Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ova klima definitivno radi kako ona hoce. Sve moguce sam isprobao i dzaba. Ne moze posteno da ugreje 35 kvadrata, duva neki hladnjikav vazduh, ulazi u defrost svako malo, a modulacija joj je kriticna, najcesce radi na 1300w. Koristim ifeel funkciju mada tu nema neke sinhronizacije koliko god da namestam i usmeravam daljinski u pravi polozaj. Ne znam koliko bi trebalo inace da trosi, ali sada u ovim hladnijim danima prosecno potrosi 20kw dnevno sa sve tim osrednjim grejanjem. Imao sam veca ocekivanja od ove klime jer je bila prilicno dobra za hladjenje.
Koju imas 12" ili 18"? Ako nemas izolaciju nista cudno.
Kod mene je bila modulacija ovih dana na +5 oko 400-700w sad sa 0c cepa preko 1000W pa i do 2400w kada nabija temperaturu. Imam energy pro x 18btu bez izolacije. 50 m2 odrzava na 22c(ali sa potrosnjom od 1000-2300w) na ovim temperaturama oko 0, kad je +5-6c moze i na 23-24 sa max 1200kwh

Evo da se javim i ja kao osnivac teme. Mene sluzi vec par godina ekstra. Grijem 35 kvadrata, izolacija samo na ploči 20cm mineralne vune, prosjecan pvc, veliki vanjski zid i velika staklena povrsina. Preko dana se grije na 25 stepeni a uvece na 23 (stimam na njoj 22 da bude 25 a uvece spustim na 20-21 da bude 23) kad krenu temperature 0 i ispod drzim fan na 5 crtica. Ifeel mi nije nikad dobro radio tj vise brlja i troši na ifeel. Ovako je precizna samo stimam za 2 stepena manje od onog sta hocu
Ispod potrošnja za novembar
1000012109.jpg

Na koliko crtica drzis preko dana?Ja postavim na 3-4.
ne mjenjam crtice tokom danan i noci. Znaci kada tek krene grijanje ono da se pali malo uvece i ujutru onda drzim 3 crtice, cim krene da radi tokom citavog dana drzim na 4 crtice a kada krenem da je drzim i preko noci stalno je 5 crtica

Ja radim malo drugacije.Preko dana 3-4 crtice a preko noci na SLEEP ili jedna crtica.Displej temp.ostaje ista 23 ili 24C.Primetio sam za razliku od prosle godine da drzi zadatu temp.Ako je na displeju recimo 23C i na eksternom meracu je ist😵vo mozda vazi kada je spoljna temp +1,2,3.Videcu kako ce da bude na nuli ili minusu ako bude😎

Ja radim malo drugacije.Preko dana 3-4 crtice a preko noci na SLEEP ili jedna crtica.Displej temp.ostaje ista 23 ili 24C.Primetio sam za razliku od prosle godine da drzi zadatu temp.Ako je na displeju recimo 23C i na eksternom meracu je ist😵vo mozda vazi kada je spoljna temp +1,2,3.Videcu kako ce da bude na nuli ili minusu ako bude😎
imaj na umu da ce ti klima preko noci dosta vise potrositi kad stavis na sleep ili jednu crticu jer ce morat izbacivati topliji vazduh da bi isti taj prostor zagrijala sa slabijim puhanjem. Uz to tokom noci svakako vise trosi jer je nocu niza temperatura. Puno bolja opcija je da smanjis za 1-2 stepena nocu temperaturu a puhanje ostavis bar na 3 crtice

Klima je u dnevnoj i niko ne spava tu.U toku noci otvorena su vrata od spavace sobe.Probacu jos veceras da je bas tako nastelujem.

Pa ako je klima u dnevnoj gde niko ne spava onda nema poente da držiš klimu noću na tihom režimu tj na malom obrtaju ventilatora, više troši a slabije greje

Ja danas iskoristio "lepo"vreme pa ocistio filtere i ukljucio opciju CLEAN po uputstvu.Muljala 10-15 min i gotovo?Da li je neko koristio Clean i da li ima neko iskustvo i savet?

Ja danas iskoristio "lepo"vreme pa ocistio filtere i ukljucio opciju CLEAN po uputstvu.Muljala 10-15 min i gotovo?Da li je neko koristio Clean i da li ima neko iskustvo i savet?
ja na mojoj i ne uradi ama bas bas nista, mozda izadje neki minimum prasine ali da je ocisti, daleko daleko od toga. Nista bez detaljnog rastavljanja i pranja, kod mene radim na 2 godine

Koju imas 12" ili 18"? Ako nemas izolaciju nista cudno.
Kod mene je bila modulacija ovih dana na +5 oko 400-700w sad sa 0c cepa preko 1000W pa i do 2400w kada nabija temperaturu. Imam energy pro x 18btu bez izolacije. 50 m2 odrzava na 22c(ali sa potrosnjom od 1000-2300w) na ovim temperaturama oko 0, kad je +5-6c moze i na 23-24 sa max 1200kwh
Imam 12". Izolovani su zidovi, ali nije plafon. Moguce da tu dolazi do velikih gubitaka. Preko dana je stavim na 24, nocu na 23 i ona radi kako radi. Imam osecaj da tek uvece bude kao nesto toplo. U proseku potrosi 22-27kw dnevno od pocetka decembra.

Imam 12". Izolovani su zidovi, ali nije plafon. Moguce da tu dolazi do velikih gubitaka. Preko dana je stavim na 24, nocu na 23 i ona radi kako radi. Imam osecaj da tek uvece bude kao nesto toplo. U proseku potrosi 22-27kw dnevno od pocetka decembra.
Proveri da ti li ima gasa u sistemu...

Nije moguće, nego zagarantovano. Sa modernom gradnjom (giter blok i dobra stolarija) gori scenario je imati go krov, nego nemati fasadu.

To nije mala potrošnja za 35kv (ako se ne varam) i za ovo vreme u decembru kada skoro da uopšte nema minusa. Ili imaš velike gubitke negde ili luftiraš sobu ceo dan ili nešto nije u redu sa klimom, meni midea 12btu xtreme u 32kv prosečno troši nekih 4-5KW dnevno (radi 12 sati u proseku, noću je gasim), imam izolaciju 5cm zidovi i prosečnu drvenu stolariju.

Prilozi

• Screenshot_20251211_182048_SmartLife.jpg
    Screenshot_20251211_182048_SmartLife.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 43
Sta je tačno na plafonu i koja je visina

Nesto tebi tu nije kako treba! Ja grejem sa 18"45-55m2 najgora moguca opcija! Sprat kuce, bez izolacije,(bice na prolece) iznad sprat ne useljen, ispod garazni deo. Potrosnja mi nije presla 30kw i to samo kada je bilo oko 0 i da sam grejao ceo sprat. Greje 24h ne gasim je samo je nocu smanjim na 21-22 a danju 23-24c

Prilozi

• IMG_3253.png
    IMG_3253.png
    80.6 KB · Pregleda: 36
U 40-45m2. Hisense energy x pro 12 btu.
Dobro izolovan prostor 20 cm stiropor zidovi.15 cm vuna plafon(ispod rigipsa), prozori tri stakla.

Dobro izolovan prostor 20 cm stiropor zidovi.15 cm vuna plafon(ispod rigipsa), prozori tri stakla.
ovako radi na grejanju nikada nije spustena na manje

Kuca. Je u pitanju

Prilozi

• IMG_1524.png
    IMG_1524.png
    95.1 KB · Pregleda: 35
  • IMG_1525.png
    IMG_1525.png
    314.3 KB · Pregleda: 43

ovako radi na grejanju nikada nije spustena na manje

Kuca. Je u pitanju
Slican prostor grejem sa mojom 24° setovana. Nekad je preko dana sibnem na 25

Prilozi

• Screenshot_20251216-024636_ConnectLife.png
    Screenshot_20251216-024636_ConnectLife.png
    90.5 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Da li vam nesto znaci ovaj bas dobar popust za ovaj tip klime.Ja je kupujem sutra jer sam vec planirao kupovinu jos jedne klime.Popust je do kraja godine u Go....radnjama.

Nije mi jasno zasto su slike drugojacije postavljene?

Prilozi

• klima 1 (2).jpg
    klima 1 (2).jpg
    77.8 KB · Pregleda: 41
  • klima 2 (2).jpg
    klima 2 (2).jpg
    76.5 KB · Pregleda: 45
Da se pohvalim, nakon procitanih 55 stranica ove teme i jos skoro toliko jos stranica teme vezane za black x pro, jos jedan ponosni vlasnik hisense x pro 12k inverter klime.

Koliko sam mogao da vidim, vecina komunikacije (i frustracije) je vezana za DF i temperaturne razlike u sobi i na senzoru klime...

Kod mene je klima u sobi 9x3.5m sa pregradnim zidom na 2/3 sobe (prolaz oko 1.5m sirine), neizolovan spoljni zid doduse bez udara vetra i zasticen okolinom...
Temp na klimi 22C, na sredini sobe 21,4C a na kraju sobe 19,6C (doduse tu su vrata blizu pa se stalno hladi kad se ulazi).

Cekam prvi defrost pa i ja da se zalim. 😉

Steta sto nema nordic nema kontrolni df ona samo ide u df kad se okuje ledom. Sad je bas przim 22 stepena al posto masi ona odrzava 24 u dnevnoj trosi 850w a 18kmta u kuhinji na 22 kulira odrzava 22 sa 400w i zbog toga redje u DF ide.

Nazad
Vrh Dno