Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ako neko razmišlja da se ponovi, čitam da je Hisense 65U8HQ Mini-LED ULED osvojio nagradu za najbolji TV ove godine kao "best premium LCD TV".

Više ovde.

Ne znam kolika je validnost nagrade i da li se može platiti da se dobije, ali ono, po specifikacijama TV je odličan.

Čekamo da benč odradi review...

Naravno da se moze platiti da se dobije, EISA cine predstavnici medija, tako da tu uvek ima prostora da se malo podmaze... Svakako po testovima slika je odlicna bas.

Sto se tice OS, ne bih se slozio da je najgori, kao neko ko godinama koristi top premium TV, ne vidim neke preterane razlike... Naravno, nema HBO, Orion sto je nekima bitno ali to nije do OS...

Mene takodje nije asocirao na kvalitet dok se nisam odusevio odnosom kvalitet/cena i sam se uverio da ipak testovi pokazuju pravu sliku a ne bas samo marketing :)

Ljudi, kako resavate lag na tv-u? Posle svakog apdejta lag je sve veci u youtube, netflix aplikacijama. Posle poslednjeg apdejta lag bas krenuo da smara, tipa, pustim youtube klip, pritisnem dugme da premota, treba mu sekunda, sekunda i po da odreaguje...

Kapiram da treba hard reset, ali da li je poenta raditi hard reset posle svakih 3 meseca... ne znam bas...

Televizor: hisense 7100f VIDAA OS

Ja nisam dobio update nijednom... Samo sam ga jednom ručno nadgradio na firmware sa nekog FR sajta čini mi se... Koja ti je verzija FW?
Edit: Mislim na OTA update

Da li imaš opciju za sporo paljenje?
Brzo paljenje tehnički samo gasi backlight, dok sporo stvarno gasi tv. Treba mi 10-15 sek da se podigne, ali je meni rešilo par problema.

Ja nisam dobio update nijednom... Samo sam ga jednom ručno nadgradio na firmware sa nekog FR sajta čini mi se... Koja ti je verzija FW?
Edit: Mislim na OTA update
Jel si ga skoro kupio? Moj je kupljen juna prosle godine i mislim da je od tada bilo 3-4 apdejta. Trenutno je na V1101.01.00K0M0518 FW, Extended Version: M0518.

Da li imaš opciju za sporo paljenje?
Brzo paljenje tehnički samo gasi backlight, dok sporo stvarno gasi tv. Treba mi 10-15 sek da se podigne, ali je meni rešilo par problema.
Iskljucen je brzi start jos odavno. Secam se da sam jos prosle godine kopao resenje za lag pa naleteo na tu opciju. Pomogla je, ali opet nije to to.

Definitivno dosta losije radi 7100F od poslednjeg update-a. Kod mene je malo pomogla clear cache opcija (System - Application settings).

Lično sam se razočarao u Hisense. Imam 32a5100f. Tačno je što se priča za kontrast i boje VA panela ali niko ne pominje treperenje slike koje je izraženo sve dok se oštrina ne smanji na 0. A onda deluje mutljikavo i bez detalja. Iz nekog razloga posebno važi pri gledanju videa sa fleša, Toliko trepere sve bliske horizontalne ili vertikalne linije da je idealan za kvarenje vida.
Pošto sam u međuvremenu slučajno naišao na uzrok da kažem šta je uzrok i rešenje, pa možda još nekome koristi.

Čitajući blog čoveka koji je takođe proveo dosta vremena pokušavajući da enkodira svoj video materijal ffmpeg-om saznao sam iza mene jednu ključnu činjenicu...

A to je da je prevelika kompresija videa jedan od glavnih uzroka treperenja. Dakle ne isplati se štedeti vreme ili prostor fajlovima sa yts.

Video rezolucije 720p od 2 sata dužine, prosto mora biti veći od 1,2GB. Nije jjedini razlog zbog kojega slika na TV može u nekim trenucima trepereti ali je najčešći.

Kakvo vi đubre od sadržaja gledate pored toliko dostupnih izvora🤦‍♂️. Samo malo čitanja i sve je tu na dlanu.

Definitivno dosta losije radi 7100F od poslednjeg update-a. Kod mene je malo pomogla clear cache opcija (System - Application settings).
Probao clear cache, jeste vrlo malo pomoglo, skoro pa neprimetno. Na kraju sam uradio factory reset, malo se refreshovao ali nije to to kao na prethodnim verzijama FW-a. Definitivno su ga zas**** zesce.

Poslednja izmena od urednika:
Taman sam uhvatio sta je U, sta A, kad evo i E serije. Sta je sad E?
I da li ima i koji je raspon VRR za 43E7HQ? Posto displayspecifications kaze 40-120, britanski sajt kaze 48-60, a nas kaze samo da ima.

Imam 50u7qf i od juce nema vise Dolby Vision na Netflixu sam 4k HDR, dok na Disney+ i Amazon prime radi, vratio sam TV na fabricka podesavanja i ne vredi.

Da li je to samo kod mene ili se jos nekome desilo?

reci koja serija ili film.
probaj novi cyberpunk edgeruners. meni tu pusta dolby.

Nema DV samo HDR, sve sto je bilo DV sada stoji 4K HDR, ne znam u čemu je problem.

gledaš preko interne aplikacije ili preko boxa?
Ja sam na androidu, morao bih da probam njegovu app kada se vratim kući.

U aplikaciji od TV, posto Mi Box S nema DV, i do prekjuce je radilo i sada samo na Netflixu ne radi a Prime i Disney+ rade normalno.

Probao sada na tv i pusta dv i dalje. Nisam radio update fw ni netflixa

Znaci nesto su zeznuli sa Netflix apk.

Kako se ista uopste azurira? Mozda ce i sama kod mene jer do juce tv nije bio na netu uopste. Sada sam povezao tv na net kad sam probao dv

Vredi li kupovati ovaj brend tv, kako ste zadovoljni? Bitan je prvenstveno kvalitet i dugotrajnost, bar 3-5 god. Tv bi sluzio u osnovne svrhe iako bi bio smart model. Ponekada mozda youtube i neki film. Hvala

Mozda i najbolji odnos cena/kvalitet, a trenutno je akcija 5 godina garancije tako da si miran tih 5 godina...

Vredi li kupovati ovaj brend tv, kako ste zadovoljni? Bitan je prvenstveno kvalitet i dugotrajnost, bar 3-5 god. Tv bi sluzio u osnovne svrhe iako bi bio smart model. Ponekada mozda youtube i neki film. Hvala
Vredi upravo za ono zasta tebi treba.Od marta U7QF radi bez problema.Odvoji malo vremena da tv podesis tvom oku i to je sve.Mozda je bitan i kablovski operater.Ja sam na SBB i kvalitetniji su od Mts.Procitaj testove i recenzije ozbiljnijih evropskih sajtova za odabrani model.Srecna kupovina.

Imam situaciju sa Hisanse B7500, striming sa kompa malo radi malo ne. TV vidi video folder sa kompa, učita video sadržaj ali neće da ga reprodukuje, moram da upalim ugasim TV po 3, 4 puta da bi film krenuo, a nekad i resetujem komp, pa opet TV i tako u krug, uglavnom muka i glavobolja dok nekrene da radi.
Druga stvar je što mi je od jednom prestao sa radom RT.com, tj. internet pretraživač učita sajt ali kada kliknem da gledam uživo program, koji je besplatan, on ga ne emituje. A isti taj sajt gledam preko Opere na mobu, kompu i lap topu bez problema. Da li ima neki drugi pretraživač za njega koji bi mogao da instaliram jer generalno taj njihov VIDAA OS je krš, krševa, bag u bagu, baga, eto.
Inače, ima instaliran zadnji firmware, čišćen keš u pretraživaču i rađen je fabrički reset i opet isti bagovi.

Imam situaciju sa Hisanse B7500, striming sa kompa malo radi malo ne. TV vidi video folder sa kompa, učita video sadržaj ali neće da ga reprodukuje, moram da upalim ugasim TV po 3, 4 puta da bi film krenuo, a nekad i resetujem komp, pa opet TV i tako u krug, uglavnom muka i glavobolja dok nekrene da radi.
Druga stvar je što mi je od jednom prestao sa radom RT.com, tj. internet pretraživač učita sajt ali kada kliknem da gledam uživo program, koji je besplatan, on ga ne emituje. A isti taj sajt gledam preko Opere na mobu, kompu i lap topu bez problema. Da li ima neki drugi pretraživač za njega koji bi mogao da instaliram jer generalno taj njihov VIDAA OS je krš, krševa, bag u bagu, baga, eto.
Inače, ima instaliran zadnji firmware, čišćen keš u pretraživaču i rađen je fabrički reset i opet isti bagovi.
Druze,batali fabricki Vida,uzmi neki pristojan android box i uzivaj....ja sam se tako resio muke na U7B.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno