitet 4k i dopada mi se sto je 120hz
Trenutno koristim monitor koji je 60hz

Odlican je U7HQ a naravno jos bolji U8HQ. Ja ne bih razmisljao, uzeo bi U8HQ. Po meni odlicna je kupovina sada i 55A7KQ za 60 hiljada na akciji. TCL C635 imao dva zaglavljena piksela u mom slucaju kad sam gledao. Ispao iz izbora. Ja sam izmedju NANO763Q i A7KQ uzeo ovaj drugi. Mada je i ovaj LG dobar ali IPS
Napravio sam paralelu izmedje u8hq i u7kq a ne u7hq :D . Mada i oni sa ovim oznakama, kako da se covek ne pogubi. Ja vec par nedelja gledam, istrazujem i vec me glava boli :D

Kako si zadovoljan sa a7kq?

Nema tu paralele, U8HQ je bolji televizor.
A7KQ je solidan na SD-u, HD-u a odlican na Dolby i HDR materijalu. Sistem je dovoljno brz. Ima malo problema sa belom bojom, crna je odlicna. Dosta treba da se podesava da bi se usaglasile boje. Pokreti su u granicama normale mada ja gledam preko racunara i SVP na HD materijalu. Zvuk je odlican, dovoljno jak za dnevnu od nekih 40 kvadrata. Kvalitet izrade je odlican za taj iznos od 65 hiljada. Nedostaje mu cable managment i pozicija ulaza je losije resena zbog blizine CA modula i ulaza. Daljinski je odlican i reaguje i kad sam u drugoj sobi.
Preporuka za ovaj nosac sto sam naveo u prethodnim porukama

Када дистрибутер повуче или распрода модел, нестане одједном у свим интернет продавницама а може се евентуално наћи у класичним ако је заостао од пре.

Ne pratis, pitao si kako sam zadovoljan sa A7KQ pa sam ti odgovorio, taj tv je oko 65 hiljada, 55 inca.

U8HQ je bolji od U7KQ, znam oznake i nema tu neke filozofije. Ja bi isao na U8HQ da sam imao dovoljno love.
U8HQ je svetliji, ima vise zona zatamnjenja, bolji kontrast, bolji zvuk, kristalniji. Izrada je slicna.

@gvlada Nisu svi ali odjednom su zalihe prodate.
Ili ce da povuku iz prodaje ili spremaju popust za crni petak.
@recognition Kako da pratim mozak mi izgoreo.
A7 U8 uku muuu 😁
Ako imam prilike da pogledam uzivo videcu razliku.
Ali nije mala razlika u ceni izmedju A7 i U8 !
Pored LG OLED-A koji je 99000dinmislim da nebih kupovao U8

Ne pratis, pitao si kako sam zadovoljan sa A7KQ pa sam ti odgovorio, taj tv je oko 65 hiljada, 55 inca.

U8HQ je bolji od U7KQ, znam oznake i nema tu neke filozofije. Ja bi isao na U8HQ da sam imao dovoljno love.
U8HQ je svetliji, ima vise zona zatamnjenja, bolji kontrast, bolji zvuk, kristalniji. Izrada je slicna.
Nema veze sto u8hq ima ips?

Ставиш позадинско осветљење, добијеш фину црну а чуваш вид.
U kom smislu cuvas vid?
Ne znam ja nisam video da je ips panel. Bezobzira sto se ips paneli svrstavaju u najbolje panele mislim da su VA paneli bolji izbor.
Boje nisu bas toliko izvestacene a kontrast je po meni bitniji,i crna boja. A uglovi gledanja ako gledas pravo nema beze sto je VA

Сваки екран емитује светло и очи се напрежу више у мраку. Људски вид се базира на контрасту боја и осветљења па самим тим боље изгледа екран са неким светлом него у мрклом мраку, осим ако није у питању слика са пројектора (сенка, не смета) или олед који има апсолутну црну (емитује светло и даље). Лет траке око оквира тв са задње стране чине чуда за квалитет слике, ако је то једино осветљење у просторији. Сваки извор испред екран мање или више рефлектује.
Код мене је VA сасвим ок решење за тв програм.

@gvlada Mislis da nije dobar pa VA panel za sadrzaj sa Netflix-a? Mislim kontretno na model "A7KQ"
Televizija me ne zanima to cak necu ni da probam da li radi,i aplikacije generalno ne. Najvise se plasim da ne budu pikseli previse uocljivi zbog manjeg ppi.
Svakako bih ga koristio kao monitor,ali ne znam da li je taj model nakbolji izbor za taj cenovni rang.

Нисам рекао да није добар али је бољи са позадинским осветљењем. К серију нисам видео уживо.

Sinoc malo uspeo da gledam tv, zezao se sa slikom. Uglavnom, nisam znao da u Meniju Backlight postoji jos menija, odnosno skroluje se podesavanje za Dynamic Backlight off, low, high, pa Backlight pa Shift sensor light ili tako nesto. Nisam imao pojma da je backlight podesen na 100 i tada pri beloj svetlosti, pozadini se pojavljuje sa strane isijavanje! Kada spustim backlight na 35-40 to apsolutno nestane i slika bude jos bolja! Bez problema. Ako nekom znaci nek proba, nema onda isijavanja i probijanja svetla! Kada se podesi Gamma,Color, Backlight i Brightness bude slika bas dobra. Ja sam zadovoljan.

Dvoumim se izmedju dva modela :
Hisense 75U8HQ
Hisense 75E7kq Pro
cena im je ista, koliko sam gledao po netu 75U8HQ je model za 2022 godinu, ULED i ima Vidaa U6 a 75E7kq Pro je model za 2023 godinu, QLED i ima Vidaa U7.
Po svemu je bojli U8HQ samo me zanima u cemu je razlika izmedju Vidaa U6 i Vidaa U7 OS. Da li ima neke bitnije razlike izmedju Vidaa U6 i Vidaa U7 OS?
TV ce sluziti samo za gledanje filmova i serija.

Dvoumim se izmedju dva modela :
Hisense 75U8HQ
Hisense 75E7kq Pro
cena im je ista, koliko sam gledao po netu 75U8HQ je model za 2022 godinu, ULED i ima Vidaa U6 a 75E7kq Pro je model za 2023 godinu, QLED i ima Vidaa U7.
Po svemu je bojli U8HQ samo me zanima u cemu je razlika izmedju Vidaa U6 i Vidaa U7 OS. Da li ima neke bitnije razlike izmedju Vidaa U6 i Vidaa U7 OS?
TV ce sluziti samo za gledanje filmova i serija.
U8hq jer je mini led. I tu je u ogromnoj prednosti u odnosu na Pro. Pro jedino ima 144hz koji je kul ako ti je tv primarno za igru.

A sta je sa OS Vidaa da li izmedju njih ima neke velike razlike?
Maltene nikakve, verovatno su promenili dizajn samog OSa i mozda unapredili par stvari. U sustini imaju iste aplikacije i to je jedino bitno. OS ne moze da nadomesti razliku u ekranu i da je 100 puta brzi, jer uvek mozes da za male pare uzmes neki Android BOX/stick.

U8HQ odlican tv i ja bi isao na taj tv.
U vezi mog televizora, A7KQ ako ga neko ima, Backlight na 60 u vecini pustanog materijala je dobra mera. Ako neko ima ovaj tv moze da napise kako je podesio sliku.:)

Bio danas update za A7QK, nekih 700mb. Drugacija postavka Menu-ja, bolja vidljivost podesavanja za Backlight opciju. Koliko sam video, sistem bolje odradjuje dinamicku kontrolu contrasta i backlight-a. Ranije sam drzao tv na Cinema Night i par stvari podesenih a sada drzim na Dynamic i par podesavanja na Gammi. U svakom slucaju bolje.

Nisam pitao da li je neko probao bluray filmove na "Hisense 65U7HQ"
Kakav je kvalitet,pogledacu u prodavnici ako budu imali,samo efekat nikad nemoze da bude isto kao kod kuce.
Merkam ga vec dva meseca dvaput sam ga sanjao! 😁

Ja ga imam i sada za 65K din vredi jos vise nego za 86k kad sam ga ja platio pre 5 mes. Dynamic Backlight ti je za ceo ekran eto kao mana ali verovatno ne moze sve u tu cenu. Boje, osvetljenje uglovi gledanja nikakve zamerke (treba podesiti jacinu boja). HDR10 i Dolby vision perfektno tu se vidi sta moze ima preset podesavanja kad prepozna signal. Ako pustas sa Usb tu je najbolji dozivljaj nekog veceg fajla 20+ gb, titlovi i podesavanja skoro sve sto treba ima. Preko ugradjenog Plexa isto korektno sem titlova, moras UTF8 titlove da bi ptikazao Yu slova ok. Da bagovit i spor je. Mimo 4k sadrzaja 1080p je takodje bez zamerke kao SD sadrzaj korektan. Probijanje svetla na crnoj ako si ispred ekrana na 3m i u potpunom mraku se primeti u minimalnoj kolicini dok sa upaljenim pozadinskim osvetljenjem iza TV-a se dosta eleminise, preko dana crna je pith black. Ako ukljucis dinamic backlight kada je neznam koji procena ekrana tj slike u mraku Tv potamni tj smanji pozadinsko osvetljenje. Za ovu opciju nisam nasao rucno da se moze podesiti, naravno brightness to ne radi.
Ja sam uzeo na rate a za kes ta cena do kraja meseca.
Eh bar da mi plate za reklamu a i ko ih sisa ako ce ti pomoci nesto moje odusevljenje.

Ja ga imam i sada za 65K din vredi jos vise nego za 86k kad sam ga ja platio pre 5 mes. Dynamic Backlight ti je za ceo ekran eto kao mana ali verovatno ne moze sve u tu cenu. Boje, osvetljenje uglovi gledanja nikakve zamerke (treba podesiti jacinu boja). HDR10 i Dolby vision perfektno tu se vidi sta moze ima preset podesavanja kad prepozna signal. Ako pustas sa Usb tu je najbolji dozivljaj nekog veceg fajla 20+ gb, titlovi i podesavanja skoro sve sto treba ima. Preko ugradjenog Plexa isto korektno sem titlova, moras UTF8 titlove da bi ptikazao Yu slova ok. Da bagovit i spor je. Mimo 4k sadrzaja 1080p je takodje bez zamerke kao SD sadrzaj korektan. Probijanje svetla na crnoj ako si ispred ekrana na 3m i u potpunom mraku se primeti u minimalnoj kolicini dok sa upaljenim pozadinskim osvetljenjem iza TV-a se dosta eleminise, preko dana crna je pith black. Ako ukljucis dinamic backlight kada je neznam koji procena ekrana tj slike u mraku Tv potamni tj smanji pozadinsko osvetljenje. Za ovu opciju nisam nasao rucno da se moze podesiti, naravno brightness to ne radi.
Ja sam uzeo na rate a za kes ta cena do kraja meseca.
Eh bar da mi plate za reklamu a i ko ih sisa ako ce ti pomoci nesto moje odusevljenje.
Govoris o 55" modelu? On je sad 60k na ananasu.
Meni zapravo i treba za 4k filmove 20-50gb,pretpostavljam da ce biti dobar osecaj ali i bluray serije ali one su malo losijeg kvaliteta.
Meni isto treba da sluzi kao monitor za to sam ga prvenstveno i namenio jer pise da ima 120hz i to me dosta privuklo! Ali me ovo probijanje crne boje jako plasi... Ja cu ga sa 2m gledati da ne bude veliki problem probijanja crne?
Tebi hvala svakako a hisense bi mogli da ti oproste jednu ratu zbog reklame :)

na prvom linku ako u google stavis Hisense 65U7HQ pise sponzorisan link a pocinje na S valjda je prihvatljivo ovako da ne pisem ime pomazem coveku ;)
i ja sam se pitao kako izgledaju 720p i 1080p serije, mogu ti reci bez nekih kockica ili izoblicenja znaci lepo upeglano uradio upscaling cak stavise skidam samo MeGusta 1080p do 500mb faljove skroz zadovoljan. Igranje sa PS4 1080p takodje extra. Tesko ovako recim docarati naravno da se ne moze porediti ostrinom 4K ali sto se tice i filmova ako nije neki SF hit nesto kao Ajvatar ili nesto gde bi hteo videti u sto boljem izdanju ne skidam 4K-HDR10+ itd nego 1080p 2-3gb fajl. Prednost VA panela na 60hz onako laicki ako je film na 23hz panel spusti osvezavanje na 23hz i dobijes sliku bez trzanja sto ovi na Oled 120hz dobiju trzaje kao da imaju neki napad. Taj info mozes videti u meniju, ja to primetim recimo, nekome ne smeta ili prihvati.
Crna nije kao na Oled gledao sam ono je perfekcija-nema dalje ! Ovo je najblize sto moze da bude vidi se - iskreno ocekivao sam da ce biti manje probijanja ali kad pogledam na starom Samsung 46` neki iz 600 serije na VA je bolje. Ak ogledas sa 2m mozda ti 720p a mozda i 1080p ipak bude manje detalja zbog same velicine panela, razmisli mozda o nekom koji ima sto vise dimming zona a mozda 55` ako gledas sa 2m. I dimming zone nisu sjajne ako ih je malo onda zna da napravi los efekat pogledaj na youtube e sad ako ih ima 2000 sigurno ce biti odlicno ali opet dok ne vidis neznas a mozda se opet primeti takozvani bleed oko titlova ili tog detalja sto prikazuje :)
Meni najveca mana je sto ima samo 3 Hdmi :( i los Plex ugradjen, youtube je ok, ostalo ne koristim iz smarta.
Osvetljenje mislim na ono sto kazu nits znaci ali samo ako imas dnevnu sobu gde umesto zida imas stakla pa puno dnevne svetlosti, a ono za vecernje gledanje sa nekom nocnom lampom ili pozadinskim iza TV-a meni bude prejako i ovih 300-400nita mislim lepo je ali kad onaj iz mrklog mraka neki recimo horor film pa ti osvetli bateriskom u kameru tj ekran nama u momentu bar meni bude neprijatno. Hdr10+ i Dolbi Vision snimci to bas znaju da prikazu ono na max.
Sve ima svoje prednosti i mane, Oled jeste crna crna ali i rizik od duhova to ce vreme pokazati kakvi su paneli. Meni je to dalo prekretnicu ka VA, opak ne sedim ispred crnog ekrana nego gledam i uzivam u filmovima i serijama i poneka igrica. A moze i ono jednom se zivi pa nije on mene kupio uzmes oled pa ako bude nesto posle par godina kupis drugi novije tehnologije itd... :)
Licno znao sam limit u kucnom budzetu i kupio sam taj model, gledao sam pored LG i samsunga ali posto je cena preovladala i uslovi na rate kupio sam taj. posto gledam sa 3-3,7m nekako sam na granici velicine da bude mali mozda 75-85`` :D
ajde lep pozdrav valjda ces odluciti nesto

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno