Šta je novo?

Hisense Fresh Master HiNano QF35XW0EG

Od juce, kada mi je ukljucena opcija ubacivanja svezeg vazduha, lampica je zuta i treperi. Da li znate sta to znaci, da li se vama desavalo?

Znači da treba da promeniš HEPA filter, kad zameniš držiš dugme "SUPER" 8+ sekundi da se resetuje stanje. Ako misliš da ne treba menjanje filtera onda samo odradi reset 🙂

Pozdrav, ima li neko ko se razume u klime da preporuci neku sa fukncijom ubacivanja svezeg vazduha?
Video sam Hisense, neke nove Fresh Master serije, nema ih nigde na stanju.
Midea ima 1 model, i Gree.
Potrebno mi je vise komada :)

Pozdrav, ima li neko ko se razume u klime da preporuci neku sa fukncijom ubacivanja svezeg vazduha?
Video sam Hisense, neke nove Fresh Master serije, nema ih nigde na stanju.
Midea ima 1 model, i Gree.
Potrebno mi je vise komada :)
Mislim da sam cuo ovde na forumu da gree freair ima najbolje odradjenu tu funkciju… i uvlaci svez vazduh i izbacuje ustajao… tcl midea i hisense samo ubacuju ali hisense ima sad nov model fresh air izgleda bas lepo

Ima li neke bitne razlike izmedju TCL koji je 60.000 dinara i Gree koji je duplo vise?

Ima li neke bitne razlike izmedju TCL koji je 60.000 dinara i Gree koji je duplo vise?
Jedino Amber Ultra je dupo vise ali *** krmaca sa spoljnu od 45.5kg
Ostali modeli od Gree ---> Pular,Clivia,Airy,Amber Pro su izmedju 50-90k
Jedina frka kod Gree je visoka modulacija
Clivia 18btu ide do 400w... E sad dokle spusta 12btu to ne znamo tacno
Airy 12btu ima neki klip na youtube gde spusta (kao) do 245w
Amber Pro 12btu ne ide ispod 500w
Amber Ultra svakako ne ide ispod 500w ali zato snage koliko hoces
Za prostor od neki 10-20m2(+izolovan) ne bi isao na Gree sto na plusu ce ti rade kao on/off zbog visoke modulacija... A koji greje veci prostor od 30-40m2 tu nije ni bitna visoko modulacija
A TCL klime spustaju dosta nize...

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. 60m2 stan, lepo izolovan, ali okolne komsije nisu tu preko zime, ledara jer ne greju tokom zimskih meseci.
Ne znam da li da uzmem 1x18btu ili 2x12..

Hvala na odgovoru. 60m2 stan, lepo izolovan, ali okolne komsije nisu tu preko zime, ledara jer ne greju tokom zimskih meseci.
Ne znam da li da uzmem 1x18btu ili 2x12..
Svakako je veći komfor tj ravnomernija temperatura kada ima više uređaja. Takođe je i kombinatorika veća, tipa nekad je dovoljno da samo jedan uređaj greje/hladi, itd. A tu je i redudancija za ne daj Bože.

Ne radi mi aplikacija na telefonu. Poruka iz Gorenja da je trenutno prablem sa njom i da ce biti uskoro resen.

Uzmi na klimi samo ponovo pokreni da je konektujes sa wifi i na app ponovo odradi kao prvi put. Zabaguje tako nekad.

Mislim da sam cuo ovde na forumu da gree freair ima najbolje odradjenu tu funkciju… i uvlaci svez vazduh i izbacuje ustajao… tcl midea i hisense samo ubacuju ali hisense ima sad nov model fresh air izgleda bas lepo
Nema ni jedan izbacivanje. Svi rade kao i Hisense. Pogledajte specifikaciju ostalih modela.

https://global.gree.com/contents/169/287.html

Pogledajte prilog 482922

Verujući ovome ispada da Gree Freair ipak ima izbacivanje ustajalog vazduha.

Inače, ovaj novi Hisense ima pojačano ubacivanje vazduha na 40 m3/h: https://rs.hisense.com/uredjaji/kli...ONDITIONER-QJ35XJ3BG-HSN/p/000000000020015471
Ovaj model im je isto interesantan, šteta što nije dostupan kod nas: https://global.hisense.com/air-conditioner/cyclean-master
Najnoviji model za 2021. godinu

Proizvodjac: Gree
Model: Freair Premium
Freair Premium inverter je prvi u svetu klima uredjaj koji je opremljen preciznim senzorom za merenje koncentracije CO2 u zatvorenom prostoru, u realnom vremenu. Nakon sto detektor CO2 detektuje povisenu koncentraciju CO2 u vazduhu, znak lista na displeju menja boju u zutu ili crvenu, u zavisnosti od kvaliteta vazduha. Korisnik moze da pokrene rezim ubacivanja svezeg vazduha u prostoriju, nakon sto dostigne potreban kvalitet, list na displeju ponovo ce biti zelen.
Cime pruza uvid u kvalitet vazduha u prostoriji.

Što će reći isto što i Hisense. Koliko znam jedino Daikin radi takav sistem ali to je baš, baš. Evo kako to izgleda.

Pozdrav. Kupio sam gree freair klimu, ugradjena, sve radi ok osim wifi. Hepa filter nije stigao uz nju. Da li je moguce da klima od 120.000 rsd nema wifi?
Kontaktirao uvoznika i servis i kazu da nema mogucnost povezivanja na wifi.
U uputstvu i na svim sajtovima sa opisom pise da ima. Takodje na daljinskom ima wifi dugme , kada ga stisnem cuje se biip iz unutrasnje jedinice.
Tacan model je gwh12aocxd-k6dna1b/i

Pozdrav. Kupio sam gree freair klimu, ugradjena, sve radi ok osim wifi. Hepa filter nije stigao uz nju. Da li je moguce da klima od 120.000 rsd nema wifi?
Kontaktirao uvoznika i servis i kazu da nema mogucnost povezivanja na wifi.
U uputstvu i na svim sajtovima sa opisom pise da ima. Takodje na daljinskom ima wifi dugme , kada ga stisnem cuje se biip iz unutrasnje jedinice.
Tacan model je gwh12aocxd-k6dna1b/i
Ja sam imao negativna iskustva u zadnje vreme sa novim modelima Gree asortimana, pise da ima WIFI a modula u klimi nema. Ili su nesto kinezi zeznuli u fabrici ili.. Ima da se nabavi na aliexpressu, mislio sam eksperimentisati al avaj. Nema ga u slobodnoj prodaji ovako kod nas koliko znam.

Ja sam imao negativna iskustva u zadnje vreme sa novim modelima Gree asortimana, pise da ima WIFI a modula u klimi nema. Ili su nesto kinezi zeznuli u fabrici ili.. Ima da se nabavi na aliexpressu, mislio sam eksperimentisati al avaj. Nema ga u slobodnoj prodaji ovako kod nas koliko znam.

Problem je sto su iz servisa rekli da nema ni kogucnost naknadne ugradnje, iliti na pcb nema konektor. Video sam modul na aliju, 21€ ali mi je neverovatno da na 50 sajtova pise da ina. Lagana obmana kupca…

Problem je sto su iz servisa rekli da nema ni kogucnost naknadne ugradnje, iliti na pcb nema konektor. Video sam modul na aliju, 21€ ali mi je neverovatno da na 50 sajtova pise da ina. Lagana obmana kupca…
Koliko sam upucen ima konektor.. Samo da mi je doci do šeme unutrasnje ploce. Nema ih na netu

Evo je. Ja ne nalazim gde bi mogao da se bocne..

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    55.8 KB · Pregleda: 8
  • 2.PNG
    2.PNG
    63.7 KB · Pregleda: 10
  • 3.PNG
    3.PNG
    101 KB · Pregleda: 8
Ako nije tajna sta te privuklo da uzmes Gree Freair? :)

Koliko vidim, trenutno nema u ponudi Hisense modela koji ubacuju svež vazduh?

Kakve su ove TCL/Midea kao alternativa?

Gree i LG su dosta skuplje...

Nazad
Vrh Dno