Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
^I ja sam stekao taj utisak, kada sam upoređivao 49n5700 i 50n6100. 6500 serija ih tu šije, tanji okvir, metal frame, makar je tako u 50" klasi.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Jeste, 6500 je bolji od oba ali U7A je babaroga za sva tri TVa. Ali kosta 75k u 55" varijanti, nekih 20k vise nego ostali.

Ima li i dalje 55 incha modela u ponudi?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sinoc je bio N5700 kao i U7A. Popust je istekao, verovatno ce biti i sutra ali po vecoj ceni.

Poslednja izmena:
Ja imam 55", sve 5.

Skaliranje ie vrh, sd kanali izgledaju vrhunski. Prevode pusta bez problema.

Da napomenem da ne trazim dlaku u jajetu, za 56k din, 3 godine garancije i 55" tv sa ovakvom slikom, dizajnom, zvukom i specifikacijama....ja prezadovoljan.

Jedino sto je potrebno je azurirati softver nakon kupovine.

Ovih dana kuoujem U7A pa ako neko ima bilo kakva pitanja stojim na raspoloaganju.

Interesuje me kako se update softwer?

Model h39a5100 sve sam nasao osim gde se to menja velicina titla kad se pusta sa usb. Slova su minijaturna... Inace tv je sasvim solidan...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Meni je privukao pažnju ovaj Hisense H55U7A , mislim da je dobar tv, pratim akcije, verovatno ću ga pazariti do kraja godine.

Pogledao sam ovaj video, čovek je instalirao aptoid.tv aplikaciju na H55U7A i navodno preko nje može da instalira i Kodi i svašta nešto kao i sa Google Play prodavnice.

Znači li to da je moguće instalirati i EON SBB?

Da nije neko ko ima Hisense tv već ovo probao, deluje interesantno...

https://www.youtube.com/watch?v=4E6UCYKRrwQ

Edit:

*mjau**mjau**mjau*, nisam pratio na času dobro, radi se o FIre stick-u koji je uboden u Hisense tv, izvinjavam se ekipi....

Poslednja izmena:
Meni je privukao pažnju ovaj Hisense H55U7A , mislim da je dobar tv, pratim akcije, verovatno ću ga pazariti do kraja godine.

Pogledao sam ovaj video, čovek je instalirao aptoid.tv aplikaciju na H55U7A i navodno preko nje može da instalira i Kodi i svašta nešto kao i sa Google Play prodavnice.

Znači li to da je moguće instalirati i EON SBB?

Da nije neko ko ima Hisense tv već ovo probao, deluje interesantno...

https://www.youtube.com/watch?v=4E6UCYKRrwQ

Edit:

*mjau**mjau**mjau*, nisam pratio na času dobro, radi se o FIre stick-u koji je uboden u Hisense tv, izvinjavam se ekipi....

Za m3 kanale ako si mislio na Kodi imas SSIPTV radi perfketno. Ja sam se pretpaltio na Netflix (prvi mesec besplatan ) imaju dobre filmove i serije u 4k. Tako da netflix i ssiptv imam placenu listu i zabava je zagarantovana :D

Model h39a5100 sve sam nasao osim gde se to menja velicina titla kad se pusta sa usb. Slova su minijaturna... Inace tv je sasvim solidan...

Pritisnes dugme Subtitle na daljinskom i pojavi se ovaj meni... Bar kod mene na h39a5600...
11f04740b0f82a8e908e3dbde0f52ac6.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Evo jedna preporuka od mene ako neko nije znao. Zamjena za Kodi (a bolji je od Kodia bar z mene) koristite aplikaciji Stremio. Moze i na Windowsu i na Androidu da radi. Posto instalirate aplikaciju idite na "Addons" izaberite "Community" i instalirate ostake dodatke u njemu.

Stremio:

+ mnogo laksi,
+ mnogo brzi,
+ vise sadrzaja serija i filmova 1080p, jace rezolucije i 3D fimova,
+ pregledniji,

@Silard

Znam za te varijante, to je odlično, nego sam brzopleto preleteo preko onog videa i pomislio da ima neka fora sa pokretanjem android aplikacija preko Hisense os-a, što bi bilo sjajno...

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

Pritisnes dugme Subtitle na daljinskom i pojavi se ovaj meni... Bar kod mene na h39a5600...
11f04740b0f82a8e908e3dbde0f52ac6.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Kod mene kad pritisnem subtitle dugme, samo se pojavi opcija da li da prikaze titl ili ne, eventualno ako ima dva titla da se odabere koji cu...

Zdravo narode,

H55N5700 ili H50A6500? Nervira me kod Hisens-a sto nema neke kategorizacije televizora, tipa, ovaj model je dobar za filmove, ovaj za igre itd.. Specifikacije su isto oskudnije. Hteo bih 55" TV za igre na kompu, ne znam da li da zrtvujem tih 5" ako je A6500 bolji..

Gde ima najvise izlozenih Hisense televizora u Beogradu? Negde na Paliluli ili Novom Beogradu..

Novi Beograd: em***et*a (izdvojen deo 2. sprata samo za ovaj brend, makar je tako bilo letos)

što se poređenja N5700 i A6500 tiče, najbolje da prođeš temu jer je diskutovano već. nema tačnog odgovora jer se A6500 smatra naslednikom N5700. oba podržavaju igre al' svako na svoj način. A6500 ima bolje hardverske karakteristike ali i neke bubice koje iritiraju.

Poslednja izmena:
@momsab

Procitao sam je celu, A6500 ima neke probleme sa seckanjem video sadrzaja ako se dobro secam.. Ne znam koje su mane N5700.. Sta je tacno bolje na A6500 u odnosu na N5700? Stvarno ne znam za koji da se odlucim >.<

H50A6500 : Što se tiče igara nema apsolutno nikakvih problema u 1080p@60hz. Televizor ima game mode koji kad se aktivira gase se sva procesuiranja slike i input lag što se mene tiče ne postoji. Nisam testirao 4k igranje. Seckanje 4k video materjala se javljalo kada se pušta sa fleša i to je rešeno poslednjim updateom koji mora sa usb-a da se instalira. Na pojedinim primercima dolazi do frame dropova kada se gleda yt ili kablovska preko hdmi, ali samo kad je game mode ugašen, tj. kada radi procesor za obradu slike. Kod člana Boqy je to dosta izraženo, na mom primerku znatno manje, a neki primerci nemaju taj problem, ne znamo zašto. Kada je game mode na ON, apsolutno nikakvih problema nema. Ja ga uvek na svim sorucevima držim na on jer ne podnosim kojekakve NR i smooth filtere i obrade. Što se tiče N5700, znam samo da je estetski malo diskutabilan. Kvalitetnija je plastika nego na A6100 seriji ali je i za nijansu deblji ram. A6500 ima metal frame i tu je razlika vidna, ima taj premium look. Za karakteristike N5700 nemam pojma, ja sam isto hteo da ga kupim ali mi se nije svideo vizuelno, pogotovo kad su stajali jedan pored drugog.

Poslednja izmena:
Sta je tacno bolje na A6500 u odnosu na N5700? Stvarno ne znam za koji da se odlucim >.<
- jače osvetljenje pa samim tim bolji HDR (iako to i dalje nije pravi/čistokrvni HDR koji zahteva širi raspon boja i još jače osvetljenje)
- bolji panel (tako sam čitao)
- noviji OS
- Game mode koji možeš da uključiš po izvorima (nisu svi podržani al' dobro). N5700 ima nešto drugo za igre, zaboravih šta a pisalo se o tome već

@momsab

Procitao sam je celu, A6500 ima neke probleme sa seckanjem video sadrzaja ako se dobro secam.. Ne znam koje su mane N5700.. Sta je tacno bolje na A6500 u odnosu na N5700? Stvarno ne znam za koji da se odlucim >.<

Nemam nikakvih problema sa seckanjem :)/ 4k fps na njegovom youtubu odlicno ide. Netflix 4k isto. Ja volim ultra smooth jel izgleda ko da je snimljeno u 60 fps :D

Zdravo drugari,

Stigao danas U7A. Nisam imao mnogo vremena da ga cackam ali bilo koju preporuku da imate sta bih trebao na njemu da uradim prvo molim Vas recite mi.

- Ono sto sam testirao jeste 4K YouTube i bas je cool, inace ovo je moj prvi TV sa 4K.

- Ono 4K Upskeling dal se to negde posebno aktivira? Jer nesto ove domace programe nije ih nesto mnogo doterao. Mada sta trebam da ocekujem od domacih 720p programa... Cak nece neki da idu na 18:9, nego ostanu onako mali i jadni.

- Povezao sam laptop i TV probao igru i radi super, samo s vremena na vrijeme se pojavi neka linija, tacnije nije bas linija nego kao nesto da presjece sliku. Kako to da rijesim?

- Na YouTubu sam primjetio na nekim klipovima da se nekad pojavi (ne znam bas kako bih ga nazvao) glich. Npr u pjesmi Eminem - Venom 1080p na pocetku spota momak se spusta da uzme CD i prsti se nekako kao "razmazuju", dok na mobilnome ovo nema. Ima tako i na sredini spota itd... Pokusao sam i ono podesavanje za smooth ali sve je isto. U cemu je problem? (probacu sjutran na nekim trailerima)

- Pokusavao sam update, kaze da je finalni. A verzija software je: V0000.01.00a.10505 Jel to zaista zadnji?

- I zadnje pitanje, sjutra je na AliExpressu poseban dan za popust, i gledao sam tamo da porucim kablo HDMI 2.0 pa me interesuje sta mislite o tome ili su svi oni isti?

Unapred zahvalan

Ne znam odgovor ni na jedno pitanje ali čestitam na kupovini. :)

- I zadnje pitanje, sjutra je na AliExpressu poseban dan za popust, i gledao sam tamo da porucim kablo HDMI 2.0 pa me interesuje sta mislite o tome ili su svi oni isti?
i nisu baš isti. mada, ako povezuješ na laptop verovatno nema vajde jer retko koji laptop ima HDMI 2.0. neki nabudženi gejmerski imaju

mislim da si jedini vlasnik U7A u ovoj temi :) od ovogodišnjih serija uglavnom imamo 6 i 5.

Poslednja izmena:
H43A6500, poređenje sa H50
Zvuk dosta lošiji do očajan, odsustvo basa i neko šištanje na višim tonovima, na H50 po meni baš dobar zvuk.
Panel ima probijanje svetlosti po stranama, ne vidi se toliko na crnoj, koliko na drugim bojama. Naročito se primećuje na bočnim stranama.
Noge (Stopice) plastične, na H50 metalne.
Nema MEMC procesor, pa nema ni bagovanja.
TV je manji, ali nije samo zbog toga jeftiniji, zakinuli dosta. Najviše me je razočarao zvuk.

Pitanje za vlasnike 43` 5100 modela. Kakvi su SD kanali, i da li ima seckanja kada se gleda neki obican HD film preko USB-a?
Hocu da uzmem neki tv do max 30 000 dinara, iskljucivo za gledanje ovih nasih kanala i mozda ponekad neku seriju i film preko USB-a, pa mi se cini da je ovaj tv mozda najbolji izbor.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno