Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
tako je :)

Dobar dan treba mi pomoć, kupio sam pre neki dan tv hisense he32m2165hts, naime kada pustim film preko usb-a titlovi su toliko mali da se jedva vide a nema podešavanja da bi ih uvećao, zvao sam tehničku podršku, žena nema pojma o čemu pričam, pritom isti film na druga dva tv-a lg i sharp radi normalno.

Pozdrav, kupio sam pre neki dan tv hisense he32m2165hts imam problem kada pustim film preko usb-a titlovi su toliko mali da se jedva vide a nema podešavanja da bi ih uvećao, isti filmovi se na druga dva tva sharp i lg normalno gledaju, svaka pomoć je dobrodošla.

pozdrav svima, kupio sam pre neki dan TV Hisense HE32M2165hts, imam problem sa titlovima kada pustam filmove sa usb memorije, titlovi su toliko mali da se jedva citaju, a nigde u podesavanjima nisam nasao opciju da ih uvecam, imam sharp i lg tv u kojima se titlovi podesavaju, zvao sam korisnicku podrsku ali gospodja nema pojma o cemu pricam, svaka pomoc je dobrodosla. Glupo mi da reklamiram nov tv zbog titlova.

Drugari,
hocu da zamenim moj 32 inca samsung, uzeo bio 43 za sada mi za moju sobu ne treba veci, imam ps4 obican i satelitsku, ali nemam 4k risiver pa bih uzeo full hd, pitanje moje da li mislite da zadovoljava Hisense H43A5600 Smart?
Ako neko moze da mi kaze samo Hisense 43" H43A6100 Smart LED 4K Ultra HD LCD TV, kako se vide sd kanali u odnosu na klasican full hd televizor?
Najvise bih zbog sd kanala izbegao 4k jer imam osecaj da ce oni na 4k televizoru da se vide uzasno.

Drugari,
hocu da zamenim moj 32 inca samsung, uzeo bio 43 za sada mi za moju sobu ne treba veci, imam ps4 obican i satelitsku, ali nemam 4k risiver pa bih uzeo full hd, pitanje moje da li mislite da zadovoljava Hisense H43A5600 Smart?
Ako neko moze da mi kaze samo Hisense 43" H43A6100 Smart LED 4K Ultra HD LCD TV, kako se vide sd kanali u odnosu na klasican full hd televizor?
Najvise bih zbog sd kanala izbegao 4k jer imam osecaj da ce oni na 4k televizoru da se vide uzasno.

Imam ja isti model, samo 39 inca. Ako ti je televizija broj jedan, a ne hdmi, cast ili youtube zaobidji taj model. Za druge televizore ne znam, ali taj model je softverski ocajan. Brzina menjanja kanala i pustanje novog je neverovatno sporo, bas ume da nervira. Slika je dobra, meni full hd zavrsava poso. Srecom kablovska mi sluzi samo za sport.Neke mp4 fajlove ne cita, kad su domace serije u pitanju. Sto se prevoda tice, mora da se preimenuje isto kao naslov datoteke filma, da bi ga tv prepoznao. Razmisli sta trazis od televizora. Ako ti jos nesto treba, pitaj slobodno.

Čini mi se da svi Hisnese imaju i tjuner za satelitsku antenu, tako da ti box neće biti potreban ako nije neophodno.. Softverski nije ništa specijalno, za YouTube i screencast može da posluži.
Ovako kao tv je veoma dobar sto se tiče slike i prikaza.
Kanali bolje izgledaju na 4k televizorima, tako da ako budeš išao na tu neku varijantu nemaš brige. Ali 43" FHD će ti odraditi posao za to što tebi treba..

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Hvala na odgovoru. Ja gledam samo satelit preko hdmi, polarisza nase kanale za ostale vrtim antenu, polaria ima sd nemaju ni jedan hd kanal. Klinac i ja igramo ps4, imam mogucnost da vezem racunar na kome imam gtx 980 graficku oa mozda bi pustio nesto odatle da vidim kako izgleda.

Izgleda da nije moguce podesiti velicinu i boju titlova na 39A5100. Pritiskom na taster Subtitle na daljincu dobija se se samo On/off ili izbor izmedju vise titlova. Jedino sto sam uspeo to je da podesim da cita sva nasa latinicna slova. Neko je ranije napisao da vec kod modela 39A5600 moguce je podesavanje istih.

Izgleda da nije moguce podesiti velicinu i boju titlova na 39A5100. Pritiskom na taster Subtitle na daljincu dobija se se samo On/off ili izbor izmedju vise titlova. Jedino sto sam uspeo to je da podesim da cita sva nasa latinicna slova. Neko je ranije napisao da vec kod modela 39A5600 moguce je podesavanje istih.

Na 39A5600 mozes, ima par opcija kad pritisnes subtitle, tipa pozicija slova, velicina slova i jos neke opcije.

I ja sam od pre par dana vlasnik Hisense H49N5700 (nije mogao veći da stane u sobu!) na akciji 47999 din. i na 12 rata, pa da javim neke utiske.

Slika je bolja od mog starog Samsunga UE40F6200. Odziv je otprilike isti, kao i menjanje kanala. Imam CAM modul od Ikoma.

D

Ljudi, imam isti model Hisensea.

Međutim poštin Cam modul izgleda ne radi. Ceo digitalni paket kanala je zaključan.

Da li je neko imao sličnih problema?

Poslednja izmena:
@Bivis

Izvadi CAM modul, ocisti kontakte, vrati modul i iskljuci TV iz struje na ~30 sekundi. Ako to ne uspe, probaj da skeniras kanale ponovo. Ako i tad budu zakljucani, proveri da ti nije iskljucena digitalna televizija.

Ne definitivno ne otključava digitalne kanale, sada vidim oni su tu, ali su zakljucani. A u samim podesavanjima tv ne prepoznaje da je cam modul ubacen.

Ili taj model cam modula nije kompatibilan sa tv ili možda nije ispravan. Ako je ovo prvo vracam se nažalost na stb uređaj.

Poslednja izmena:
I meni se kod poštara dešava da zablentavi cam na Sony tv. Gotovo uvek se to dašava kad se brzo šaltaju kodirani kanali. Ugasim tv, izvadim karticu, malo sačekam, vratim istu i upalim pa se sve vrati.
To ti je sigurno do modula.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ne definitivno ne otključava digitalne kanale, sada vidim oni su tu, ali su zakljucani. A u samim podesavanjima tv ne prepoznaje da je cam modul ubacen.

Ili taj model cam modula nije kompatibilan sa tv ili možda nije ispravan. Ako je ovo prvo vracam se nažalost na stb uređaj.

Obrati se kablovskom operateru. Imaju oni neka zezanja oko tih kartica.

Paneli

Možda nekome bude od koristi – otkucaću kakvo je stanje panela kod HiSense LCD TV-a. Otprilike 75% panela su VA tip.

Od tih ~25% koji su IPS-oliki:
1) ~60% panela su ADS (kineski BOE).
2) ~40% panela su (A)S-IPS (korejski LG Display).

Kad su u pitanju VA paneli:
1) Mali broj panela su S-MVA (tajvanski Innolux).
2) Mali broj panela su SVA (korejski Samsung Display) i oni su svi zakrivljeni.
3) ~50% su AMVA3 (tajvanski AUO) – HiSense je drugi najveći kupac istih iza Samsung Electronicsa. Oni su (zajedno uračunati) kupci više od polovine proizvodnje AMVA3 panela.
4) ~40% su HVA (kineski China Star skr. CSOT) – HiSense je drugi najveći kupac istih iza Samsung Electronicsa (ako se ignoriše TCL koji je vlasnik China Stara).

Eto :).

Kako se ne seti neko da bude distributer za TCL kod nas... Bagoviti smart me odvratio od Hisense-a, mislim da vredi doplatiti za Web OS 4.0 i još neke stvari kod LG-a.

na mom H50A6500 se pojavio mrtav piksel (crn je) :(
kakva je uopšte garancija po ovom pitanju?

Trebalo bi da piše u garanciji, ali sigurno je dozvoljen neki broj mrtvaka. :(

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno