Šta je novo?

HIS ATI Radeon 9600 OC

• Začetnik teme Začetnik teme Tyler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tyler

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2004
Poena
619
Prvi put u zivotu sam imao prilike da overklokujem kartu. Mozda za vase pojmove i nije neka, ali ajde sad 😉

Skinuo sam soft-moded drivere
softmod.wxp-w2k-catalyst-8-071-041026a-018719c
i ati tool i krenuo polako.
Default setovanje moje karte je 325 GPU mem 200

Rezultati:
GPU 414
MEM 255

Moje pitanje, za malo iskusnije overklokere...
Koliko ova karta moze da tera u praksi?
Nemam Far Cry instaliran na masini tako da ne mogu da probam da li ima "defekata", ali NFS underground 2 sljaka kako valja...
Sta vi kazete na sve ovo. Da se razumemo, ovo je jedva skrpljenih 100 evra za graficku 😉

Pozdrav svima i nadam se da ce neko da mi odgovori na ovaj [moj prvi] post.

Kad vec OC mogao si uzeti neki Radeon 9550 za 60-65 evra, isto to bi i sa njim uradio, mozda malo vise mozda malo manje 😉

Poslednja izmena:
mislim da neces nesto visoko dogurati prvenstveno zbog memorije!! mislim da su tu TSOP cipovi (da su BGA isla bi mlogo vise) !!! a sto se tice rezultata, ako se tebi svidjaju ondak su OK! ako ti se svidja dobitak u performansama u igrama to ti je to!! i sto se tice "artefakata" probaj da izvrtish 3DMark03 par sati na visoj rezoluciji (da izolujes ostatak sistema) pa ako se ne pojavljuju ondak probaj jos malo da dignes!!

Ovo je bilo cisto eksperimentalno, izvrteo sam 3dmark03 i 05 par puta zaredom, iskulirala je masina, kao u fazonu radi, ali ja slabo igram igre 🙂 Hvala lepo na savetima i uputima... a inace.. hmm. Kartu sam kupio prema preporuci jednog lika kome verujem tako da ta nabavka karte od 65 evrica nije bas bila u njegovoj ponudi.

Inace sam zadovoljan rezultatima i bez OC-a. 🙂 Samo me je zanimalo dokle ovo moze da tera, da li je neko probao bas ovaj model i slicno. Hvala momci!

Hm..ja sa 9550 za 60,5 eura imam i vecji core i vecju memoriju..e sada nisi dao rezultate u 3d marku.

Nazad
Vrh Dno