Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Imam Hisense H55B7500 oko 3 godine i sve radi kako treba. Zadnji FW je u njemu.
Hteo sam da instaliram software preko browswera tj preko "hisense://debug" ali mi traži password čim otvori stranicu. Na TV-u mi je default password 0000 i taj ne odgovara.
Ne odgovara ni reset password 0532, kao ni service menu password 1969.
Da li neko zna kako se može doći do ovog passworda?

Čitao sam negde da se ljudi žale na A7GQ seriju pri korišćenju kablovske na Supernova i MTS Iris a vezano za njihove set top boxsove, konkretno loš prikaz sa uključenim HDRom i nemogućnost isključivanja istog.

Planiram da uzmem TV baš iz te serije A7GQ a na MTSu sam, ali me sad baciše u rebus.

Da li ima neko Iris STB i TV ove serije.
I ja sam bio u istom rebusu, jer imam MTS Iris, ali sam natrčao na dobar popust od 48k za 50" pa nisam mogao da odolim:). Što se mene tiče ja sam i više nego zadovoljan.

I ja sam bio u istom rebusu, jer imam MTS Iris, ali sam natrčao na dobar popust od 48k za 50" pa nisam mogao da odolim:). Što se mene tiče ja sam i više nego zadovoljan.
Takođe imam Iris pa me interesuje kako se ponaša što se tiče kvaliteta slike, da li ima nekih problema.
Upravo se rešavam šta da uzmem a dvoumim se između njega "HISENSE 43A7GQ" i "LG 43NANO763QA".
Drugim rečima nešto do 500€

Da li ima šanse da se kod nas pojavi 65-75E8H i kad zna li neko?Deluje mi kao bolja opcija od U8HQ.Izašao je u Kini koliko sam uspeo da pronađem nova tehnologija Uledx, ADS Pro panel, 144 hz, 500+ zona...možda je vredniji čekanja neko se zaleteti za U8HQ.Verovatno kod nas neće imati prefiks E ionako i sa U8 serijom Hisense frlja sa oznakama kod nas U8HQ dok je kod amera totalno druga oznaka i drugi panel.

na displayspecifications.com sajtu zna da bude dosta podataka

Jel moguće da ista serija Hisense A7GQ ima različite panele u zavisnosti od diajgonale?
Gledam recenzije i komentare i svo vreme se spominje IPS panel ali na displayspecifications.com i na još nekim mestima piše da je 43" sa VA panelom, IPS kreće od 55"" pa na više.

Jel moguće da ista serija Hisense A7GQ ima različite panele u zavisnosti od diajgonale?
Gledam recenzije i komentare i svo vreme se spominje IPS panel ali na displayspecifications.com i na još nekim mestima piše da je 43" sa VA panelom, IPS kreće od 55"" pa na više.
Da, moguce je. I mislim da je tako kod svih proizvodjaca.

Posle mesec dana studiranja, poređenja i sličnog, za mene uobičajenog, konačno sam uzeo ono što mi je odmah zapalo za oko.
43A7GQ taman za spavaću sobu.
Još ga podešavam, za sad sve fercera i što se tiče izgleda slike i što se tiče Irisovog starijeg Q11 STBa.

Ako nekog interesuje još sutra je na popustu u Emmezeti 47000 a iskoristio sam i 5% popusta sa njihovom karticom pa me sve izašlo 44700 ili 380€ izašlo me kao da sam ga uzeo na KP ali sa 2 god. garancije.

Ovako super cena, 5 godina garancije, super karakteristike, meni odgovara

To je cena po kojoj je redovno mogao da se uzme u domacoj radnji pre mesec, mesec ipo dana (44999 uz satro gubitak Hisense-a). U isto vreme kada je napolju (preko reke, ne u Nemackoj ili tako jakim trzistima) bio 300e na akciji ili 320-330e redovno.

Da i to je trenutno za 100€ jeftinije od aktuelnih cena u prodavnicama u kojima ga ima na stanju ovih dana ili 50€ jeftinije od internet prodavnica.
Nije bilo bolje ni za crni petak.
Sve sam tempirao, svetsko prvenstvo u fudbalu, crni petak... ali ništa, naši prodavci su neuništivi.

Posle mesec dana studiranja, poređenja i sličnog, za mene uobičajenog, konačno sam uzeo ono što mi je odmah zapalo za oko.
43A7GQ taman za spavaću sobu.
Još ga podešavam, za sad sve fercera i što se tiče izgleda slike i što se tiče Irisovog starijeg Q11 STBa.
Reci mi kakva je slika sa kablovske (upscaling SD ili HD na 4K) na njemu i koju kablovsku koristiš (ili IPTV)?

Kablovska MTS optika, Q11 STB.

Trebaće mi neko vreme dok ne isprobam sva podešavanja, ali ovako prvi utisci su, upscaling sa HD na 4K, mogu reći zadovoljan sam u većini slučajeva, jedino na HBOMax recimo na Supernaturalu ima neke pikselizacije za koju ne znam da li će neka podešavanja moći da isprave.
Netflix i YouTube 4K upravo onako kako sam i očekivao, ludo, doduše na Netflix HDR podešavanja još moram da čačkam i da učim.
HD na kablovskoj deluje bolje, regularan sadržaj sa kablovske isto kao i na starom Samsungu HD.
Ali stariji video i SD sadržaj i ne primećujem neki boljitak.

Od svih bitnijih opcija, za sad sam isključio ono Pametno prepoznavanje scena, jer ostavlja tragove tj. spor je u momentima promene scena ali posle sekund dva se stabilizuje, deluje to malo rastrzano.
Takođe ću morati malo da se pozabavim podešavanjima pozadinskog svetla i White balance.

Mana, pod uglom iskosa kad se gleda, probija bela dovoljno da se vidi, ali normalno gledanje tj. sedenje ispred TVa je full osećaj, odlično.
Tako da nije za gledanje iz susedne prostorije 😉

Drugim rečima trebaće mi neko vreme a moram da priznam i da nisam neki preterani stručnjak niti zahtevan, tako da sam trenutno vrlo zadovoljan.

Jedino na šta bih skrenuo pažnju svima a što sam tek pre neki dan otkrio.
A7GQ od 43 i 50" su sa VA panelom a 55" i veći sa IPS. Mislim da je to bitno za opredeljivanje u zavisnosti od toga za šta i gde koristite TV.

Kablovska MTS optika, Q11 STB.

Trebaće mi neko vreme dok ne isprobam sva podešavanja, ali ovako prvi utisci su, upscaling sa HD na 4K, mogu reći zadovoljan sam u većini slučajeva, jedino na HBOMax recimo na Supernaturalu ima neke pikselizacije za koju ne znam da li će neka podešavanja moći da isprave.
Netflix i YouTube 4K upravo onako kako sam i očekivao, ludo, doduše na Netflix HDR podešavanja još moram da čačkam i da učim.
HD na kablovskoj deluje bolje, regularan sadržaj sa kablovske isto kao i na starom Samsungu HD.
Ali stariji video i SD sadržaj i ne primećujem neki boljitak.

Od svih bitnijih opcija, za sad sam isključio ono Pametno prepoznavanje scena, jer ostavlja tragove tj. spor je u momentima promene scena ali posle sekund dva se stabilizuje, deluje to malo rastrzano.
Takođe ću morati malo da se pozabavim podešavanjima pozadinskog svetla i White balance.

Mana, pod uglom iskosa kad se gleda, probija bela dovoljno da se vidi, ali normalno gledanje tj. sedenje ispred TVa je full osećaj, odlično.
Tako da nije za gledanje iz susedne prostorije 😉

Drugim rečima trebaće mi neko vreme a moram da priznam i da nisam neki preterani stručnjak niti zahtevan, tako da sam trenutno vrlo zadovoljan.

Jedino na šta bih skrenuo pažnju svima a što sam tek pre neki dan otkrio.
A7GQ od 43 i 50" su sa VA panelom a 55" i veći sa IPS. Mislim da je to bitno za opredeljivanje u zavisnosti od toga za šta i gde koristite TV.
A7gq dobio hbo max???

Pozdrav drugari. Molio bih za pomoc, hteo sam da vidim da li je moguce instalirati EON na Hisense H43B7500, ako moze da mi neko objasni u privatnim ili ovde, ili da mi pusti link do stranice na kojoj se pisalo o tome. Hvala vam unapred!

Ima li neko bilo kakvu informaciju o E8H seriji Hisensa kod nas?Da li bi i kada trebali da stignu, cena...?Vec ima informacija o njima na stranim sajtovima po onome sto pise skoro kao U8HQ po kvalitetu ako ne i bolji a jevtiniji.

Ima li neko bilo kakvu informaciju o E8H seriji Hisensa kod nas?Da li bi i kada trebali da stignu, cena...?Vec ima informacija o njima na stranim sajtovima po onome sto pise skoro kao U8HQ po kvalitetu ako ne i bolji a jevtiniji.
Citao sam septembra da ce prvo poceti prodaja u Kini. Bice 65" oko 1000$, 75" oko 1300$. Ajde sto ce biti dobar za gaming 144Hz, amd free sync, 2,7ms nego mini led sa 1600 nits. Bice to veoma zanimljiv tv.

Продаја је већ почела колико сам успео да ископам.Сутра ћу да зовем фабрику можда и одем до салона ваљда имају неку информацију.Размишљао сам да узмем 65U7HQ али овај ако буде 1000е сигурно је боља куповина чак и ако се мало сачека.

Сад сам био у салону Горења од Е8H серије још увек нема назнака мада су део везан за телевизоре пребацили у Велење а тамо нема могућност да провери стање.Изложен је U8HQ јесте да је модел за излог и слика подешена за ту опцију али је стварно за поштовање.

Сад сам био у салону Горења од Е8H серије још увек нема назнака мада су део везан за телевизоре пребацили у Велење а тамо нема могућност да провери стање.Изложен је U8HQ јесте да је модел за излог и слика подешена за ту опцију али је стварно за поштовање.
Nisam bas optimistican sto se tice E8H. Obicno izbacuju razlicite modele za Kinu, USA i Evropu. Pitanje je da li ce taj model biti u prodaji u Evropi. Bar do sada u USA su uvek bili modeli tv-a sa boljim specifikacijama. U svakom slucaju ako nesto saznas o ovom modelu obavesti nas ovde na forumu. 😉

Хоћу наравно мада можда и загризем за U7HQ или U8HQ.Тачно је за Европу и амере нису исте спецификације ни хардвер али бар Европејци имају боље панеле у телевизорима колико сам упућен.

Ljudi ima li neko iskustva sa 55A7GQ? Pitam konkretno za ovu dijagonalu posto je panel na njoj IPS a meni je neophodan zbog uglova gledanja. Kada sam gledao Mancin video rekao bih da je tv bas dobar za ovu lovu. Medjutim dodjem ovde i procitam da ga je @dacha123 bas napljuvo za sve pare, doduse 65 incha, na kraju prodao i uzeo lg, sa kojim takodje nije nesto prezadovoljan al ajde sad. 🙂 Procitam takodje da su ljudi imali izvesnih problema sa kvalitetom slike na nesretnom irisu. Jel to sredjeno sad? I u prodavnicama koje sam posetio prodavci kada im kazem da mi treba tv sa dobrim uglovima predlazu uglavnom lg lq7500, 8000 i ako mi ovaj ima i zivlje boje, verovatno zbog qled-a, a i estetski mi je mnogo lepsi od osnovne lg lq serije. Jel ovo dobar tv ili je stvarno toliko losiji od lg-ija, pricam o osnovnoj lq serije. @momsab Vidim da si bas u materiji sa Hisense televizorima, imas li neka iskustva sa ovim TV-om sa IPS panelom. Znam da je Hisense cuven po svojim VA panelima ali meni VA za dnevnu nikako ne odgovara zbog raporeda namestaja i gledanja iz uglova. Hvala unapred svima.

Питање за Вида ОС 6 на 65U7HQ.Да ли на Вида ОС може да се инсталира Тидал, Спотифај, Стримио, Попкорн...или мрка капа?Мислим сада на Сонију користим Ми Стик 4К за те ствари али ако може на Хисенсу да се ово инсталира онда бих га пребацио на неки други ТВ.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno