Šta je novo?

Kućna multimedija Hisense 50E76GQ ili LG 50UP75003LF

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Kolega sa posla me pita šta da kupi od navedenih televizora iz naslova teme a ja već godinama van materije (plus nikad nisam razmatrao tu low budget klasu) tako da apsolutno ne znam šta da mu kažem.

S obzirom da je ovde uvek bilo ljudi koji su u toku sa time kako se kvalitativno kotiraju televizori, kao i šta je pro & con za faktički svaki model, nadam se da ću dobiti neki savet koji bi pomogao kolegi da se odluči.

To sam mu i ja rekao nakon malo čitanja tekstova po netu ali izgleda da je on u stvari tražio potvrdu/odobravanje da kupi LG pošto je i pored mog mišljenja odlučio tako...

Odoh u offtopic, ali moram primetiti - vrlo čest fenomen, koji nikako ne mogu da shvatim.

Pitaju me ljudi za preporuku, ja ima detaljno objasnim šta, kako, i zašto, i oni odu i kupe ono što su prvo gledali (obično LG, koji je u toj kategoriji realno smeće...). I rođeni brat je, nakog gomile preporuka koje mu dadoh, kupio neki JVC krš za 50k jer su ga imali u najbližoj radnji, i sad se samo žali kao ne radi ovo il ne radi ono...

Dal su neke subliminalne poruke u pitanju, dal je nešto u vodi, ne znam, nisam pametan. Ono što jesam primetio je da su prodavci u radnjama skoro uvek veliki zagovornici LG-a, iako kad ih pitaš neko tehničko pitanje, uglavnom samo blenu belo.

Pa ovaj je i pored mojih saveta vezano za bolji kontrast, uniformnost boja i slično što sam mu naveo kao prednost Hisense (doduše samo na osnovu reviewa jer je moje konkretno iskustvo sa oba televizora ravno nuli) odlučio upravo po tom principu - "Znam ali LG je LG"... I šta dalje reći? Mada pre nekoliko godina dok sam bio u materiji kažem jednoj prijateljici da uzme TV A a ona uzme TV B "jer je lepši". A TV realno krš u odnosu na prvi...

Evo ja imam Philips 32" star 10god, najjeftiniji u to vreme, i LG 42" smart, neka srednja klasa. LG već par godina ima tamne fleke, crkava mu osvetljenje, Philips radi isto kao prvog dana, a bio je duplo jeftiniji. Što se mene tice, LG samo ako mi poklone

Nazad
Vrh Dno