Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Zna li neko detaljnije specifikacije Hisense H40B6700 modela? Pise da je android ali nigde nije navedeno koji (7.0, 8.0, 9.0...), koliko ima ram-a, memorije za skladistenje, koji je tip panela... Trazio svud ali nisam uspeo da nadjem pa ako neko zna nesto od ovog (ili ima neki link gde mogu da vidim te specifikacije) bio bi zahvalan :)

Evo vec danima citam ovu temu,iskustva ,zamerke,pohvale itd!Model koji me je najvise privukao je Hisense H65U8B,najvise zbog Benchmark recenzije!Mislim da sam je odgledao 7,8 puta posto sam mislio da mi je nesto promaklo!Uglavnom ne znam sta sam gledao i slusao,ali mi bas zvuci lepo!
Kod mene je identicna situacija kao sto je kolege @IONE napisao na prethodnoj stranici!Trenutno koristim 12 godina star LG 32" TV koji mi sluzi kao monitor!Mislio sam da ce mnogo ranije da zavrsi karijeru,ali on i dalje radi posle ko zna koliko hiljada sati!
Nekada budem sam sebi smesan i pitam se dali neko koristi televizor od 65" kao monitor,ali mi je drago da nisam jedini!Meni uopste nije bitno koje aplikacije TV poseduje,posto sve sto radim je preko racunara!Tu je najvise zastupljen gaming i filmovi pa sve ostalo!Ima jedna stvar koje me jako zanima i mozda neko sa ovim modelom televizora ili generalno uopste..moze da mi odgovori!Pitanje je najvise vezano za gaming!Kakav je kvalitet slike kada se sa 4k rezolucije downgrade-je na 1080p?Dali se uopste isplati uzimati 4K TV i igrati se u 1080p rezoluciji?Hvala!

Poslednja izmena:
Evo vec danima citam ovu temu,iskustva ,zamerke,pohvale itd!Model koji me je najvise privukao je Hisense H65U8B,najvise zbog Benchmark recenzije!Mislim da sam je odgledao 7,8 puta posto sam mislio da mi je nesto promaklo!Uglavnom ne znam sta sam gledao i slusao,ali mi bas zvuci lepo!
Kod mene je identicna situacija kao sto je kolege @IONE napisao na prethodnoj stranici!Trenutno koristim 12 godina star LG 32" TV koji mi sluzi kao monitor!Mislio sam da ce mnogo ranije da zavrsi karijeru,ali on i dalje radi posle ko zna koliko hiljada sati!
Nekada budem sam sebi smesan i pitam se dali neko koristi televizor od 65" kao monitor,ali mi je drago da nisam jedini!Meni uopste nije bitno koje aplikacije TV poseduje,posto sve sto radim je preko racunara!Tu je najvise zastupljen gaming i filmovi pa sve ostalo!Ima jedna stvar koje me jako zanima i mozda neko sa ovim modelom televizora ili generalno uopste..moze da mi odgovori!Pitanje je najvise vezano za gaming!Kakav je kvalitet slike kada se sa 4k rezolucije downgrade-je na 1080p?Dali se uopste isplati uzimati 4K TV i igrati se u 1080p rezoluciji?Hvala!

vise od godinu dana sam koristio hisense 58" kao monitor i kao TV. odlican mi bio i za 4k i 1080 istina nisam bas neko ko ima oko sokolovo :)
trenutno koristim 43" privremeno a uzecu kasnije 65" za monitor i tv
nisi sigurno jedini koji koristi veliki tv kao monitor :)

Drugari,danas sam nesto primetio....naime,koristim MiBox S,i kada pustim recimo isti sadrzaj sa YT sa boxa i sa YT aplikacije od tv-a,slika mi je definitivno ostrija kada se sadrzaj pusti sa originalne yt aplikacije koja dolazi uz TV. Takodje ista stvar i sa Netflixom,opet ostrija slika kada se pusti sa aplikacije TV-a....u cemu bi mogla biti caka? I da li je to normalna pojava?Tv je U7B,50".

Sent from my MI 9T using Tapatalk

@sinda, jesi li probao sa uključenim Game Mode?

@bro82, 4K televizori sve prikazuju u 4K, šta god da im daš (ispraviće me neko ako grešim. inače, kod LCD-a je nativna rezolucija, na kojoj daje najbolju sliku, ona najviša). isto tako Full HD sve prikazuju u Full HD. s druge strane, pošto je 4K praktično 4x Full HD, bolja je slika na 4K ekranu nego na Full HD (ovo važi za video materijal, ne znam kakvo je stanje sa igrama i koliko je dobro skaliranje). e, sad, meni nije jasno što bi neko igrao Full HD na 65" ekranu kad je toliki ekran predviđen pre za 4K igranje...

Probao sam i game mod,ali nema razlike. Msm,pazi,nije sad to neka "woooow" razlika u ostrini prikaza,neko ne bi ni skontao,ali je svakako ima....

Sent from my MI 9T using Tapatalk

@bro82, 4K televizori sve prikazuju u 4K, šta god da im daš (ispraviće me neko ako grešim. inače, kod LCD-a je nativna rezolucija, na kojoj daje najbolju sliku, ona najviša). isto tako Full HD sve prikazuju u Full HD. s druge strane, pošto je 4K praktično 4x Full HD, bolja je slika na 4K ekranu nego na Full HD (ovo važi za video materijal, ne znam kakvo je stanje sa igrama i koliko je dobro skaliranje). e, sad, meni nije jasno što bi neko igrao Full HD na 65" ekranu kad je toliki ekran predviđen pre za 4K igranje...

jer pojedini pc ne mogu da isteraju 4k u normalnom fps-u.

@sinda

ne znam kako boxovi generalno rade ali ako box procesira sliku onda zavisi od hardware-a i software boxa kako ce tu sliku ispeglati tako da je bitan sto bolji box, u ovom slucaju bolji je processing na samom tv-u.

pa za komotno igranje u 4k treba komp gde samo grafika kosta 400-500e pa na vise...a za full hd ide i grafika od 100+e...a da sve uglavnom lepo izgleda i lepo radi.

@MarkoZ, @solomonbg, izvinjavam se što sam izostavio sledeću rečenicu: 'Za Full HD igranje je bolje uzeti manju dijagonalu, npr 50-55", nego 65".' u prethodnoj poruci. mislio sam da nema potrebe da stoji.

meni crkao tv 58" i dobih pare nazad. sad koristim privremeno 43" full hd kao tv i monitor i polako gledam kad uleti neka dobra akcija da uzmem 65" za tv+ monitor... ovaj 43" mi je premali za monitor,al za sad moze da prodje. lako se navikne oko. mislim da vise ne bih mogao da koristim neke monitore od tipa 29-32"..previse sam se navikao na ovo tv+monitor od barem 58" ...

Na mom hisense b7100 imam povezana 2 uredjaj preko hdmi kabla

Na ulazu hdmi 2 je spojen android box sa rezoluciom 1920x1080 60hz i sve radi extra

Na ulazu hdmi 3 je spojen 4k satelitski resiver na 2160p 30hz- nekad se desava da ima slika a da nema ton.

Ono sto radim je sledece...

1.Cupam hdmi iz resivera vratim i dodje ton..ponelad se desi na nema toan ali retko.

2.restartujem satelitski box iz samog resivera ima opcija..i sve krene normalno.

P.s: isto se to desavalo i sa resiverim od m:sata!

Da li je problem u resiverima, hdmi kablu (ovo je drugi koji probam), ili u hdmi ulazu na tv(probao sam i na hdmi 1 - onaj sto pise ARC)

Jedino nisam probao na hdmi gde je android box??!

Da li se i vama deso da nekad nemate zvuka preko hdmi kabla???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na mom hisense b7100 imam povezana 2 uredjaj preko hdmi kabla

Na ulazu hdmi 2 je spojen android box sa rezoluciom 1920x1080 60hz i sve radi extra

Na ulazu hdmi 3 je spojen 4k satelitski resiver na 2160p 30hz- nekad se desava da ima slika a da nema ton.

Ono sto radim je sledece...

1.Cupam hdmi iz resivera vratim i dodje ton..ponelad se desi na nema toan ali retko.

2.restartujem satelitski box iz samog resivera ima opcija..i sve krene normalno.

P.s: isto se to desavalo i sa resiverim od m:sata!

Da li je problem u resiverima, hdmi kablu (ovo je drugi koji probam), ili u hdmi ulazu na tv(probao sam i na hdmi 1 - onaj sto pise ARC)

Jedino nisam probao na hdmi gde je android box??!

Da li se i vama deso da nekad nemate zvuka preko hdmi kabla???

Isti slucaj samo na tv drugog proizvodjaca. U mom slucaju su povezani tv i comp. Windows nekad prebaci zvuk na tv a nekad ne. Ne pomaze ni setovanje zvuka u windowsu vec cupanje i ponovno stavljanje hdmi kabla. Hdmi je Hama.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Ali kako android box na istom tv nikad nijenizgubio zvuk.. jedino da ovi resivi imaj nesto drugacije. Video sam u podesavanju tva da ima opcija da se izabere unopciji hdmi: standard i poboljsan.. probacu ovaj poboljsan.

7836ad29e4d82c591796e9118f3d5c02.jpg

Ovo je 4k box, dok telekomov je samo fullhd hevc.

Probacu i hdmi v2.0

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem na Hisense (50B7100) da nece SBB analogna tv kad se koaksijalni bocne? Na starom samsungu hoce sto znaci da jos nisu ukinuli analognu...da li treba nesto dodatno podesiti mozda?

Ja sam pre par meseci uzeo Hisense H55B7500 i mogu vam reci da sam prezadovoljan slikom i brzinom rada.
Oko poboljsanja slike su mi pomogle kolege ovde sa foruma, gde im se jos jednom zahvaljujem.
Do sada nisam imao ni jedan bag niti bilo kakav problem.
Sto se tice filmova i prevoda, za sada je sve super radilo, moze da se podesi velicina fonta, boja fonta.... Jedina stvar je bitna, da na prevodu morate podesiti isto ime fajla kao i fajl filma!
Pri samom ukljucivanja neta, dobio sam i prvi update televizora.

Imam jedno pitanje: Da li je neko od vas na bilo koji do sada televizor koristio bezicne slusalice, kako ih je povezao i kakve je slusalice imao? Planiram da prikljucim jedne bezicne slusalice kako bih mogao nocu da uzivam u filmovima dok ukucani spavaju....

Danas mi je stigao jos jedan update

Ja imam b557300 i ves sam pisao. Slika mi je bledunjava plava...bela..cudna je...probao gama na 2.4 na 2.6 ..warm...movie ..sve zivo i nisu mi lepe boje...jel neko zna da li moze da se poboljsa slika... Imam eon box i xiaomi mi box s.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Da li je neko imao problem na Hisense (50B7100) da nece SBB analogna tv kad se koaksijalni bocne? Na starom samsungu hoce sto znaci da jos nisu ukinuli analognu...da li treba nesto dodatno podesiti mozda?

Možda je Hisense ukinuo analogni signal?

Kada sam kupio TV (LG i Tošiba) prošle godine nije hteo ni D3 da mi radi dok ovi iz SBBa nisu nešto uradili (zvao sam podršku).

Poslednja izmena:
Mene ovo izludjuje oko hdmi kabla.

Sad je pocelo i na android boxu. Znaci desava se kad idem na restart uredjaja iz samog uredjaja. Izbaci na ekranu slab signal ili potpunk izgubljen i tako stoji. Kad iskljucim iz struje android nox i ukljucim sve ok..odmah ima signala, tj.slike. Kao da priliklm restarta iz resivera izgubi na trenutak i nema dovoljno signala da pokrene. Pomaze incupanje hdmi iz uredjaja i vracanje..dodje slika.! Tako se desava i sa satelitski 4k resiver.

Oba uredjaja su na rezoluciji od 60hz
Android box na 192x1080 @60hz
Satelitski 4k je 3840 x 2160 @60hz

Jedino da sami hdmi kablovi prave problem jer su v1.4 a oni imaju protok do 30hz..

7db9e2fe07f0aa5710be5a62ad3c802c.jpg

9964cb6885e55dd41be2008a6ed00b9e.jpg

Ali po ovim slikama i specifikacijama bintrebalo za android box da to bude ok

Jedino mi preostaje da isprobam hdmi v2.0?

Ima li neko neku ideju? Ili nesto slicno da munse dogadja?

Mene ovo izludjuje oko hdmi kabla.

Sad je pocelo i na android boxu. Znaci desava se kad idem na restart uredjaja iz samog uredjaja. Izbaci na ekranu slab signal ili potpunk izgubljen i tako stoji. Kad iskljucim iz struje android nox i ukljucim sve ok..odmah ima signala, tj.slike. Kao da priliklm restarta iz resivera izgubi na trenutak i nema dovoljno signala da pokrene. Pomaze incupanje hdmi iz uredjaja i vracanje..dodje slika.! Tako se desava i sa satelitski 4k resiver.

Oba uredjaja su na rezoluciji od 60hz
Android box na 192x1080 @60hz
Satelitski 4k je 3840 x 2160 @60hz

Jedino da sami hdmi kablovi prave problem jer su v1.4 a oni imaju protok do 30hz..

7db9e2fe07f0aa5710be5a62ad3c802c.jpg

9964cb6885e55dd41be2008a6ed00b9e.jpg

Ali po ovim slikama i specifikacijama bintrebalo za android box da to bude ok

Jedino mi preostaje da isprobam hdmi v2.0?

Ima li neko neku ideju? Ili nesto slicno da munse dogadja?

https://forum.benchmark.rs/showthre...1-4-noviteti&p=6026483&viewfull=1#post6026483

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno