Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

.Jedino kod grejanja staviti temparaturu za 2-3 broja manje u odnosu na zeljenu u prelaznom periodu.Ja sam je platio 65 prosle godine.
Ovo nije tacno, Pokazuje onoliko koliko nastimas, bar kod mene.

Bilo ko da se odluci za ovu klimu, obavezno pravilno ugraditi. Nece raditi ako se to ne odradi kako treba.
Ja grijem neizolovan objekat oko 20m2(po potrebi otvorim vrata i grijem manju sobu i hodnik, nije joj to problem u temperaturama koje nisu ispod nule) i ovo je potrosnja u ovoj godini, zimi je bila stalno upaljena, a u ovoj toploj godini to je ovako, Voli potrositi u minusima i ova potrosnja bi bila dosta veca.
1684436491152.png

Ovo nije tacno, Pokazuje onoliko koliko nastimas, bar kod mene.
Sta nije tacno?Ja stavim na 22 zagreje 24 stavim 23 zagreje 25.Nekad zna da zagreje 3 stepena vise kad nije toliko hladno ona cim prepozna da je zagrejala 3 stepena vise ona se nece upaliti dok temparatura ne opadne za 1-1,5 stepen.

Sta nije tacno?Ja stavim na 22 zagreje 24 stavim 23 zagreje 25.Nekad zna da zagreje 3 stepena vise kad nije toliko hladno ona cim prepozna da je zagrejala 3 stepena vise ona se nece upaliti dok temparatura ne opadne za 1-1,5 stepen.
Klima se ne ponasa kod svakog na nacin na koji ti opisujes.
Ja kazem da pokazuje tacno temperaturu u mojim uslovima gdje je ona jedino grejno tjelo. Zna da odstupi u temperaturi ako promjenim brzinu ventilatora, ali to se opet slaze i sa pomocnim termometrom, Postoje slike u temi gdje sam to i prikazao,
Upaljena konstantno od polovine novembra mislim i ugasena prvi put u aprilu, jednom ili dva puta nestalo struje.
Dok radi u normal modu u svakom trenutku je bila ta zadata temperatura bez odstupanja.
Nikad nisam imao odstupanja 2 ili 3 stepena kako ti kazes.

Tacno, ti si napisao da grejes neizolovani objekat.Moja zgrada ima sendvic zid takodje stolarija je isto dobra.Ali klima lepo zagreje.U prostoriji gde je klima bude 24 stepena u susednoj prostoriji bude oko 22 stepena.

Ananas je ok, sve što je a direkt (tj iz njihovog magacina) stiže relativno brzo. Meni je uglavnom stizalo za 2 radna dana, a za ostale stvari se duže čeka.

Mozda ti radi tako zbog toga sto koristis ifeel.

Ananas je ok, sve što je a direkt (tj iz njihovog magacina) stiže relativno brzo. Meni je uglavnom stizalo za 2 radna dana, a za ostale stvari se duže čeka.
Fiskalni račun salju sa robom, ne daju samo odštampan račun - otpremnicu?

Da li klima poseduje grejac tacne spoljne jedinice? Posto negde pise, negde ne, kontam da bi se svi hvalili sa time ako ga ima?!?

Filtere koje ima, kako piše 4u1, jel su predviđeni za zamenu nakon nekon vremena, ako jesu, ima li da se kupe i koja je cena, ili su predviđeni da se peru samo?

Ima grejac tacne.Filteri ovi 4u1 su navodno predvidjeni za zamenu,mada to je verovatno marketing.Imaju da se kupe u Gorenjevom ovlascenom servisu.

Pozdrav. Prvi put sam na forumu pa bih molio za savet. Potrebna mi je klima za spavaću sobu(15ak kvadrata plus eventualno hodnik još 5 kvadrata). Klima je potreban za hlađenje a i za dogrevanje u prelaznom periodu zato što živim u zgradi i imam centralno grejanje. Za par meseci dobijamo bebu pa je i to jedan od razloga za "regulisanje" toplote u sobi. Što se tiče hlađenja potrebno je u toku noću ili malo pre spavanja. U toku dana niko ne boravi u prostoriji. Gledao sam ovu klimu, ali me generalno zanima da li je uopšte inverter klima ono što mi je potrebno pošto nemam potrebu ni za grejanjem ni za hlađenjem ceo dan/noć.
Hvala

Upravo zbog bebe kupi inverter.

Stigla mi upravo klima od Ananas-a za 2 dana. Jedno pitanje za one koji znaju, posto je kutija bila oštećena, iz nje je ispala kesica sa gumenim podmetačima koji dolaze izmedju nosača i spoljne jedinice, i nije bilo ništa više u kutiji. Da li treba da bude još nešto u kutiji, ili je to to? Čudno mi da tako otpadne i karton i stiropor, deluje kao da je neko otvorio i izvukao nesto, zato pitam?!?

Prilozi

• 20230525_103923.jpg
    20230525_103923.jpg
    215.6 KB · Pregleda: 84
Trebali ste da popunite formular za oštećenja paketa koji imaju kuriri i da vratite pošiljaocu klimu.Što se tiče amortizera kupi one namenske za klimu te gume koje šalju uz klimu su beskorisne.

Nije oštećena spoljna jedinica nigde, pa nisam mislio da zbog kutije treba da odbijem posiljku. Više sam pitao iz razloga jel trebalo još nešto da bude u pakovanju.

Pozdrav. Prvi put sam na forumu pa bih molio za savet. Potrebna mi je klima za spavaću sobu(15ak kvadrata plus eventualno hodnik još 5 kvadrata). Klima je potreban za hlađenje a i za dogrevanje u prelaznom periodu zato što živim u zgradi i imam centralno grejanje. Za par meseci dobijamo bebu pa je i to jedan od razloga za "regulisanje" toplote u sobi. Što se tiče hlađenja potrebno je u toku noću ili malo pre spavanja. U toku dana niko ne boravi u prostoriji. Gledao sam ovu klimu, ali me generalno zanima da li je uopšte inverter klima ono što mi je potrebno pošto nemam potrebu ni za grejanjem ni za hlađenjem ceo dan/noć.
Hvala
Potrebna ti je inverter klima jer ljepse rade od on off i manje trose i on off su proslost. Nemoj uzimati hisense za tako mali prostor, iako su jako dobre, ova je prejaka za taj prostor i stalno bi se palila gasila na grijanju, pogotovo u prelaznom. Pronadji na forumu "klima uredjaji - opsta diskusija" i tu imas nekoliko klima koje mogu nisko modulirati i lijepo rade u prelaznom periodu.

Hisens korisnici..vredi li ova klima nesto..Pitam.za.snajku..Slabo izolovan prostor,prizemba kuca..grejala.bi oko 60kv.spavacu(dnevnu)trpezariju(kuhinju)pa ako.dobaci do jos jesne sobe..ako ne tu je Ta pec za tu sobu..
Najbolje neka licna iskustva,saveti,predlozi..Hvala u njeno ima..

Prilozi

• Screenshot_20230709_151752_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230709_151752_com.android.chrome.jpg
    76 KB · Pregleda: 54
Pozdrav svima,

Iscitao sam dosta tema pa sam napravio neki presek izmedju Hisense klima vise amaterski, mozda ustedim nekome vreme, a i ako moze neko da doda jos nesto:
Znaci sto se tice ugradnje ovlasceni servis zbog garancije, 3m cevi minimum, vakumiranje i obmotavanje cevi, spoljna jedinica 30cm od zida, unutrasnja od plafona 15-20cm (20cm idealno)
12ice sam gledao
Energy pro plus: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 55.000
Energy pro hinano: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 65.000
Fresh master: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 75.000

Razlike:
Energy pro

Energy pro plus u odnosu na Energy pro:

Smart eye

Energy pro hinano u odnosu na Energy pro plus:
HI-NANO ispušta u vazduh visoko koncentrisane dvojne jone. Bakterije izgube svoju aktivnost jer ih dvojni joni apsorbiraju. Bakterije nestaju i nastaje voda. Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata. U poređenju sa običnom plazmom, proizvodi duplo manje ozona (0.007 mg/m3) i ne oštećuje okolinu.
4D Auto Swing
Fresh master u odnosu na Energy pro plus:
Novitet uređaja iz serije Fresh master su senzori koji očitavaju koncentraciju ugljen-dioksida iz vazduha. Uređaj će vas preko LED display obavestiti o kvalitetu vazduha i upozoriti vas. Osim senzora, Fresh Master ima opciju uvlačenja svežeg vazduha spolja, kako bi se nivo ugljen-dioksida smanjio. Fresh Master ima poseban način izduvavanja vazduha u režimu hlađenja i u režimu grejanja, pa tako hladan vazduh izduvava ka gore, a topao vazduh ka podu kako bi se on podizao i grejao prostor od poda ka plafonu.

Pozdrav svima,

Iscitao sam dosta tema pa sam napravio neki presek izmedju Hisense klima vise amaterski, mozda ustedim nekome vreme, a i ako moze neko da doda jos nesto:
Znaci sto se tice ugradnje ovlasceni servis zbog garancije, 3m cevi minimum, vakumiranje i obmotavanje cevi, spoljna jedinica 30cm od zida, unutrasnja od plafona 15-20cm (20cm idealno)
12ice sam gledao
Energy pro plus: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 55.000
Energy pro hinano: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 65.000
Fresh master: A+++ (grejanje/hladjenje), oko 75.000

Razlike:
Energy pro

Energy pro plus u odnosu na Energy pro:

Smart eye

Energy pro hinano u odnosu na Energy pro plus:
HI-NANO ispušta u vazduh visoko koncentrisane dvojne jone. Bakterije izgube svoju aktivnost jer ih dvojni joni apsorbiraju. Bakterije nestaju i nastaje voda. Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata. U poređenju sa običnom plazmom, proizvodi duplo manje ozona (0.007 mg/m3) i ne oštećuje okolinu.
4D Auto Swing
Fresh master u odnosu na Energy pro plus:
Novitet uređaja iz serije Fresh master su senzori koji očitavaju koncentraciju ugljen-dioksida iz vazduha. Uređaj će vas preko LED display obavestiti o kvalitetu vazduha i upozoriti vas. Osim senzora, Fresh Master ima opciju uvlačenja svežeg vazduha spolja, kako bi se nivo ugljen-dioksida smanjio. Fresh Master ima poseban način izduvavanja vazduha u režimu hlađenja i u režimu grejanja, pa tako hladan vazduh izduvava ka gore, a topao vazduh ka podu kako bi se on podizao i grejao prostor od poda ka plafonu.
Hvala puno . 🍻

Pozdrav svima, imam Hisense inverter Hi Nano 12BTU, u stanu od 49kv. Nalazi se u centralnoj prostoriji od 10tak kvadrata i naspram nje je dnevna soba, ulaz dnevne je na 4m od klime, sa leve strane su kuhinja i soba. Do pre 5 dana je toliko lepo hladila da smo drzali na 24 stepena i vrata prakticno samo odskrinuta drzali da nam ne bude hladno. Od pre par dana ona duva kao ventilator, u prostoriji u kojoj je temo je 28 stepeni iako je podesena na turbo 16stepeni, au dnevnoj sobi je 31 stepen. Majstor koji je ugradjivao tvrdi da je to sve ok, po svim parametrima njegovim je to dobro. Zvala sam i gorenje i napravila reklamaciju, dolaze sutra. Da li ja gresim? Ali meni ovo nije normalno, ne moze se sedeti na 31 stepen u prostoriji..

Pozdrav svima, imam Hisense inverter Hi Nano 12BTU, u stanu od 49kv. Nalazi se u centralnoj prostoriji od 10tak kvadrata i naspram nje je dnevna soba, ulaz dnevne je na 4m od klime, sa leve strane su kuhinja i soba. Do pre 5 dana je toliko lepo hladila da smo drzali na 24 stepena i vrata prakticno samo odskrinuta drzali da nam ne bude hladno. Od pre par dana ona duva kao ventilator, u prostoriji u kojoj je temo je 28 stepeni iako je podesena na turbo 16stepeni, au dnevnoj sobi je 31 stepen. Majstor koji je ugradjivao tvrdi da je to sve ok, po svim parametrima njegovim je to dobro. Zvala sam i gorenje i napravila reklamaciju, dolaze sutra. Da li ja gresim? Ali meni ovo nije normalno, ne moze se sedeti na 31 stepen u prostoriji..
Da li mozes da okacis sliku daljinskog kako je posesena?

Ja imam Gree..ali.to je nebitno..Proveri un.jed.i na daljinskom da nisi slucajno ti ili neko.od tvojih ukucana promenili samo na ventilaciju..tj.kao.da.duva samo kao ventilator..Trebali bi da ti na un.jed.stoji pahuljica..isto.tako i na daljinskom..

Ja imam Gree..ali.to je nebitno..Proveri un.jed.i na daljinskom da nisi slucajno ti ili neko.od tvojih ukucana promenili samo na ventilaciju..tj.kao.da.duva samo kao ventilator..Trebali bi da ti na un.jed.stoji pahuljica..isto.tako i na daljinskom..
To bi joj trebao majstor pogledati ako je vec bio tim povodom. Meni nelogicno da mu je to bilo normalno

Moja kuma hoće da kupi Hisense 18-cu za hlađenje 75-80kvm. Koji model valja a koji ne valja?

Nazad
Vrh Dno