Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Koja strana bi sad trebalo da juri da recimo supernovina aplikacija dođe na Vidaa platformu? Telekom ili Hisense?
Zašto ovo pitam, pa prosto je neverovatno da neko nema interes gledajući broj korisnika SN kablovske i ljudi kpji poseduju Hisense televizore.
Pritom da bude stvar još luđa Hisense poseduje fabrike po Srbiji, doduše proizvodi drugačije proizvode, ali bez obzira.
Supernova=Telekom od te ponude na kablu ne treba gledati.Izbegavati u svakom slucaju.Kvalitet ponute tv kanala je ispod svakog nivoa.Da ne govorimo o sadrzajima ponudjenih kanala.EON je za sada sasvim ok u ponudi kanala i tehnickom kvalitetu .Naravno da i tu ima dosta oscilacija ali generalno su bolji,

Malo info probajte prebaciti za zemlju UK i probajte da li ce vam pronaci azuriranje meni je na h55u7b pronasao...

Tel mi je povezan sa tv 40a5720fa
Kad pustim nesto sa youtube npr onda radi stream, a kad hoce da ga povezem sa wireless projection da prikazem ekran telefona onda neće. Moze pomoc?

da ne bude zabune, A5720FA je Android TV model, što znači da je u pitanju Chromecast a ne AnyView ili kako se već zove na VIDAA U.
radi li ovo?

Da li neko ima ili je uopznat sa Hisense 43A7GQ modelom televizora, da li ima probleme sa HDR-om na Irisu, probija li svetlost led dioda na ram TV-a?
Koji se panel bolje pokazao na ovom modelu VA ili IPS (VA bi trebao biti do 43" ili 50", a 55"+ je valjda IPS)?
Je l ima neki bolji TV za sličan novac?

Pozdrav drugari, imam model H39A5600. Od skoro na njemu vise ne radi aplikacija SS-IPTV za gledanje IPTV m3u listi a druge iptv aplikacije nema u App Store , probao sam sve ali ne vredi. Da li neko zna kako da povezem (cast) mobilni telefon sa televizorom? Povezani su na istu wifi mrezu ali prebacivanje ekrana nece.
Hvala i pozdrav svima!

Имам тв. 55U8QF. На почетку видеа у HDR-у(Ју тјуб), не појављује се иконица за HDR у горњем углу тв. Када се уђе у информације о сигналу и на тв и на Ју тјубу, показује да је сигнал-HDR. Дали је још код некога овако. Шта је у питању.

Ni meni na U7QF ne izlazi obaveštenje o hdr signalu, ali ako u podešavanjima YT i televizora stoji hdr onda je to to. Meni jedino na HBO MAX izlazi gore desno kad se aktivira dolby vision i dolby atmos.

Ni meni na U7QF ne izlazi obaveštenje o hdr signalu, ali ako u podešavanjima YT i televizora stoji hdr onda je to to. Meni jedino na HBO MAX izlazi gore desno kad se aktivira dolby vision i dolby atmos.
dexter87 Хвала!

Pozdrav drugari, imam model H39A5600. Od skoro na njemu vise ne radi aplikacija SS-IPTV za gledanje IPTV m3u listi a druge iptv aplikacije nema u App Store , probao sam sve ali ne vredi. Da li neko zna kako da povezem (cast) mobilni telefon sa televizorom? Povezani su na istu wifi mrezu ali prebacivanje ekrana nece.
Hvala i pozdrav svima!
Savet se odnosi na U7QF,valjda je isto i na tvom modelu.Input na daljinskom i izaberes delenje ekrana.Otvoris prozor.Na mob tel. odes na podesavanja,opcija povezani uredjaji i Wi-Fi prikaz.Kliknes i otvore se vidljivi uredjaji.Tu bi trebalo da bude tvoj model Tv.Kliknes na Tv i pratis konekciju.Posle desetk sekundi posle konektovanja na Tv videces mob telefon na tv.
Ako ti treba pojasnjenje javi se.

Savet se odnosi na U7QF,valjda je isto i na tvom modelu.Input na daljinskom i izaberes delenje ekrana.Otvoris prozor.Na mob tel. odes na podesavanja,opcija povezani uredjaji i Wi-Fi prikaz.Kliknes i otvore se vidljivi uredjaji.Tu bi trebalo da bude tvoj model Tv.Kliknes na Tv i pratis konekciju.Posle desetk sekundi posle konektovanja na Tv videces mob telefon na tv.
Ako ti treba pojasnjenje javi se.
Hvala drug ali ece pa nece. Na istoj wifi mrezi od 2,4 su i mob i tv.

Jel postoji neka aplikacija koja omogucava da sherujem sadrzaj ili ekran sa iphona na hisense tv?
Uspeo sam preko androida, za apple ne mogu da nadjem resenje, a isto content sharing ne radi jer telefon ne pronalazi tv.
Konkretno me zanima za move n go aplikaciju, neshvatljivo mi je da to bez problema radi na tesla tv, dok na hisense vidaa nece nikako…

Hvala drug ali ece pa nece. Na istoj wifi mrezi od 2,4 su i mob i tv.
Da li ti vidis na mobilnom telefonu kada udjes u podesavanja tvoj tv?Moj telefon(TCL10L) kada udjes u podesavanja ima opciju Povezani uredjaji,(NFC,,WI-Fi prikaz,USB, Android auto.Kada kliknes na Povezane uredjaje prikazuju ti se navedeni uredjaji.Da li su povezani ili ne.Tu vidis da Wi-Fi prikaz nije povezan.Klikom na njega otvaraju ti se uredjaji koji cekaju da se povezu.I tu bi trebalo da vidis pored ostalih i tvoj Tv.Kliknes na tv i posmatras povezivanje na Hisense.Moras malo da se igras😉

Jel postoji neka aplikacija koja omogucava da sherujem sadrzaj ili ekran sa iphona na hisense tv?
Uspeo sam preko androida, za apple ne mogu da nadjem resenje, a isto content sharing ne radi jer telefon ne pronalazi tv.
Konkretno me zanima za move n go aplikaciju, neshvatljivo mi je da to bez problema radi na tesla tv, dok na hisense vidaa nece nikako…
Nisam ni ja uspeo. Ako neko zna zamolio bih da podeli info 😊

Da li ti vidis na mobilnom telefonu kada udjes u podesavanja tvoj tv?Moj telefon(TCL10L) kada udjes u podesavanja ima opciju Povezani uredjaji,(NFC,,WI-Fi prikaz,USB, Android auto.Kada kliknes na Povezane uredjaje prikazuju ti se navedeni uredjaji.Da li su povezani ili ne.Tu vidis da Wi-Fi prikaz nije povezan.Klikom na njega otvaraju ti se uredjaji koji cekaju da se povezu.I tu bi trebalo da vidis pored ostalih i tvoj Tv.Kliknes na tv i posmatras povezivanje na Hisense.Moras malo da se igras😉
Ne vredi, ne vidi TV. Sve sam pokusao.

da se vratimo na temu: televizori marke Hisense

@havijer neki Android model. 40" je Full HD, da ne bude zabune.
na hisense.rs ih ima 2 (u zagradama su tipovi panela, prema konstrastu): stariji 40A5720FA (IPS) i noviji 40A4HA (VA)

gledam šta je predstavljeno (za tržište severne Amerike, ako se ne varam) u Las Vegasu za ovu godinu i primetih da je oznaka za 2023. slovo K. za prošlu godinu je H. šta se desilo sa I i J? 🤔

zanimljiva najava ULED X

Jel će i dalje da za njihovo tržište prave top modele, a ovde da uvaljuju lošije? 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno