Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
A = 1020mm Širina nogara.
B = 1115mm Širina celog televizora.
C = 230mm Raspon nogara po "dubini".
fd98ebe73e37b92dcf09b8a9584ac405.jpg
2c259003f274907da7addff7c57cff24.jpg

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Hvala vam puno! Divni ste!

hoće li stati u/na regal? imaj na umu da je potrebno najmanje 10cm levo, desno i iza, i najmanje 20 (ili 30) cm iznad. primetih da se H50A65000 greje pozadi pa preporučujem da iza bude barem 20cm prostora

Potrebno je i sa strane po 10ak cm? Ja planiram da uzmem tv uskoro, i prostor u komodi je 90 cm sirine, a tv hisense koji merkam od 39" je sirok 885mm prema specifikaciji... znaci morace ipak 32" da se uzme...
hoće li stati u/na regal? imaj na umu da je potrebno najmanje 10cm levo, desno i iza, i najmanje 20 (ili 30) cm iznad. primetih da se H50A65000 greje pozadi pa preporučujem da iza bude barem 20cm prostora

Sent via Huawei P10

Bitno ti je najviše pozadi i iznad da imaš prostora.

Najbolje da pipneš po ivicama i videćeš gde je toplo. Ivice sa stane nisu uopšte tople.

Slikaću u subotu, ako hoćeš, da vidiš kako je kod mene u regalu stao TV od 40".

Hvala, za gornji deo, i pozadi nije frka tu ima dovoljno mesta. Iznad i oko pola metra a pozadi 20ak cm...

Sent via Huawei P10

Ma dovoljno je to, bitno je da vruć vazduh ima gde gore da izađe i da ima lufta pozadi, da nije zalepljen za lesonit. Evo sad sam ispipao tv, topao je jedino na gornjim rebrima pozadi, gde izlazi topao vazduh sa elektronike. Sve ostalo hladno, ram skroz hladan, dete gleda 1080p YT, znači i smart mu radi trenutno.

A evo kako mi je u spavaćoj upakovana stara 32", ništa mu ne fali, bitno da ima tu prirodnu cirkulaciju da hladan vazduh ulazi dole, prolazi kroz rebra na elektronici i izlazi gore, i naravno da ima gde da ode.

19552b0bb7cdf0496a16eb46da32c304.jpg

Poslednja izmena:
Ja kad sam kupio 65'' hisense sam kupio odmah i drugi regal, jer nije mogao da stane u mesto predvidjeno za tv, jer mu je sirina 145cm, ali sad sam bio pametniji i kupio sam regal koji cu moci da prosirim levo desno kad bude bio upgrade na 75'' :d

Nisam baš expert, imam 49N5700, i krš komp/lap koji ne podržavaju miracast i nemaju hdmi izlaz.
Šta mi je činiti kako bih spojio sve ovo u funkcionalni troguao?

Pojima nemam kako funkcioniše DLNA, nikad to nisam koristio. Probao sam povezati LAN kablom iz rutera na TV i iz rutera na komp. Prijavljuje mi da DLNA nije dobro podešen.
Probao sam sa Plex-om, dok je TV bio na WiFi mreži, užasno sporo, tako da sam odustao. Imam Win 10, probao sam i desni klik Cast to... nije išlo nikako. Korisnik sam Pošta neta, njihov ruter je moguće blagi užas.

Da li treba da LAN kabli ide direktno iz kompa u TV, bez rutera za Plex i DLNA?
Da li je Plex samo softver za DLNA?
Koliko bih ubrzao Plex ukoliko bi išao kablom umesto WiFi?

Poslednja izmena:
Hvala. Kod mene je slicna komoda ali i sa desne strane ima daska od polica. Ali ima dovoljno mesta za 39" model...

Sent via Huawei P10

Neće biti dodat nikad, jer na tom modelu ne bi radio ništa. Već nema MEMC procesor.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

u prvoj poruci u ovoj temi su linkovi ka recenzijama (korisnička i redakcijska) H55N6600 pa odluči da li ti valja

psaras, 4K@30Hz? komp ti ne podržava HDMI 2.0 ili nisi priključio na jedan od gornja 2 HDMI ulaza na TV-u

taj model ne postoji. možda misliš na H55N5700? probaj sa fleša, možda taj hard disk traži struju (verovatno piše na TV-u kod USB porta koliku struju daje)

Sa fleša radi po neki 4K ali ne svaki. Ti sto rade seckaju tako da na zalost nije gledljivo.

Šteta.

bi li mogao da okačiš MediaInfo (detaljno, HTML ili TXT) za neki od fajlova koji seckaju?

Prilozi

• 2018-10-28 (2).png
    2018-10-28 (2).png
    81.1 KB · Pregleda: 133
Kako uopšte radite update, skinuh s ovog sajta update za moj 49N5700, kopirao ga na svježe formatiranu fat32 flešku, ugasim iz struje prethodno, upalim, drzim power dugme 10-ak sekundi - nista se ne desava?

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Prevedeno iz uputstva o uredjaju i napomena da sve što radite radite na svoju odgovornost i rizik.

1. Припремите празан УСБ погон (флеш диск) од не више од 16 ГБ; Форматирајте УСБ драјв на рачунару у ФАТ32 датотечном систему (када форматирате, сви подаци из уређаја ће бити избрисани);
3. Копирајте датотеку на припремљени УСБ диск; (ako je zapakovan u rar paketu potpuno ga raspakovati dok ne dobijete u formatu :pkg)
4. На даљинском управљачу притисните тастер "Почетна";
5. Изаберите одељак "Поставке" и кликните "ОК";
6. Изаберите "Подршка" и кликните "ОК";
7. Изаберите "Систем Упдате" и кликните "ОК";
8. Изаберите "УСБ надоградња" и кликните "ОК".

Ništa ne dirati dok sam ne završi sve i restartuje tv.

Kod ovog modela nema da se izabere nadogradnja preko USB-a...

Da, videh sada u njihovom uputstvu za ažuriranje, da li ste postupili po ovim koracima kako oni navode a i postavili flešku u pravilan usb port ?

4. Повежите УСБ кључ са укљученим телевизором (бели УСБ 2.0 порт)
5. Уклоните утичницу да бисте искључили било који извор напајања (овај модел од ТВ нема прекидач за укључивање / искључивање)
6. Поново повежите кабл за напајање са утичницом за наизменичну струју и укључите телевизор помоћу дугмета за напајање. даљински управљач и држите притиснуто док порука "Ажурирање софтвера"
7. На екрану се појављује трака напретка на црној позадини, телевизор је у процесу

Prilozi

• 2018-10-28 (1).png
    2018-10-28 (1).png
    707.7 KB · Pregleda: 129
Probao i tako neće, jedino što mi pada na pamet je da ga zeza 3.0 fleška, mada je uredno prepoznaje u 2.0 bijeli port na TV-u

Hvala puno u svakom slučaju!

Ja promenio region i jezik na germany, npr gore u meniju mi piše vremenska prognoza za berlin ali jezik je i dalje srpski, i kada idem na systwm update vrti proveru ažuriranja do besvesti nikako ni da stane ni da nađe nešto... Šta sam loše uradio?
Edit: ipak se promenio jezik i region je nemačka i kaže da imam najnoviji softver n5700 je upitanju... A softver mi je i I0210

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam ga upravo ažuritao ma IO817 i upravo razmišljam zašto bih vraćao na Srbiju?

Ali ću ipak vratiti pa sačuvati ovo uputstvo ako ponovo zatreba upgrade

Motao sam factory reset da uradim, nešto sam slučajno kliknuo u servisnom meniju i izgubio sliku/mrežu, tako da oprezno.

Radi i 4K reprodukcija sada. Hvala svima.

Poslednja izmena:
Da li je uspeo neko da isprogramira tv sa daljincem od d3, makar da radi vol i power propisno?

Poslednja izmena:
Poručio sam H50A6100. Stiže sutra. Ne znam sad, čitajući sve ovde, treba li odmah da mu radim update software-a ili da ga pustim malo da vidim kako se ponaša?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno