Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Znači da ne ulažem reklamaciju....
jel realno da može...

Pa ne razumem se baš u klime jel može to tako da funkcioniše i koje su prednosti a koje mane ako može

Ma iste pare 69k...😂

Pa ne razumem se baš u klime jel može to tako da funkcioniše i koje su prednosti a koje mane ako može

Ma iste pare 69k...😂
pa 18ka je jaca, daje 5.6kw na grijanju dok 12ka daje 4.2. Moze biti jedino "lose" ako se nalazi u maloj prostoriji pa da je prejaka za nju pa da se cesto pali i gasi

A to što je UJ 3,5 do 4,2 a
SJ 5,0 do 5,6 jel ima nekakve veze
I sutra nedaj bože garancija...

Salim se ja malo, nemoj da se zezas, reklamiraj to, ne mozes sutra garanciju da ostvaris, aj ti dokazi da je to bilo tako kao sto ti kazes :)

Ima li neko ovu nordik varijantu 12stice jer samo nje ima u prodaji Hisens QH 35 XV0E koja je razlika osim sto ova ide na -25 i ima grejac tacne , ne znam da li 35QG ima grejac tacne

Ima i stara grejac tacne.nordic ima radni opseg od -25 do +50.

Poslednja izmena:
@aleksa.ue Jedno pitanje za tebe imenjace: Skoro sam uzeo Energy pro plus, drzim na AI Smart + iFeel. Na UJ pise 23C ( +1 na daljinskom). E sad,cesto se desava da se ujutru probudim i na UJ umesto 23C stoje dve crtice samo, kao da se sama resetuje nekako/zabuni, sta god. Onda pobrljavi. Bude hladno u sobi,pa moram da stavljam +3 na daljincu da dogreje malo. Popodne/predvece se zabuni isto, stoje dve crtice na UJ, krene da spusta temp, opet moram +3,onda krene da greje kao luda, onda vracam na +1, i tako u krug. Jel postoji nesto sto radim pogresno? Bukvalno je ne diram, sad lepo pise na UJ 23C,na daljincu +1, sve kako treba. Zasto se ujutru resetuje/zabuni sama, vraca na dve crtice, pa dok se skonta sama sa sobom prodje ceo dan(ceo dan,od jutra do tipa 8,9 uvece stoje dve crtice na UJ,u medjuvremenu brlja)? Daljinac stoji na tipa metar od poda,uperen ka UJ,dobija signal, ne duva direktno u njega. Ako imas jos par saveta sto se podesavanja AI i iFeel-a tice, bio bih ti zahvalan!

Najbolje je kad ovako podesis da greje.ja sam to odavno prestao da koristim.

Znaci samo manuelno podesavanje, heat mode i udri. Jasno

Razlika izmedju Hisense Energy Pro i Energy pro plus?
Jel bolje uzeti energy pro plus ili

HISENSE Energy SE HiNano 12K KA35XR0E​

Nema vise energy pro plus.Ima energy pro nordic novi model.Energy pro modeli imaju jaci kapacitet i jaci protok vazduha.

Da li je neko primjetio da ova klima slabije puse kada se podese krilca u lijevu ili desnu stranu u odnosu kada je podesena da puse pravo (centar) ili se meni samo cini ? (ali meni se bas cini da je tako) ?

Ako ima neko zivaca da isproba pa da mi javi

I mene isto ovo zanima. Neki su rekli da je to normalno zato jer gas prolazi kroz cevi sto je ok, ali to cviljenje mozda nije normalno.
Ovo se i meni desilo par puta, ali je uvek kada klima radi u odredjenim situacijama, modulacija ili slicno, mislim da se to desava kada je zadata temperatura na 24c, ma da cisto sumnjam da to ima neke velike veze, vise mislim da je u odredjeni ritam kada udje dok modulira. I da ponovim, nekada dok modulira se cuje, nekada ne. Vremenom cu prikupljati informacije kako se ponasa i u kada se to tacno desava i samim tim cu moci da lakse utvrdim do cega mozda moze da bude. Inace vecinom vremena je ok i ne cvili.
Ako je neko vise upoznat sa tim neka napise.
Sad kako koristim grejanje par dana isti zvuk se javlja, posebno kada nisko modulira. Cak se skroz tiho cuje i u sobi taj zvuk, pa ume da iritira nekad. Jel moze neko jos da potvrdi da li je ovo normalno ponasanje vanjske jedinice?

Inace klima radi super, zacas ugreje prostoriju i odrzava temperaturu. Sve je super osim tog sporadicnog “cviljenja” vanjske jedinice.

Potrosnja na 22C zadate temp - manual mode (vanjska trenutno 9C)

IMG_1517.png

@LukasP proverim to za krilca pa javim

Sad kako koristim grejanje par dana isti zvuk se javlja, posebno kada nisko modulira. Cak se skroz tiho cuje i u sobi taj zvuk, pa ume da iritira nekad. Jel moze neko jos da potvrdi da li je ovo normalno ponasanje vanjske jedinice?

Inace klima radi super, zacas ugreje prostoriju i odrzava temperaturu. Sve je super osim tog sporadicnog “cviljenja” vanjske jedinice.

Potrosnja na 22C zadate temp - manual mode (vanjska trenutno 9C)

Pogledajte prilog 409491

@LukasP proverim to za krilca pa javim
Normalno je. Isto se cuje kod jos 2 poznanika sto imaju identicnu klimu (isao sam bas to da uporedim) a kod komsije se isto to cuje samo jos glasnije na midea klimi

Kako je moguce da podesiti temp na hisense energy pro plus stavim na 21 ode u 26 i dalje duva vruce ce izginiemo 😁

ukljuci obicni rezim grijanja, fan na auto ako je vec tako toplo, iskljuci ifeel.
Ako nastavi tako blesaviti iskljuci je iz struje na 15tak minuta i iz daljinskog izvadi baterije i sa tako izvadjenim baterijama stisci bilo koje dugmice 10tak sekundi pa sve vrati (tako se resetuje)

ukljuci obicni rezim grijanja, fan na auto ako je vec tako toplo, iskljuci ifeel.
Ako nastavi tako blesaviti iskljuci je iz struje na 15tak minuta i iz daljinskog izvadi baterije i sa tako izvadjenim baterijama stisci bilo koje dugmice 10tak sekundi pa sve vrati (tako se resetuje)
Kad ugasio ifeel prestao da duva vrelo hvala puno

Da li je neko primjetio da ova klima slabije puse kada se podese krilca u lijevu ili desnu stranu u odnosu kada je podesena da puse pravo (centar) ili se meni samo cini ? (ali meni se bas cini da je tako) ?

Ako ima neko zivaca da isproba pa da mi javi
Testirao danas, po mom osecaju deluje da je intezitet isti kao i kada su krilca usmerena pravo. Probao 3 polozaja - levo, pravo, desno (fan max).

Normalno je. Isto se cuje kod jos 2 poznanika sto imaju identicnu klimu (isao sam bas to da uporedim) a kod komsije se isto to cuje samo jos glasnije na midea klimi
Super, hvala!

Pozdrav, da li ova klima moze da greje 33 kvadrata(sa sve kuhinjom)
Spoljni zidovi imaju 3cm izolaciju sa unutrasnje strane i stolarija je pvc nova

Hisense Energy Nordic 12K Inverter​

Prilozi

• l_554821_1_edit_234754191912615.jpg
    l_554821_1_edit_234754191912615.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 99
Bez ikakvih problema
Mada bilo bi idealnije da klima stoji na suprotnom zidu pa bi lakse "ubacuvala" vazduh u kuhinju (ako su obična vrata u pitanju)

Ima je na bazzar sajtu na akciji i bas razmisljam da je porucim, akcija traje jos 2 dana cena 58000 sto izgleda dosta povoljno

Kod nas je uglavnom oko 75-79000 redovna cena, renovirao sam deo kuće i sad ne bih da ubacujem pec na drva, bas sam se zagrejao za klimu ali kod mene u okolini niko se ne greje na klimu pa nemam gde vidim kakvo je grejanje.
Sto se tice montaze da li mora neki ovlasceni servis da montira klimu da bi se garancija ostvarila?

Kod nas je uglavnom oko 75-79000 redovna cena, renovirao sam deo kuće i sad ne bih da ubacujem pec na drva, bas sam se zagrejao za klimu ali kod mene u okolini niko se ne greje na klimu pa nemam gde vidim kakvo je grejanje.
Sto se tice montaze da li mora neki ovlasceni servis da montira klimu da bi se garancija ostvarila?
Samo da ima reg firmu i pecat.

Druga opcina da poznajes nekog, ugradis sam, on samo pecat udari.

Da li spoljna jedinica moze biti postavljena nize od unutrasnje ili mora biti u ravni?
Imam ulaz za podrum sa te strane gde ide klima i idealno bi bilo mesto za spoljnu jedinicu i instalacija bi bila oko 5 metara, ali bi bila nize postavljena u odnosu na unutrasnju jedinicu.

Moze. Masa klima je tako postavljena pogotovo po zgradama gde nema prilaza pa se kace ispod prozora.

Odlicno, klima je stiga samo da angazujem nekog majstora👌

Prilozi

• IMG_20231101_213453.jpg
    IMG_20231101_213453.jpg
    191.9 KB · Pregleda: 87
Nazad
Vrh Dno