Šta je novo?

HIS Radeon 9200 i VPU Recover

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Konfiguracija mi je ECS K7S5A ploca sa Athlon XP 1600+,512 DDR,monitor
LG 773 sa HIS Radeon 9200 ViVo 128 Mb i 128 bita i to sve sa Catalyst 4.2 drajverima za Windows XP Pro.Problem je sledeci:
Dok igram igrice NFS:Underground ili LOTR:Return of the King sve radi bez problema,a kada pocnem Far Cry,Hitman Contracts ili The I of the Dragon
nakon izvesnog vremena od 2-5 minuta slika se zamrzne i izbacuje se prozorcic sa sledecim sadrzajem
"VPU Recover allows the ATI display driver to reset the graphics accelerator in stops responding ...." i tako dalje nanon cega mora reinstalirati drajvere.
Sto je najgore juce popodne sam The I of the Dragon igrao popodne nekih
3 sata bez ikakvih problema.Zna li neko sta bi mogao da bude problem i vredi li staviti Catalyst 4.4 ili 4.5 posto mi je lik gde nabavljam igrice rekao da bi to verovatno pomoglo.Ja se bojim da nije slucajno otisla graficka u vecna lovista.Izvinjavam se na duzini posta,ali Vas molim pomazite ako Boga znate.HVALA.

To se meni na istoj kartici, samo bez VIVO, desavalo pri igranju Painkillera.
Ali, samo ponekada. Kartica ti sigurno nije crkla, to je jedino sto mogu da ti kazem.
Ne znam koji je uzrok tome ali takodje mogu da ti kazem da ti novi drajveri apsolutno NISTA nece pomoci jer ATI u drajverima popravlja bukvalno samo detalje vezane za neke igre. Na ovom sajtu sam citao da je vrhunac u drajverima dosegnut u nekoj 3.0 verziji.

Ah, da, sada sam se setio. To mi se pojavljivalo SAMO dok mi je kartica bila o/c. Kada sam vratio na DEFAULT, sve je radilo normalno.

Ogi. je napisao(la):
To se meni na istoj kartici, samo bez VIVO, desavalo pri igranju Painkillera. To mi se pojavljivalo SAMO dok mi je kartica bila o/c. Kada sam vratio na DEFAULT, sve je radilo normalno.

Ogi meni je Painkiller tukao ko lud u 1024*768 pre nekih 2 nedelje,a ovo je sve pocelo pre 2-3 dana kada sam poceo igrati Far Cry.Molim te procitaj onaj thread sto sam napomenuo pa ces shvatiti.

stefane kartica ti se pregreva, GPU zakuca i windows ti izbaci poruku.
ako je karta overklokovana onda moras da vratis def. setovanja.
takodje i drajveri umeju da istripuju, ali na zalost nece pomoci instalacija novih drajvera vec moras da reinstaliras win.
kartica je ispravna 100%

pa ja sam zbog glupog "VPU recover-a" presao na nV...

Jesi li probao da oboris AGP speed na 4x? Meni je to resilo problem :)

Za Santu odgovor: ploca mi podrzava samo 4x AGP
Za malog Hobita:Reinstalirao sam XP (format i cista instalacija) i iskljucio sam
taj VPU u opcijama graficke,a onda dobijam poruku od Windows-a System error i moram restartovat masinu.
Probacu da otvorim kuciste i da ga drzim tako ali nisam siguran da li ce pomoci.Inace graficka je sa pasivnim hladjenjem.Ne znam da li bi pomoglo kupovina neke slicne karte u tom rangu (FX 5200 128/128) sa kulerom.

ma dodaj samo kuler na postojece telo i trebalo bi da sve bude ok.

Stefan2 nemoj ojacavati jer ima resenja. Moja konfa isto ima Athlon XP 1600+, 512 DDR, samo sto je graficka Gigabyte Radeon 8500 Deluxe 64 DDR. Iste sam probleme imao sa Far Cry-jem i The I of the dragon. Skinuo sam Catalyst 4.5 i problemi su nestali. Imam jos jedan savet za tebe u slucaju da imas WinXP. Idi na www.tweaktown.com i naci ces vodic za instaliranje Catalyst drajvera. Znam da izgleda smesno, ali ga molim te procitaj. Takodje pogledaj i vodic za optimizovanje XP-a od Reformat to Relax. Veruj mi, nakon sto sam pratio taj vodic i vodic za pravilno brisanje starih verzija Catalysta i instaliranje istih, sistem mi se nijednom nije zaglavio. Dakle Catalyst 4.5+ova dva vodica=resen problem zagarantovano. Javi mi sta si uradio.

Momci najlepse Vam hvala na vasem trudu,ali jednostavno nemam zivaca da se vise zezam sa njom.Probao sam i ovo Ralexovo i ne....... me 2 posto.
Hitman nece ni da ucita izbaci system error.Posle restarta probam da igram
UT 2004 demo u 1024x768 sa medium detaljima i pici ko luda.Zato mi bolje recite koliko para mogu da dobijem za nju i da uzmem neku nVidia sa kulerom sto sam imao i ranije.Znaci OBAVEZNA prodaja:
HIS RADEON EXCALIBUR 9200 128 Mb/128 bita VIVO

@stefan2
Zao mi je sto imas problema sa karticom. Ja imam isti model (i to OC-ovan). Slika je odlicna i nemam tih problema. Koristim OMEGA 2.5.44 drajvere. Inace ih preporucujem svima sa Radeonima (ako ima nekih koji ih jos ne koriste?!). Cak ih i ATI preporucuje onima koji hoce da koriste modovane drajvere!
Pozdrav!

P.S.
Probaj ih. Nista te ne kosta a mozda ti i resi problem...

@stefan2
Omega 2.5.44 drajveri ti nece rijesiti problem, ali Catalyst 3.7 hoce! Kao sto znas, i ja sam imao problem sa Hitman 3 i jos jednom igrom, i sve je proradilo nakon sto sam instalirao Catalyst 3.7. Probaj!

#stefan2: brzo trk na eidosov sajt i skini zakrpu za Hitmena 3. lepo u njoj pise da popravlja crasheve na radeonima 8500, 9000 i 9200. patch i nocd su zajedno teski oko 5 MB.

PyC je napisao(la):
@stefan2
Omega 2.5.44 drajveri ti nece rijesiti problem, ali Catalyst 3.7 hoce! Kao sto znas, i ja sam imao problem sa Hitman 3 i jos jednom igrom, i sve je proradilo nakon sto sam instalirao Catalyst 3.7. Probaj!

Pa zar je moguce da su 3.7 bolji od 4.2 ; 4.4 i 4.5.Posto sam 3.7 dobio uz karticu,ali ajde novije su igrice pa rekoh trebalo bi i novije drajvere.Ali ajde probacemo i to.A probacemo i patch za Hitmana,ali opet zeza The I of The Dragon.Igrao sam jedno 2 sata i onda zapece sliku i pomaze samo restart.

stefan2 je napisao(la):
Pa zar je moguce da su 3.7 bolji od 4.2 ; 4.4 i 4.5.Posto sam 3.7 dobio uz karticu,ali ajde novije su igrice pa rekoh trebalo bi i novije drajvere.Ali ajde probacemo i to.A probacemo i patch za Hitmana,ali opet zeza The I of The Dragon.Igrao sam jedno 2 sata i onda zapece sliku i pomaze samo restart.

Da, truba je to. I mene je zabolilo kada sam shvatio da samo par revizija drajvera radi fino sa Radeon 9200, ali izgleda da je tako. Ne vidim da je problem uzeo maha kod sire publike, ali ako se to desi Ati ce se morati zapitati gdje mu se zadedose musterije. Onda cemo mozda ponovo koristiti nove drajvere koji rade sa SVIM karticama za koje Ati tvrdi da su kompatibilne. Do tada, koristicemo drajvere stare godinu dana, i zaliti za ispravkama bagova od kojih nemamo koristi.

VooDoo HVALA za savet Hitman fercera ko lud sa zakrpom
PyC sa 3.7 rade igrice bez problema.

SAVET SVIMA KOJI SU IMALI ILI CE IMATI PROBLEMA SA VPU RECOVERY
NIKAKO NE INSTALIRATI DRAJVERE KOJI U SEBI IMAJU TAJ DEO PROGRAMA
U DRAJVERIMA TO SU SIGURNO CATALYST 4.2; 4.4 I 4.5.
CATALYST 3.7 IH SIGURNO NEMA,A ZA 3.9 NISAM PROBAO POSTO MI SA 3.7
SVE IGRICE RADI KAO IH RANIJE PRE NEGO STO SAM POCEO STAVLJATI KOJEKAKVE 4.2 I NAGORE.A AKO IGRICE NE RADE SAMO SU U PITANJU ZAKRPE ZA NJIH. POZDRAV.

!!!!!!!!!!!!!!!

Vi pricate o IGRAMA?!

Ja se ne igram i puca!
Imam dva monitora na ati radeon 9200.
Desava se da mi se jednostavno zamrzne sve. sa chkdsk u komand promtu dobijem niz error.

Da li se vama to samo u igrama (pri igranju) desava?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno