Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Na brzinu sam preleteo temu, te ne nađoh da ste spominjali...

Da li Hisense vuče titlove kada su zajedno sa video zapisom na lokalnoj mreži, na primer na NAS-u

Sva multimedija mi je na Synology NAS, i moj sadašnji TV neće da povuče titl sa mreže. A kod nekih drugih korisnika, idu i titlovi sa mreže (sva podešenja ista). Namučih se dok nisam ukapirao da nije problem u medija serverima na mestu gde se lageruje medija, već u samim televizorima, koji neki znaju da povuku titl sa mreže, a neki ne znaju. Moj sadašnji Sony ne zna kako se to radi. :(

Obzirom da je po proizvođačkim specifikacijama nemoguće provaliti da li titl ide kroz mrežu ili ne, moraju se ispitati iskustva drugih korisnika.

Dakle, jel' ko probao, da li Hisense zna da povuče titl sa lokalne mreže?

Poslednja izmena:
Preko DLNA nisam uspeo da ga nateram da povuče eksterni titl, a SMB file share ni ne vidi.
Jedino transkodovanjem da se prilepi titl.

Matori LG BD player vuče titl i preko dlna i preko faj šera.

ne prepoznaje ni titl(ove) ugrađene u mkv? sa USB-a to prepozna

Поздрав, купио сам Хисенсе У7А (55" ако је битно) и за сада сам задовољан самом сликом и израдом телевизора. Али сам наишао на један "проблем" тј. можда и ја пробам нешто немогуће. Наиме на рутер преко ког ми је комп повезан на нет повезао сам и тв каблом, на компу имам севио и ТВ види шероване датотеке, када сам покушао да пустим 4к филм(ове) избаци ми поруку да тај формат није подржан. Интересује ме да ли је могуће овако пустити филм или не ? Ако је битно филмови су у мкв формату од око 50гб. Такође имам проблем и са шифром за бежични интернет, када укуцам шифру каже да није тачна иако куцам праву.
Имате ли неки савет шта да пробам ?

To za net je bio problem i na mom H39a5600, mogao je da se konetkuje samo ako je slobodna mreza ili kad se promeni zastita na WEP.. Sve ostalo prijavljuje pogrešnu šifru, ne znam zbog čega , tako da promenio sam zaštitu wifi na WEP i sad je ok.. Tako da probaj...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

za tako velike fajlove, a i inače, koristi mrežni kabl. ko zna koja verzija i koliko brz je wifi na ovim televizorima. inače, ti si drugi vlasnik U7A u ovoj temi, ako se ne varam

Imam sledeci problem sa H43A5600, verzija firmwarea je IO525 (msm da je to poslednja): instaliram ja lepo SSIPTV i ubacim listu bez problema,radi super, ALI mogu da startujem aplikaciju samo kad idem na SEARCH APP pa preko toga LAUNCH... Znaci imam i precicu u instaliranim aplikacijama koja mi deluje nepotpuno (samo prazan okvir i ispod nje pise da je to SSIPTV) i kad probam tu da udjem, kaze da nema internet konekcije (a naravno da je ima, ostalo radi full)! Probao sam sa brisanjem SSIPTV i ponovo instaliram i opet isto! Nije bas toliki problem ali opet nervira sto moram svaki put da idem preko search i da kucam preko daljinca,sto jako smara... Ako je neko imao slican problem, pls help!!!

Probaj fabrički reset ili region da promeniš u podešavanjima. Kod mene ssiptv radi.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Preko DLNA nisam uspeo da ga nateram da povuče eksterni titl, a SMB file share ni ne vidi.
Jedino transkodovanjem da se prilepi titl.

Ok, hvala. Ovo potpuno eliminše Hisense iz izbora mog budućeg televizora (izbor je u toku).

Malkicko me nervirucka što testeri ali uopšte ne obraćaju pažnju na ovakve finese, nekome bitne. K'o što se požalih u još nekim temama, informacije o DLNA radu, cast-ovanju, mediji i slično je nemoguće naći oficijelno, ali kada TV dođe nekome na test, sve to se lako i brzo proveri. Ako unapred pripremite mrežu i fajlove, proba se za pola sata max.

Apelujem na Bech testere da tokom testova obrate pažnju i na ove funkcije televizora, i da ih iznesu u komentarima. Negativni komentari u testovima na ovakve nedostatke, mogu naterati proizvođače da na kraju i implementiraju ove opcije u buduće modele.

ne prepoznaje ni titl(ove) ugrađene u mkv? sa USB-a to prepozna

Ovo najverovatnije radi. Radi i kod starijeg Sony-ja koji je, bar od ovih jačih brandova, dno što se smartnosti tiče.

Molim vlasnike Hisensa da provere da li rade bar titlovi ugrađeni u .mkv kontejner, kada je kontejner negde na mreži.

Poslednja izmena:
@Webad

Nemam ništa instalirano, tv je povezan na istu mrežu, prepoznaje modem i to je to...
c8f5c9e347c163e479ce257ee4e05606.jpg

f128821c7c35f016f298deaea49aba4a.jpg

Poslednja izmena:
Probao sam anyview cast. Radi sa telefona ali neće sa laptopa. Desni klik na film pa cast. Ali nece cast ni na eon box sa laptopa. Al ajd nego što ni na flashu ne vidi fajlove. Da probam neki drugi file sistem. Default je extFat. 64gb flash
7fe176da0a9f1da7cdadd3210a65eec8.jpg

Naravno da rade titlovi iz MKVa preko DLNA.
Za USB probaj fat32.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Probaj fabrički reset ili region da promeniš u podešavanjima. Kod mene ssiptv radi.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Hvala druze, prebacio sam na region Rusija i instalirao se kako treba!!!!

Ja isto da potvrdim, Anycast ne radi jer povezuje samo phone, sa laptopom i PC-em nisam uspeo da ga bežično povežem. Sa telefona radi, ali čini mi se malo kasni. Radi se o Hisense 49N5700

HDMI radi odlično ali hoću nekako bežično povezati ako je ikako moguće jer ne mrzi me da gledam kablove od 5m po stanu, uz to kupujem već 3 HDMI koji mi je trajao 10 dana max.

Da li neko ima neko rešenje? Treba mi screan mirroring, DLNA mi ne radi posao...

Sto se tice U7A postoje dve verzije sa Edge Light i Direct Light. Ja imam ovaj s direct light.

Updejtovao sam ga, lako. Samo ne znam jel to zadnji software :D

Onaj problem sto sam prijavio da na masu nekih klipova vidim neki kao glich mislim da sam to popravi. Zapravo nije prblem :D U7A po "prirodi" tjera sve klipove na 60fps, dok ne ugasim smooth ili ga ne stavim na 24 fps filmskih. I normalno da klipove koji su snimani za 30 fps pravi problem kad ga tjera na 60 fps. Bar sam ja tako to shvatio, a Vi znate bolje :)

Ja isto da potvrdim, Anycast ne radi jer povezuje samo phone, sa laptopom i PC-em nisam uspeo da ga bežično povežem. Sa telefona radi, ali čini mi se malo kasni. Radi se o Hisense 49N5700

HDMI radi odlično ali hoću nekako bežično povezati ako je ikako moguće jer ne mrzi me da gledam kablove od 5m po stanu, uz to kupujem već 3 HDMI koji mi je trajao 10 dana max.

Da li neko ima neko rešenje? Treba mi screan mirroring, DLNA mi ne radi posao...
Anyview stream probaj, pušta filmove bez problema...
E sad sa kompleno preslikavanje desktopa na tv ne znam kako...
52b045a4ad4edd198c7a80ea0032bfcf.jpg
2508362d2548c7515fd8ad1e702e1583.jpg

Na starom updejtu sam probao Anyview stream da povezem PC i radio je samo sto je kasnio dosta. Sta god da uradim na desktop, na TVu to se prikaze nakon 10 sekundi.

za takvu namenu najbolje (a i jedino) rešenje je kabl

Ja sam isto imao problem da povežem laptop sa TV preko Anycasta, u pitanju je 43H5700. Kod mene, kao i kod dosta ljudi na netu, nije postojala opcija Add wireless display na laptopu. Problem sam rešio tek prelaskom sa Win 8.1 na Win 10. Druga rešenja problema tipa reinstaliranje drivera za wireless karticu, brisanje sakrivenih duplih drivera, deaktiviranje različitih protokola u driverima nisu pomogli. Ako već koristiš Win 10 onda probaj reinstaliranje drivera i ovo što sam naveo. Pri tome je sve vreme DLNA povezivanje sa istim TV-om najnormalnije radilo. Prikaz na TV-u preko Anycasta trenutno štuca i kasni. Ne znam da li je do rutera, pošto je mator i ima sve više bubica ili je do kombinacije laptop + TV. Valjda ce uskoro da mi stigne novi ruter sa Ali-a pa ću moći da proverim. Doduše, ako radi DLNA kako treba nije baš logično da Anycast ne radi zbog rutera. TV sam updateovao čim sam ga uzeo tako da ne znam da li je Anycast radio pre toga ili ne. Update mi je uradio bez prebacivanja regiona sa Srbije na neku drugu zemlju.
Da eventualno vidiš gde je problem na laptopu probaj ove dve metode iz poslednjeg posta:
https://answers.microsoft.com/en-us...-support/ba2bb1c0-011c-454d-a0d6-6c4a09892cab

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno