Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Juce sam u preko tehnomedie na sajtu kupio Hisense H50B7100 - imali su akciju "mrak akcija" gde je bio snizen 29% - i krajnja cena je bila 36.999dinra
Evo ceo dan gledam specifikacije, video na YT, komentare itd...dok cekam da mi stigne, rekose u ponedeljak.
Znam da tv nije androdi, i da nema instaliranje aplikacija preko google play prodavnice, ali to cu dopuniti android boxom koji sad koristim.
Sto se tice TV kanala, imam mts sat paket gde ima HD kanala, takodje imam i Total tV full paket sa HD kanalim....
imam jos i satelitsku televiziju sa dosta HD i 4K kanala - preko 4k satelitskog resivera. - zato sam i trazio neki 4k tv..za manje para

zanima me sledece,
da li na ovom modelu mogu da instaliram neku aplikaciju za IPTV kanale, tj. liste
mogu li da istaliram eon i hbo go aplikaciju posto to dobijam u total/mts - da ide direkt na tv, da ne ide preko android boxa
gde mogu da vidim spisak svih dostupnih aplikacija koje mogu da se preuzmu...
postoji li neki zaobilazni nacin instaliranja aplikacij, primer sa USB, nekog servera...itd

Ništa od toga ne postoji. Nema eon, nema hbo, deezer... Ima netflix youtube i amazon prime i one rade odlično. Ima lista aplikacija ali nista narocito. To je vidaa os njihov.

znaci ipak cu morati sve te aplikacije da gledam sa vec postojeceg android boxa!
YT sa njegovog operativnog radi dobro - ako sam dobro shavatio? za netflix mogu da dobijem nalog od rodjaka iz amerike - mada mi to nije privlacno
sto se tice samog tv kako se pokazao, da li je to prava 4k rezolucija, boje...sama slika....kao sto sam vec rekao navise cu ga koristiti za satelitsku tv preko mts/ttv/ i satelitsku preko 4k resivera ...gde imam puno full HD kanala, gde je slika savrsena i na 32 inca tv sto koristim. cena za ovaj tv koji sam kupio...mislim da nisam napravio gresku....jos uvek imam mogucnost da se predomislim do ponedeljka.

da nije bolje uzeti mozda ovaj : TESLA 50S905BUS
https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/televizor/tesla-50s905bus.html#data

evo i poredjenja za Hisense H50B7100 vs TESLA 50S905BUS

Screenshot_2020-05-23 Gigatron(1).png

Poslednja izmena:
Ima deezer i iptv, pisano više puta o tome.
Naravno da je panel 4k rezolucije, ali ne očekuj čuda. Svakako za te novce vredi.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ništa od toga ne postoji. Nema eon, nema hbo, deezer... Ima netflix youtube i amazon prime i one rade odlično. Ima lista aplikacija ali nista narocito. To je vidaa os njihov.

Odakle ti te informacije???
Deezer ima, ima iptv, eon aplikaciju nema ali mozes gledati preko browsera, mada si uskracen za kontrole daljinca!
Za kolegu iznad, iptv mu je vec instaliran pretrazi u aplikacijama, zove se ssiptv!

Jesi li siguran?

Jel to 50B7100, kod mog apps menu izgleda ovako
2b12ba35f12eff2cc6cce790ec4c13f3.jpg

Poslednja izmena:
bio sam juče dod Win Win-a u promenadi (NS) i skontao da je model koji sma kupio pre nedelju dana pojeftinio za 5K dinara (43H7300) , No ono to sam primetio u radnji ne samo kod mog televizora engo i kod drugih hisense modela . Nademo snimku nijagarinih vodopada je voda koja nije u prvom planu porpilično bleda i mutna . Kao da televizori iamju problema sa dubinom slike. Samo ono što je u prvom planu s evidi jasno a drugi plan zamućeno.
Takođe generalno hisense TV-i imaju bledu sliku u odnosu an izložene demo snimke na LG-u Philipsu i Samsungu. S obzirom na pozitivne recencije i dalje en mogu da verujem da je u pitanju faličan televizor već da nešto nije u redu sa signalom ili podešavanjem

Meni uskoro stize 4k satelitski resiver pa cu vam postaviti slike i klipove.

Za sada mogu samo full hd satelitski pravi signal sa velikim bitratom, nemojte se nadati na dobru sliku kod nasih operatera itd..sve se to kompresuje itd.. zato nem a pravog kvaliteta

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li neko ima Hisense H55U7B kako je zadovoljan njime?

Ne znam sta da uzmem do 70k a ovaj je na popustu u G za 65k moze da se uzme.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Mislim da je razlika veoma primetna.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

druze uplai internet na tv , odaberi na tubu neki 4k snima i pogledaj kakva je slika!Ko zna kakav signal imas i preko cega gledas!

Gledam preko SBBovoe kutije za D3 . probao sam YT snimak u 4k ,jeste dobro ali se i tu primećuje da TVne briljira oštrinom i kontrastom ( naravno opet sam prošetao podešavanja )

H43B7300

Planiram ocu da uzmem ovaj model. Iskustva forumasa i neke mane za koje bih trebao da znam pre kupovine? Kakav je sa pustanjem bluray ripova sa dts audiom i citanja externih .srt prevoda sa usb stick-a? Jel vidi nasa slova? Voleo bih da kazete koju o ovom modelu jer se dan kupovine blizi. [emoji4]

H43B7300

Planiram ocu da uzmem ovaj model. Iskustva forumasa i neke mane za koje bih trebao da znam pre kupovine? Kakav je sa pustanjem bluray ripova sa dts audiom i citanja externih .srt prevoda sa usb stick-a? Jel vidi nasa slova? Voleo bih da kazete koju o ovom modelu jer se dan kupovine blizi. [emoji4]

pa eto ja sam se žalio na isti model u prethodnim postovima . prevod pušta no bez naših slova ali to se da rešiti preprepravljanjem TXT fajla

Znaci H55B7300 je solidan model? Nema cudnih anomalija?
Kakav mu je smart, dal koci?
Ako ne laze sajt, u radnji koja pocinje na T sada kosta 48000 sa 5 g garancije

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno