Šta je novo?

HIS Radeon 9500 pro

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Naime posedujem ovu karticu vec duze vreme i nikada nije pravila probleme do pre nekih 10-tak dana. U bilo kojoj igri (cak se nekad desava pri bootovanju ili dok majka igra karte) sem Call of Duty komp zablokira i nakon nekih 1-2 minuta se restartuje i kad udje u win kaze Windows has restarted because of a device failure. vidim da je problem u file-u ati2dvag.dll. Imao sam Catalyst 3.7 a sad 3.8 isto se desava. Nijedan nije bio clean install ali je bio uz cat uninstaller. Da napomenem da kartica NIKAD nije bila overclockovana! Da li je do drivera ili je graficka otisla u vecna lovista(pa da onda cimam Simpsona posto je jos uvek pod garancijom🙂.
Interesuje me da li je neko imao ovih problema sa ovom kartom?

pozdrav i hvala unapred

Sto se tice Call of Duty ima problema sa Ati karticama(sto ja doduse nisam primijetio sa 9600pro)mada imas patch da skines s neta.

ps:steta sto nisi pokusao da o/c karticu.Stvarno bi daleko mogla(jos da joj otkljucas preostale 4 pipelina.
🙂)

LUC1FER je napisao(la):
Naime posedujem ovu karticu vec duze vreme i nikada nije pravila probleme do pre nekih 10-tak dana. U bilo kojoj igri (cak se nekad desava pri bootovanju ili dok majka igra karte) sem Call of Duty komp zablokira i nakon nekih 1-2 minuta se restartuje i kad udje u win kaze Windows has restarted because of a device failure. vidim da je problem u file-u ati2dvag.dll. Imao sam Catalyst 3.7 a sad 3.8 isto se desava. Nijedan nije bio clean install ali je bio uz cat uninstaller. Da napomenem da kartica NIKAD nije bila overclockovana! Da li je do drivera ili je graficka otisla u vecna lovista(pa da onda cimam Simpsona posto je jos uvek pod garancijom🙂.
Interesuje me da li je neko imao ovih problema sa ovom kartom?

pozdrav i hvala unapred

Probaj ovako.
Deinstalacija drajvera, zatim idi na system restore od XP-a i iskljuci ga. Restart. F8 u safe mod, pa kada se podigne sistem, search c: sa kljucna rec "ati", Trebalo bi da pronadje 3 fajla. Izbrisi ih i isprazni korpu. Restart. Kada podigne sistem, namestice XP njegove drajvere za graficku. Predji preko njih sa Catalist 3.10 ili Omega najnoviji.
Ajde, javi kako je ispalo.

PoZ

W12 je napisao(la):
...jos da joj otkljucas preostale 4 pipelina.
🙂)
Gresis sinak, gresis :mrgreen:
9500Pro vec ima aktivno svih 8 pipeline-a i nema sta da otkljucava. Kartica je 128 bit-na i to je koci (magistrala izmedju gpu i memorija) a tu pomoci nema.
Inace si u pravu da je greota da je nije overclock-ovao.

LUC1FER je napisao(la):
U bilo kojoj igri ... sem Call of Duty komp zablokira ...
Sasava stvar ako sam te dobro razumeo. Blokira u svim igrama SEM u Call of Duty ???
Ovo mi ne ide u glavu.

Jedno pitanje: da li ti se okrece ventilator na GPU ?
Tj. da li se okrece dovoljno brzo ... da se nije usporio pa da jedva radi.
Mada u toj varijanti bi ulazak u svaku igru pa i u Call of D. trebao da izazove smrzavanje.

Ako je stvarno do drajvera, imas i onaj koristan Driver Cleaner http://www.driverheaven.net/cleaner/.
Prvo deinstaliras drajver kao i obicno ali po restartovanju udji direkno u Safe mod i tamo uradi deinstalaciju tj. Clean sa ovim programom - ponovo (videces da ce prikazati da je obrisao neke ati fajlove koji se ne uklanjaju standardnim postupkom). Posle toga odmah restartuj masinu i normalno instaliraj novi drajver (preporuka Cat.3.10).

Verovatno imas problema sa lezanjem u agp slotu.Prvo proveri moju pretpostavku, a tek zatim se zamaraj oko drivera.

W12 je napisao(la):
Sto se tice Call of Duty ima problema sa Ati karticama(sto ja doduse nisam primijetio sa 9600pro)mada imas patch da skines s neta.

ps:steta sto nisi pokusao da o/c karticu.Stvarno bi daleko mogla(jos da joj otkljucas preostale 4 pipelina.
🙂)

9500 pro ima vec 8pipeova... njega kao i moj 9800se muci memorija. Elem, ja sam sa 9800se presao ceo call of duty i nisam primetio nijedan jedini problem?

Da dobro ste procitali jedino mi NE blokira u Call of Duty!!!
Nije sigurno AGP slota jer sam je vadio i vracao ponovo da bih to proverio. Nisam je klokovao jer mi je ostatak masine usko grlo ali za koju nedelju nece vise biti 😀
Cooler se vrti k`i lud tj leti.
Probacu sa ovim driver cleaner-om ili sa notax-ovim resenjem pa cu javiti sta sam uradio

E mozda te taj ostatak mashine i kolje......

Probaj je na nekoj drugoj mashini ako imash gde.....ali izgleda da su drajveri i "prljav" sistem!!!

ivica je napisao(la):
E mozda te taj ostatak mashine i kolje......

Probaj je na nekoj drugoj mashini ako imash gde.....ali izgleda da su drajveri i "prljav" sistem!!!

To je 100%!
Nisam stigao jos da proverim ali kad uzmem novu plocu, procesor i memoriju onda cu da radim clean install pa cemo da vidimo sta je

A zasto ne bi odmah uradio clean install ?

ma ne mogu imam strasno puno podataka a bi mi trebal dosta vremena, vreme je u pitanju 😀
Kad budem imao vremena uradicu

poz i hvala svima koji su pomogli

Nazad
Vrh Dno