Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
preko EON aplikacije ne mogu 4K kanali. inače, EON radi preko browser-a (pre neki dan je objašnjeno kako)

Kako skidam aplikacije za Hisens TV? Nmg da nadjem taj njihov store u meniju,ili mi nesto promice...u pitanju je U7B 50"

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Zašto bi neko uzimao cam kad može lepo da instalira aplikaciju. Tu padaju hisense televizori.

U 2020-oj smo da imamo lepo funkcije sve, a ne cam.

A sta ce mu aplikacija kad pusta EON iz brauzera?Kliknuo ovamo ili tamo svejedno, etp omas klik vise preko brauzera!
@robikica
Probaj da nabrijes pozadinsko osvetljenje do kraja, stavi autozatmnjivanje i gamu na 2.6 i testiraj uglove.
Mislim da je tu najveci problem vezan za uglove pozadinsko osvetljenje!

Poslednja izmena:
Da javim samo da je i meni stigao 50U7B, pa se i ja učlanjujem u klub [emoji6]

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Da te dobro sluzi ;) kakvi su utisci?

A sta ce mu aplikacija kad pusta EON iz brauzera?Kliknuo ovamo ili tamo svejedno, etp omas klik vise preko brauzera!
@robikica
Probaj da nabrijes pozadinsko osvetljenje do kraja, stavi autozatmnjivanje i gamu na 2.6 i testiraj uglove.
Mislim da je tu najveci problem vezan za uglove pozadinsko osvetljenje!

Iz browsera ne možeš da biraš kanale odabirom broja, što je ogromna prednost aplikacije

Da te dobro sluzi ;) kakvi su utisci?

Hvala, takođe [emoji6]
Nisam stigao nešto da ga testiram ali zadovoljan sam slikom, pre svega.
Neko je pitao za 5Ghz Wifi, to kod mene radi.
Skeniranje kanala traje desetak minuta i to mi je sporo jer sam navikao na Samsung koji to uradi za 2 minuta.
Smeta mi jedna stvar i mislim da za sada nema rešenja. Kad skeniran kanale i isključim LCN on mi loše sortira kanale. Kad uključim LCN on ih lepo sortira ali onda ne mogu da kanalima zamenim mesto i to mi je problem jer na svim ostalim televizorima u kući to može.
Znači, mogu da obrišem kanal ali ne mogu da mu promenim redni broj.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
već je diskutovano o tome. koliko se sećam, na YouTube ne radi tastarura koja ima kuglicu/tačped u sebi

Pričam za N5700 (ponovo). Dve tastature, jedna W-shark, jedna Logitech MK270, obe RF sa USB risiverom. U bilo kojoj aplikaciji, od tastera praktično rade samo stelice i enter za potvrdu. Tačped na wshark ne radi, ne radi kucanje znakova. Tastature rade kao i navigacija na daljinskom, a to je kao unos imena u High Score posle pobedjene igre na automatu...

Možda je na novijim modelima napravljeno da radi kako je prirodno.

Poslednja izmena:
Da razjasnimo, tastature i misevi ne rade kao na PC-u!!!
Rade u pojedinim aplikacijama, recimo brauzeru, u samom VIDAA softveru radi samo tastatura kao navigacija i unos slova, mis NE RADI!

TCL 40ES560 Android Smart - 36 000,zameraju mu ugao gledanja
HISENSE H40B5100 -28 000,vidim i kod njega da mu zameraju ugao gledanja
HISENSE H40B5600 Smart - 32 000
HISENSE H43B6700 Smart-34 000
HISENSE H43A6140 Smart 4K - 37 000

Koji odabrati da ima kvalitetnu sliku,upotrebljiv smart za gledanje serija online u browseru,hisense ne podrzava kodi jer nije android,ili pak uzeti glupi ako mu je slika kao i na pomenutim smart modelima i uzeti android box?
Hvala.

Poslednja izmena:
Nijedan od tih, to su modeli za korisnike kojima je svejedno , samo da tandrce!Stari su modeli imju VA panel koji ima los ugao gledanja i mala im je dijagonala!
Moja preporuka je, a da je jeftin i iole gledljiv H50B7100 , i on ima VA panel, ali mu je bar dijagonala velika pa ces teze doci u neki ugao da primetis, drugo ima VIDAA 3 softver koji je napredniji od modela koje si naveo!
Ako bas moras da ides na 40-43 dijagonalu onda biraj neki IPS ekran kod Samsunga ,Lg ili vec nesto trece!

kako stari modeli kad su ovogodišnji B a i H43B6700 se pojavio pre nekoliko dana na tržištu?

Nijedan od tih, to su modeli za korisnike kojima je svejedno , samo da tandrce!Stari su modeli imju VA panel koji ima los ugao gledanja i mala im je dijagonala!
Moja preporuka je, a da je jeftin i iole gledljiv H50B7100 , i on ima VA panel, ali mu je bar dijagonala velika pa ces teze doci u neki ugao da primetis, drugo ima VIDAA 3 softver koji je napredniji od modela koje si naveo!
Ako bas moras da ides na 40-43 dijagonalu onda biraj neki IPS ekran kod Samsunga ,Lg ili vec nesto trece!

Pretpostavljam da VIDAA 3 podrzava brauzer neki,gledanje serija,filmova iz njega...kodi verovatno ne?
Jeste veci ali ako je kvalitetniji nekako bih ga uglavio,nema li neki "glupi" sa dobrim panelom?

Juče mi je stigao H43B6700 i prvi utisci su zaista odlični!
Stvarno ne znam otkud tvrdnja (par postova unazad) da je to stari model kad se zapravo pojavio na tržištu bukvalno ovih dana! Sasvim je novi model.
I nipošto nije iz kategorije "samo da radi". Itekako je bolji od toga.

Televizor deluje jednostavno ali elegantno. Tanak je televizor (i plitak, mislio sam da će biti glomazniji), plastika izgleda čak i bolje nego što sam očekivao u ovoj klasi. Daljinac je takođe kvalitetan, dobra plastika, udoban i precizan.

Što se prikaza tiče, slika je bila iznenađujuće dobra out-of-box, tj. bez dodatnog podešavanja. Tjuner za kablovsku televiziju je odličan, našao je sve kanale i jako dobro ih hvata. U posebnoj temi sam pisao kako od moja dva dosadašnja televizora jedan dobro hvata kanale (LG), a drugi (Samsung) slabije hvata. Dakle, Hisense je tu odličan, na nivou LG, bolji od mog Samsunga.
Imam dva smart 4K televizora, LG je od 43" sa IPS panelom, Samsung je od 50" sa VA panelom, pa mogu da uporedim neke detalje. Kod Hisense H43B6700 (koji je FHD) oseti se da je niža rezolucija, ali samo ako se sedi dosta blizu. A što se tiče uglova gledanja, ne zaostaje za Samsungom. Sasvim su solidni s obzirom da je VA panel. Isto važi i za one dobre strane VA panela - odličan kontrast i nivo crne, to izgleda jako dobro na ovom televizoru.

Takođe, ovaj televizor jeste smart, ali ne koristi VIDAA sistem, nego AndoidTV. Dakle, mnogo je veći izbor aplikacija. Još bolja varijanta, nema potreba za kupovinom dodatnog android boksa, a imate gomilu aplikacija na raspolaganju.
Nisam se još ulogovao u Google Play store, televizor ide mom bratu tako da ćemo da ubacimo njegov nalog. Ali dostupna je verovatno većina android aplikacija koje mogu da rade u režimu velikog ekrana. Probaćemo ovih dana i HBO GO i slične.

Televizor brže radi nego što sam očekivao, prilikom menjanja kanala ili ulaska u smart aplikacije. Youtube ide odlično, brzo menja klipove, učitava sve bez greške.
Rođak ima Hisense H50A6100 i odziv prilikom otvaranja menija i aplikacija mu je dosta spor tako da sam očekivao i kod ovog televizora. Međutim, ovaj radi znatno brže! Izgleda da mu baš prija Android.
Puffin browser je nešto sporije učitavao web strane, ali nisam siguran da li je do njega ili do interneta (koji kod mene zna da mnogo varira). Kad se uđe u browser, pojavi se kursor i može da se kontroliše tasterima za pravac na daljincu. Pretpostavljam da bi i neki bežični miš radi bez problema, tastatura takođe. Daljinski ima posebne tastere za Youtube, Netflix, media player i za Google Play.

Prilikom prvog uključivanja veoma je lak za podešavanje (kanali, internet, jezik itd.). Wifi mrežu je lako našao i imao stabilan signal. Nije bilo problema kod ukucavanja šifre i povezivanja na wifi kao što se dešavalo sa nekim Hisense modelima. Lako se povezao na moj wifi.

Mnogo toga nisam još isprobao (i ne znam kada ću). Na primer, nisam povezivao konzolu ili PC, nisam probao ugrađeni media player (mada čak i da je loš, postoji gomila plejera na Google Play) itd.
Znam da moj brat i roditelji nisu zahtevni korisnici i deluje mi da će im ovaj TV biti pravi pogodak.
Siguran sam da ovaj TV itekako vredi 34 hiljade koliko je u prodaji. A s obzirom da sam ga ja uz svoj forumaški kod/popust platio oko 25 hiljada, onda nam je ovo bez sumnje sjajna kupovina.

Inače, u vezi sa predlogom da za manju dijagonalu biraš IPS a ne VA, ja se ne slažem sa time. Imam i jedan i drugi i ubuduće ću svaki televizor da biram isključivo VA (dok OLED ili neke druge tehnologije ne postanu dovoljno jeftine). Tačno je da IPS ima malo bolje uglove gledanja od VA, ali to nije toliko izraženo. S druge strane, razlika u kontrastu je nebo i zemlja!
Kod IPS televizora crna nikad nije crna nego siva, kao da je isprana slika (naravno da se to ne primećuje u dobro osvetljenim prodajnim salonima). Gledanje filmova ili gejming u mračnoj sobi predstavlja veoma loše iskustvo sa IPS. Moraš da upališ svetla u sobi da bi prikaz mračne scene koliko-toliko ličio na crnu. Kod VA panela je to mnogo bolje, ali baš baš mnogo.
Zato bez dileme glasam za VA. Uvek.
Dobra stvar je što Hisense ugrađuje VA panele u sve svoje televizore tako da ne moraš da proveravaš svaki model posebno (kao što recimo Samsung ima različite panele u različitim modelima, pa čak i budu različiti paneli kod jednog istog modela u različitoj dijagonali!)

Poslednja izmena:
Pozdrav. Pre neki dan sam kupio Hisense H43A5600 s kojim sam kao nezahtevni korisnik baš baš zadovoljan. E sad, imam jedno pitanje, nadam se da nije offtopic a za koje mislim da je velikom broju članova ovde mačji kašalj. Dakle, kako da "sinhronizujem" daljinski TV-a s onim krš daljincem koji sam dobio uz Telekomov IPTV? Nadam se da sam dobro objasnio, dakle bitno mi je da ako je ikako moguće koristim samo daljinac TV-a, menjanje kanala i ostalo.

Pretpostavljam da VIDAA 3 podrzava brauzer neki,gledanje serija,filmova iz njega...kodi verovatno ne?
Jeste veci ali ako je kvalitetniji nekako bih ga uglavio,nema li neki "glupi" sa dobrim panelom?

Evo vec ti je kolega star-duster odgovorio za tu 40-43ku. VIDAA 3 ima odlican brauzer, Eon ga ocitava kao Chrome, pusta sve i svasta.
Glupi vise ne postoje, svi su oni za prosecnog korisnika odlicni, Hisense ima manju cenu i dobru sliku, i uvek ima prostora da se ukalkulise neki jeftin androljid box, ako je poenta na smart mogucnostima!

Možda glupo pitanje... ali koja je fora sa titlovima na tv kanalima? Uključeni su, namešteni na srpski ali se ne prikaziju. ExeNet kablovska. Samsung i LG nemaju problema da prikažu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Pozdrav. Pre neki dan sam kupio Hisense H43A5600 s kojim sam kao nezahtevni korisnik baš baš zadovoljan. E sad, imam jedno pitanje, nadam se da nije offtopic a za koje mislim da je velikom broju članova ovde mačji kašalj. Dakle, kako da "sinhronizujem" daljinski TV-a s onim krš daljincem koji sam dobio uz Telekomov IPTV? Nadam se da sam dobro objasnio, dakle bitno mi je da ako je ikako moguće koristim samo daljinac TV-a, menjanje kanala i ostalo.
Možeš tako nešto dobiti uključivanjem opcije HDMI CEC, nisam probao ali se mogu uređaji nakaceni preko HDMI kabla kontrolisati jednim daljinskim upravljačem. Tako da potraži tu opciju u podešavanjima pa probaj

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno