Šta je novo?

HIS 4830 IceQ4, ATI Overdrive

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Postao sam "penzioner"- nemam vremena da procesljam forum pa molim za pomoc:
Driveri 9.3_xp32 i doticna kartica.

Pitanje- kako da povecam broj obrtaja na kuleru? ATI Overdrive mi je cekiran, ali je siv i nemam mogucnost promjene.
Znam da je bilo ali ne mogu da nadjem-jedva upalim komp od obaveza :(

U odnosu na ASUS 9600GT TOP daje duplo vise frameova u Furmarku (min, average, max), ali u leru temp. je 57C, a brzina ventilatora je 5-9%...

Moze jedan link za rijesenje problema ;)

Unaprijed zahvaljujem

:wave:

Poslednja izmena:
Sinoc sam "uhvatio" 10 min. vremena i pomocu Rive povecao broj obrtaja.
Na moju zalost kartica je izuzetno bucna kada se fan podesi na preko 40% obrtaja. Probao sam na 100% i tada je uzas- nista bucnije u zivotu na kompjuteru nisam cuo :zgran:
Glaciator na mom prethodnom 4850 TOP se na 100% cuo kao ovaj IceQ na 45-50% (slobodna procjena), a temperatura GPU-a (na 680MHz) je bila 47C u idle za razliku od 55C (575MHz GPU na 4830).

Od kako se pojavio HIS i IceQ kuler (cini mi se od 9800XT) mastam o jednoj kartici. Na moju zalost, razocaran sam ucinkom istog. Imam Glaciator viska od pokojnog 4850TOP-a pa kad se ukaze prilika mozda i probam promijeniti isti.

Pitanje u vezi ATI Overdrive-a je jos aktuelno.

P.S. Vjerovatno na 80-100% obrtaja IceQ hladi odlicno, ali tada se deeeeere :mad:

Poslednja izmena:
Zakljucan ti je ATI overdrive...Kliknes prvo na onaj katanac u ati overdrive-u i onda cekiras enable manual fan i slajderom podesis koliko hoces da ti vrti cooler...

Hvala, bash sam panglu :S:
Ali ne reaguje fan na promjenu... Nije ni vazno posto koristim Riva Tuner.

Zena i beba otisli u setnju, stigao sa posla i ostavio FurMark da malo "istestira".
o/c kartu na 650/1000 i fan duty na 40% fixno. Kad sam usao u prostoriju poslije 15 minuta osjetio sam miris plastike koja se topi. Nista se nije istopilo, ali tako dismr kad se plastika jako ugrije.
Pogledam i vidim da se stability test jos vrti. Temperatura 106C :zgran::zgran::zgran:

Ako je ovaj IceQ neki kvalitet onda...
Zakljucak: Veoma razocaran :S::mad:

Druze, bojim se da sa tvojim primerkom nesto debelo nije u redu...
Sanse nema da ode do 106c sa iole normalnim hladjenjem

Moj 4830, doduse Sapphire ne stigne ni do 60c, i to dobrano clock-nuta (vidi moja masina)

Poslednja izmena:
Upravo testirao, i obratio paznju na temperature, poredjenja radi...

U toku 3dMark06 testiranja, GPU max = 52c, a Mem max = 56c

Upravo testirao, i obratio paznju na temperature, poredjenja radi...

U toku 3dMark06 testiranja, GPU max = 52c, a Mem max = 56c

Molim te ako mozes probaj klokove 650/2000 i stability test u FurMark-u.
Poenta je da ovaj kuler moze mnogo bolje da ohladi kartu, ali je tada previse bucan.

Odabrao sam 40% jer je na toliko bio setovan Glaciator na vec pomenutoj fabricki o/c-ovanoj karti.

U pravu je Colt,ovo greje ko ludo.Ja ni u jednoj igri nisam imao ovolike temperature.Pokusaj da editujes fan preko biosa kao na slici.Meni je tako 3870 radio tiho i max.70C

Prilozi

• Fan.jpg
    Fan.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 63
  • furmark_000000.jpg
    furmark_000000.jpg
    98.4 KB · Pregleda: 55
Probao FurMark sa setovanjima 720/2240

Tacno je da ovo przi kartu za medalju, jer posle 10 minuta, temperatura je bila 85c (poslednja 3-4 minuta testa)
Dok igram Crysis na High, ili Fallout3 na Ultra-High kartica je nesto preko 60-ice, pa mislim da je ovo przenje bespotrebno

+ mislim da je bespotrebno ograniciti kuler na 40% jer kad overclock-ujes karticu ne mozes ocekivati da bude 'ladna k'o spricer ;)

U pravu je Colt,ovo greje ko ludo.Ja ni u jednoj igri nisam imao ovolike temperature.Pokusaj da editujes fan preko biosa kao na slici.Meni je tako 3870 radio tiho i max.70C

Jel' ovo u 1280X1024? Koji taktovi?
O5, temperatura ti je skoro 30 stepeni niza. Pretpostavljam da bi slicno bilo sa Glaciatorom...

@Eegorr: Ovaj kuler je drugog tipa pa stvara vecu buku.

P.S. Nemam sada vremena za editovanje, ali mozda pokusam kada se ukaze prilika.

Poslednja izmena:
1440x900, 585/900, karta na 700/1100 je islo +10C u odnosu na ove temperature.

Zato sto ja imam CrossFire,a CPU je na 3.35

Spaad, kakva su ti iskustva sa sa CF?

Iako bih rado upario 4830 sa jos jednom u CF, ne vidim potrebu za tim, nazalost...

Graficke karte svakim danom sve jace, a kvalitetnih igara sve manje :(

Zadovoljan u potpunosti,mada je ovaj MSI totalno zatvorena karta, pa ne dozvoljava neke egzibicije.(rade na DEF.)Sve sto je izaslo do sad radi u fulu,u rezoluciji 1920x1080 sa Vrlo pristojnim fps-om.(to sam probao).Naravno osim "Krize" koju bas nesto i ne gotivim.Nisam imao ni jedan jedini problem sa hardverom ili sa drajverima,a menjam ih kao "dobar dan".Ja sam CF uzeo zato sto sam hteo da se uverim kako radi.(ploca je planirana za istu svrhu ranije)Mada i ja volim single GPU resenja koja rade OK nebitno od kog su proizvodjaca.Konfiguracija je stedljiva sto se tice potrosnje, pa nije potrebno neko posebno ulaganje od 1KW:) za napajanje.
Moje misljenje je da ne postoji trenutno single GPU karta za 200eura, koja moze dati to sto daje CF4830.(skalira odlicno u svim novijim naslovima ma sta ko pricao,a pogotovo u vecim rezolucijama)
Za igre si u pravu,ali do jeseni:D Uvek bilo i bice.
:wave:

Sad cu da offtopicim thread, ali sta mislis o CF sa 4670?
Zajedno bi me kostale oko 100Eura. Na brzinu sam vidio da u 3dMarku postizu nesto manje od 4850. Negdje oko rezultata 4830 (ako sam dobro pohvatao). Malo bi izgustirao pa prodao jednu kartu jer mi sada od integrisane ATI 3200 (3300) na treba nista mnogo jace.

P.S. Da mogu reci da sam probao CF :d

Prilozi

• PALIT-Radeon-HD4670-Super-D3--max300.jpg
    PALIT-Radeon-HD4670-Super-D3--max300.jpg
    13 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Po meni je naj bitnije sta dobijas za svoj novac od toga "da bi se reklo":).Mislim da je boja kupovina jedna 4830 za iste pare,osim ako neces sebi da ispunis zelju.U svakom slucaju izbor je tvoj,ja sam sa CF zadovoljan to je bio moj best-buy u to vreme kad sam kupovao.Nego kako HIS radi?Ja sam imao 1650XT,2600XT,3870IceQ3 i sve radilo ko podmazano dok ovi nasi uvoznici nisu odustali.

Kartica kao kartica je odlicna (u smislu performansi i ulozeno/dobijeno), ali sam razocaran kulerom. Nista spektakularno, a IceQ je sve samo ne "Ice". Mislim da je Glaciator efikasniji, a i mnogo tisi. Mozda nesto na mom primjerku nije leglo kako treba!?
Temperature su u idle ocitano pomocu Rive:50/50/56 (GPU/shader core/memorija).

Evo famozog FurMark-a urađenom na XFX 4830 pri klokovima 790/900 (*** zaboravio sam memoriju da kloknem), tako da mogu ti reći da si se sa kupovinom tog HIS 4830 IceQsranja debelo *****ao.Fur.JPG

Evo famozog FurMark-a urađenom na XFX 4830 pri klokovima 790/900 (*** zaboravio sam memoriju da kloknem), tako da mogu ti reći da si se sa kupovinom tog HIS 4830 IceQsranja debelo *****ao.Pogledajte prilog 48521

Sad mi ti reci... Za**** se u cemu? Koga sam mogao da pitam i cujem misljenje kad ne videh ni jednu na forumu!? Zelio sam karticu, uzeo je i probao. Utisci su hm, djene-djene. Dobra ali ne i da me odusevi. Kad mi dosadi i izgustiram, prodacu je i uzeti nesto drugo a to nece biti ni taj XFX koji ima slican kuler.
Kao sto magicius rece, nesto smrdi...

I da: imam malo veci rezultat u tom testu, a katica i CPU mi na defaultu. ;)

Poslednja izmena:
Sad mi ti reci... Za**** se u cemu? Koga sam mogao da pitam i cujem misljenje kad ne videh ni jednu na forumu!? Zelio sam karticu, uzeo je i probao. Utisci su hm, djene-djene. Dobra ali ne i da me odusevi. Kad mi dosadi i izgustiram, prodacu je i uzeti nesto drugo a to nece biti ni taj XFX koji ima slican kuler.
Kao sto magicius rece, nesto smrdi...

I da: imam malo veci rezultat u tom testu, a katica i CPU mi na defaultu. ;)

U kojoj rez si vrteo test i bilo bi lepo da okačiš skreen pa da svi vidimo, a ne da nagađamo podešavanja.
Nego koliko si platio taj IceQ, jer koliko znam uglavnom su skuplje od referentnih karti, zato sam i rekao da si se zaj**** jer pretpostavljam da je bar 20e skuplja od referentne.

U kojoj rez si vrteo test i bilo bi lepo da okačiš skreen pa da svi vidimo, a ne da nagađamo podešavanja.
Nego koliko si platio taj IceQ, jer koliko znam uglavnom su skuplje od referentnih karti, zato sam i rekao da si se zaj**** jer pretpostavljam da je bar 20e skuplja od referentne.

Jedino da uslikam onaj izvjestaj jer mi "Print scr" ne radi :S:
Kartica je bila na Bench oglasima i platio sam je okruglo 100Eura. Kartica je u Njemackoj zaista skuplja oko 20 Eura zbog IceQ4 kulera.

Pokusacu veceras da okacim ovo sto si trazio ako budem imao vremena

Nazad
Vrh Dno