Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Претпостављам да је за мене..

На home екрану search 'eon tv'
И затим на крају претраге група Аппс.
Прва слика Почетак резултата претраге, друга кад се скролује до краја.

Prilozi

• IMG_20211118_110213.jpg
    IMG_20211118_110213.jpg
    247.8 KB · Pregleda: 100
  • IMG_20211118_110224.jpg
    IMG_20211118_110224.jpg
    221.9 KB · Pregleda: 103
50u7qf takodje sinoc nestao eon .

Da koristio sam ta upustva , i prvi i drugi metod , i oba su pokazivala iste parametre , sve nule i par min dok se tv pokrenuo i azurirao , sto znaci da je uredjaj bio fabricko pakovanje .
Jel mi možeš reći ili, još bolje, linkovati drugi metod. Ja za sada znam samo za ovaj. Očekujem danas TV, a imao sam loša iskustva od ranije, pokušali su mi uvaliti korišćen tv.

Prilozi

• Screenshot_20211118-113016.png
    Screenshot_20211118-113016.png
    207 KB · Pregleda: 92
Jel mi možeš reći ili, još bolje, linkovati drugi metod. Ja za sada znam samo za ovaj. Očekujem danas TV, a imao sam loša iskustva od ranije, pokušali su mi uvaliti korišćen tv.
Taj metod je merodavniji , nema potrebe za ovim drugim , ako ti tu budu sve nule to je to , nase prodavnice su poznate po uvaljivanju exponata , sreca pa mozemo da vratimo u roku od 14 dana .

proradiJo... a taman sam se ponadao nasilju

Pozdrav ljudi. Ako može mali savet od korisnika Hisense TV-a. Planiram da kupim 55 U7QF, kakvi su generalno utisci o kvalitetu slike (sport, filmovi preko neta, PS4 pro). Vidim u raznim recenzijama da je model baš nahvaljen, ali ništa dok se ne čuju utisci iz prve ruke. Trenutno mu je cena u nekoliko radnji okruglo 80.000 dinara, navodno snižena sa 100-110k. Mislite li da će da ide dole za Crni petak, ili je to maksimum popusta?

Taj metod je merodavniji , nema potrebe za ovim drugim , ako ti tu budu sve nule to je to , nase prodavnice su poznate po uvaljivanju exponata , sreca pa mozemo da vratimo u roku od 14 dana .

Pozdrav ljudi. Ako može mali savet od korisnika Hisense TV-a. Planiram da kupim 55 U7QF, kakvi su generalno utisci o kvalitetu slike (sport, filmovi preko neta, PS4 pro). Vidim u raznim recenzijama da je model baš nahvaljen, ali ništa dok se ne čuju utisci iz prve ruke. Trenutno mu je cena u nekoliko radnji okruglo 80.000 dinara, navodno snižena sa 100-110k. Mislite li da će da ide dole za Crni petak, ili je to maksimum popusta?
Po meni nije Bog zna kakav popust. Nekolicina nas je prosla okey, jer smo kupili model za 51400 rsd od 50", a za koji se trazi najmanje 68000 RSD. Po meni 50-ica je skroz okey. Ali, to je sve lutrija. Po meni treba pratiti vise modela, pa se odluciti za neki koji ti u jednim momentu najvise odgovara. Moja izvorna ideja je bila TCL 50C715, a dosao sam do ovog modela. Sinhroizovan je sa PS4 PRO. Treba samo u podesavanjima da optimizujes HDMI-e na na napredno podesavanje, i tada imas 4k HDR. Pozdrav

Pronašao sam opciju odjavu sa netflixa na modelu 50U7QF, iz čega proizilazi da je TV pretplaćen na netflix. Da li je to neki promo peridod zato što je prijavljen a novi e mail, ili zato što sam novia VIDAA korisnik? Jel poželjno odmah izvršiti odjavi sa netflix-a iz nekog razloga? Hvala unapred na odgovorima.

Ne mogu da nadjem gde su se spominjale razlike kod 55" izmedju serija 7000, 7100 i 7300. Cene su im slicne trenutno, sve su do 500€ i izmesane recenzije na amazonu. Nisam pametan koji da uzmem...

Ja volim ovaj post da poglesam, čovek po cenovnom rangu napisao šta vredi uzimati i po uglovima gledanja. Po njegovoj priči nisu neke razlike u kvalitetu slike.

Evo ja da odg, i taman udjem u temu posto jos nisam prestao da ga cackam...
Imam 50" U7QF nekih 6 meseci, predpostavimo da su osim razlika u velicini i za nju vezanih parametara (npr. broj zona za local dim i drugih) manje vise slicni... Mada dosta stvarno zavisi i od pojedinacnog primerka.
To mi je 3. TV koji sam kupio tokom ove godine, prva dva sam vratio (ukoliko je uopste bitno, bili su Vivax i Philips).
Ni ovaj nije savrsen, ali nisam imao snage vise. Slika je odlicna, svidja mi se sto se uz malo podesavanja i cackanja moze postici stvarno ok rezultat i relativno prirodan i nezamarajuci prikaz. HDR sadrzaj izgleda odlicno, za filmove nisam imao zamerki (neki se tu igraju sa opcijama za peglanje kretanja - po meni najbolje sve to iskljuciti osim u posebnim situacijama).
Ono gde sam 3. put (ali najmanje od sva 3 pokusaja) razocaran je uniformnost panela, tj. grey uniformity i potencijalni DSE. Nznm, mozda ja ocekujem previse za nesto manje od 500€ kolko je kostao, ali nije bas sjajno i ovo moze smetati kod sporta - pre svega mislim na fudbal, jer tu postoji dosta setanja kamerom. Da se razumemo, nije strasno, ali ako je covek osetljiv ili opsednut, primeti se. Opet, ovo zavisi i od jedinice do jedinice, tako da ne moze se tolko generalizovati.
PC izgleda dobro kada se poveze (ima check za game mode koji mu kao dodatno smanjuje input lag), konzole nisam probao.
Savet za kupovinu, narocito posto je u pitanju model koji je vec dugo tu - naruci onlajn (ali bez placanja unapred), preuzmi u radnji. Ustedeces tako vreme i muke. Kada ga preuzimas, proveri kutiju odmah. Ako nesto nije ok (bilo tada ili kad dodjes kuci), sumnjas ili ti se ne svidja - vrati ga. Posto si narucio tj. dogovorio onlajn, morao bi da imas 14 dana za povrat.
Sto se tice cene, ***, msm da su otisle gore. Prover istoriju na eponuda u poslednjih mesec dana, pa odluci.
Je l moze neko da mi kaze gde stoji serijski broj na U7QF? Treba mi za garanciju. Kako izgleda otprilike jer sam nasao dosta nekih cifara ali nzm koji je.
Ima na vise mesta - na kutiji, sa zadnje strane TV nalepnica, u meniju... Ide npr. 3TE50G2024xxxxxxxx...

Poslednja izmena:
Pozdrav! Ne, moram de se registr
Je l moze neko da mi kaze gde stoji serijski broj na U7QF? Treba mi za garanciju. Kako izgleda otprilike jer sam nasao dosta nekih cifara ali nzm koji je.
Imas sn ispod barkod a. Na tv-u je sa desne donje strane na poledjini (kada gledas u ekran). Takodje se nalazsi na kutiji i sa jedne i sa drge strane bocno i moraju da se podudaraju

Kako se unosi tekst preko aplikacije REMOTE NOW? Mislim u smislu da mogu da pretražujem u aplikaciji YouTube, i web pregledaču. Ka da unosim tekst a npr. u aplikaciji YouTube na odeljku pretraga sam, ništa se ne dešava... Hvala unapred.

hvala na odgovorima, ja sam taj broj ukucao sa razmakom jer ima razmak negde na polovini otprilike. Da li bi to mogao da bude problem?
Imam 50" U7QF nekih 6 meseci, predpostavimo da su osim razlika u velicini i za nju vezanih parametara (npr. broj zona za local dim i drugih) manje vise slicni... Mada dosta stvarno zavisi i od pojedinacnog primerka.
To mi je 3. TV koji sam kupio tokom ove godine, prva dva sam vratio (ukoliko je uopste bitno, bili su Vivax i Philips).
Ni ovaj nije savrsen, ali nisam imao snage vise. Slika je odlicna, svidja mi se sto se uz malo podesavanja i cackanja moze postici stvarno ok rezultat i relativno prirodan i nezamarajuci prikaz. HDR sadrzaj izgleda odlicno, za filmove nisam imao zamerki (neki se tu igraju sa opcijama za peglanje kretanja - po meni najbolje sve to iskljuciti osim u posebnim situacijama).
Ono gde sam 3. put (ali najmanje od sva 3 pokusaja) razocaran je uniformnost panela, tj. grey uniformity i potencijalni DSE. Nznm, mozda ja ocekujem previse za nesto manje od 500€ kolko je kostao, ali nije bas sjajno i ovo moze smetati kod sporta - pre svega mislim na fudbal, jer tu postoji dosta setanja kamerom. Da se razumemo, nije strasno, ali ako je covek osetljiv ili opsednut, primeti se. Opet, ovo zavisi i od jedinice do jedinice, tako da ne moze se tolko generalizovati.
PC izgleda dobro kada se poveze (ima check za game mode koji mu kao dodatno smanjuje input lag), konzole nisam probao.
Savet za kupovinu, narocito posto je u pitanju model koji je vec dugo tu - naruci onlajn (ali bez placanja unapred), preuzmi u radnji. Ustedeces tako vreme i muke. Kada ga preuzimas, proveri kutiju odmah. Ako nesto nije ok (bilo tada ili kad dodjes kuci), sumnjas ili ti se ne svidja - vrati ga. Posto si narucio tj. dogovorio onlajn, morao bi da imas 14 dana za povrat.
Sto se tice cene, ***, msm da su otisle gore. Prover istoriju na eponuda u poslednjih mesec dana, pa odluci.

Ima na vise mesta - na kutiji, sa zadnje strane TV nalepnica, u meniju... Ide npr. 3TE50G2024xxxxxxxx...
Da li imas mzd negde neki link za podesavanje tv ili sliku sliku kako si ti podesio?

hvala na odgovorima, ja sam taj broj ukucao sa razmakom jer ima razmak negde na polovini otprilike. Da li bi to mogao da bude problem?
Haha, mislim da sam i ja tako, pošto kada se ispunjava garancija na sajtu čini mi se da nema mesta za pun broj.
Uglavnom, mislim da ne moraš da se brineš oko toga.
Da li imas mzd negde neki link za podesavanje tv ili sliku sliku kako si ti podesio?
Nemam, ali suština je - kreneš od cinema night i cinema day modova i onda podesis po svojim preferencijema. Uzeo sam ova dva posto su oni u startu najprirodniji, cinema night koristim 90% vremena i onda cinema day ostavim malo svetliji da mogu da menjam ako stvarno ima potrebe. HDR je druga priča, mada realno ne gledam nešto toliko takav sadržaj, tako da se tu nisam mučio.
Ja sam npr. iskljucio motion processing, redukcije sumova i te gluposti, a sa ostalim sam se igrao.

Gledao sam i ovog lika, ima opremu za kalibraciju (podesavanja msm i prodaje, ali to po meni nema neke svrhe) i daje dobre savete - vodi te kroz meni sa objasnjenjima, tako da sam dosta i po tom klipu podesio.

Na njegovom kanalu ima jos par klipova za 55U7QF - solidan review , unboxing, gaming demo istog i VIDAA U4 review, pa koga zanima nije loše da pogleda...

Meni njegova kalibracija super odg. Platio sam i za HDR i za SDR

Hvala na iscrpnom izveštaju. Definitivno ću uzeti ovaj model, samo još da odlučim gde i kako. Trenutno sam najbliži tome da zapucam u Segedin, našao sam ponudu koja, kad se vrati AFA odnosno PDV, bude duplo povoljnija nego kod nas, tako da mi se isplati i da potegnem malo veći put

Hvala na iscrpnom izveštaju. Definitivno ću uzeti ovaj model, samo još da odlučim gde i kako. Trenutno sam najbliži tome da zapucam u Segedin, našao sam ponudu koja, kad se vrati AFA odnosno PDV, bude duplo povoljnija nego kod nas, tako da mi se isplati i da potegnem malo veći put
Moze li link ka toj radnji (ne zbog tog tva, mene interesuje 65) preko Privatne poruke, posto pretpostavljam da je protivno pravilima postovati tako nesto ovde

Problem je. Ja sam se čuo sa Hisense centrom, pozvao sam ih. Rečeno mi je da se striktno kuca sve zajedno. Pozovi ih da se to koriguje. Kuca se onaj niz brojeva koji počinje sa 3TE i ima 23 karaktera (kombinovano slova i brojevi).

43A7100/7300/7500. Uzeo sam majci 7500, korektan tv za te pare. EON ATV ako malo prelistaš temu ne radi baš sjajno, a ne možeš ništa da staviš na njega jer je previše tanak, eventualno neki milje da prebaciš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno