Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
rečeno je više puta u ovoj temi: nema evropskih parnjaka za američke modele. jedni su modeli za (Severnu) Ameriku, drugi za Evropu, treći za Okeaniju

najveći U8QF, za koji nisam siguran da je najpribižniji H8G-u (H8G, koji je na Android-u a ne VIDAA U, ima osetno slabije osvetljenje po displayspecifications), ima 65" i preporučena cena je ~140K dinara https://rs.hisense.com/proizvodi/televizori/uled-tv/65u8qf/20002902
75" je rezervisano za "obične" (A od ove godine) 4K modele

Nisam gledao,nije me zanimalo,bitno mi je da ima tube, Netflix, Iptv, ima odlican browser i to je to, ostele aplikacije su meni bar nebitne, fali mu EON mada ovako se moze gledati preko browsera gde neke komande rade na daljincu, ceka se update na verziju 4 gde ce kako je najavljeno imati Eon.
Ono sto ljudi cesto zanemaruju je cinjenica da ni Android televizori nemaju neki izbor aplikacije, jer Android na tv nije isto sto i Android na telefonu i ne podrzavaju svi EON.
Msm to je ipak televizor nije PC niti mobini, gledajte kvalitet slike, a mogucnosti OS-a su bonus!

E pa drugari, da se pohvalim i ja [emoji847]
efd63d1c9e70fe0d51763d420745e021.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

E pa drugari, da se pohvalim i ja [emoji847]
efd63d1c9e70fe0d51763d420745e021.jpg

Da bas lep tepih. [emoji12]
Koji je to model? 55A7500F? Napisi tvoje iskustvo posle par dana koriscenja. U zdravlje da te sluzi! [emoji851]

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajde i prvi utisci za 55A7500F
Sam tv lepo izgleda, vrlo stabilan sa postoljem koje je malo drugacije od predhodnih. Displej je odlican, bez nekih velikih podesavanja prikaz slike je za mene zadovoljavajuci. Slika sa HD kanala (kablovska tv, supernova) i 4k sa youtube su veoma dobri. Na zalost kanali koji su u SD rezoluciji su prinetno losiji. Ono sto sam primetio da recimo (na moju zalost jer njega izbegavam u sirokom luku) Pink ima vrhunsku sliku, dok recimo Superstar iako se vodi da je HD ume da pokaze pikselizaciju sadrzaja posebno kod tamnih scena ali ne uvek, verovatno zavisi u kojoj rezoluciji je sadrzaj. Mislim da mnogo zavisi i u kojoj rezoluciji provajder salje signal sadrzaja koji se trenutno prikazuje. HBO je odlican. Soba je velika, osvetljena i slika je odlicna preko dana nema odsjaj od prozora. Iako kazu da VA panel ima problem sa uglovima gledanja, ja licno nisam video neko veliko odstupanje u kavlitetu slike. Arena sport HD radi odlicno, prikaz boja takodje, nisam primetio za sada neki problem.
Sto se tice OS, Vidaa radi odlicno, dosta fluidno ali jako siromasno za sada sa aplikacijama, mada nesto i nije bas neophodno. EON jos uvek kod mene nije dostupan kao ni HBO Go. Pokusao sam da se zakacim na EON preko browsera, nisam uspeo, kaze da nije moguce gledati EON na ovoj verziji browsera (HBO Go cu probati danas) i ako moze pomoc od kolega (na pp) kako su to uradili.
Sve u svemu prvi utisci su pozitivni (kako i ne bi kada sam imao LG 32" star 10 godina [emoji16])
Za sve predloge, sugestije i komentare pisite, tu sam da pomognem koliko mogu

Kanali zavise i od provajdera i od emitera, kod mene na MTS optici tuzni kanal Film box koji se ne znam kako i po cemu nasao medju HD kanale , ja licno nista uizasnije nisam pustio na mom tv-u!!!
Kocketine su tolike da ni najgori Pink kanal ne izgleda tako!Isto tako AMC nije dostojan HD kanala na SBB-u!
Drugo u samom box-u imas da podesis par stvari, videces odmah da u podesavanjima za sliku na box-u , popunjenost ekrana nije 100%, zbog tako naopakog skaliranja tv se dodatno muci da upegla sliku!
Da , probaj promenu game na 2,4 pa javi utiske.

Kanali zavise i od provajdera i od emitera, kod mene na MTS optici tuzni kanal Film box koji se ne znam kako i po cemu nasao medju HD kanale , ja licno nista uizasnije nisam pustio na mom tv-u!!!
Kocketine su tolike da ni najgori Pink kanal ne izgleda tako!Isto tako AMC nije dostojan HD kanala na SBB-u!
Drugo u samom box-u imas da podesis par stvari, videces odmah da u podesavanjima za sliku na box-u , popunjenost ekrana nije 100%, zbog tako naopakog skaliranja tv se dodatno muci da upegla sliku!
Da , probaj promenu game na 2,4 pa javi utiske.
Gama je fabricki 2.4 podesena, slika ne ide preko box vec direktno, kartica otkljucava kanale. Generalno ja sam zadovoljan za sada a def sadrzaj koji emiter posalje bez obzira da li je hd kanal ili ne utice mnogoo na kvalitet slike. VH1 muzicki kanal u SD formatu mi daje lepsu sliku nego jbni film na superstar HD.
Valjda ce i eon i hbo go uskoro i meni nista vise nije potrebno

Ako moze neko da pomogne
Pokusavam da pokrenem EON preko browsera i ovo pokazuje [emoji848]
55A7500F
Trebalo bi da je Vidaa U 4.0 na njemu
3cf8e2777be6583b0841e63b68981d99.jpg

Pozdrav svima,
Kupio sam Hisense 50A7500F, kada sam dosao kuci i montirao tv bio sam prijatno iznenadjen. Na tv-u je dosla EON aplikacija preinstalirana iako to nisam ocekivao. Medjutim ne moze se meni nikad sve poklopiti nakon 3 dana na televizoru se pojavila bela horizontalna linija duz celog ekrana pa sam morao da ga reklamiram. Naravno reklamacija je prihvacena i dobio sam drugi identicnan novi televizor medjutim na njemu EON aplikacije nema!!!! Zvao sam Gigatron, Hisense korisnicku sluzbu i neki servis za koji sam dobio broj da bi me svi ti ljudi ubedjivali da aplikacija ne postoji :D a ja imam lepo dokaz u SBB-ovoj aplikaciji na mobilnom telefonu i dalje mi kao jedini smart tv uredjaj konektovan na EON stoji HISENSEA7500F i svi samo ponove pricu da aplikacija ne postoji i da to nema :D ja ne znam ko tu koga pravi ludim ali aplikacija sigurno postoji i radi savrseno to vam mogu reci sa 100% sigurnosti.
Pretrazio sam sve moguce stranice i sajtove i nigde nisam uspeo da nadjem nikakav trag o tome.
Da li mozda ovde neko ima ideju sta se desava i da li ima na svom tv-u eon aplikaciju?

^ pa ovo vec postaje neverovatno. Jurim da kupim 55A7500F ali je isti problem da nema EON-a. Serija 7300 koja je slabija ga ima. Predstavnistvo za Srbiju i servis su kriminal. Zvao sam i ja i dobio isti odgovor. Niko nista ne zna. Pa nije se aplikacija sama od sebe napravila pa se pojavljuje i nestaje. Ono sto sam ja shvatio je da kao aplikacija na marketu ne postoji vec dolazi sa odredjenim firmware-om. 55A7500F koju sam ja probao dolazi sa fw .409, dok sam na seriji 7300 video fw .901, ocigledno noviji. Ti si izgleda prvi put ubo komad koji je dosao sa novijim fw, proveri sada da li je .409. Po svemu sudeci noviji fw postoji, nije mi jasno zasto ne puste update za sve. Ili kada bi moglo da se nadje negde update na netu pa da se uradi preko USB-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno