Šta je novo?

HIS 2600 xt Pomoc

Kastro

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2007
Poena
309
Relativno sam prinudjen da kupim ovaj model (Plavi sa malim kulerom). Ovaj HIS 2600xt DDR3, mislim da je to naj slabiji model, ima neko smeshno hladjenje. Realno gledano, mozhe li ono da hladi taj GPU kako treba ili da mu zveknem jedan Zalman. Chitao sam ovde na forumu da je HIS vec fabrichki OC. Nisam bash siguran (mozhda greshim) ali mislim, da za razliku od DDR4 modela HIS DDR3 modeli nemaju kuler na memoriji. Molio bih za objashnjenje i s'obzirom da uzimam HIS DDR3 adekvatan savet. Chim naletim na neki DDR4 (Crveni djavo) odmah ga menjam. Kad kazhem "chim naletim" i "prinudjen" pod tim podrazumevam kupovinu kod mene u firmi ali od postojecih dobavljacha niko ne nudi 2600xt DDR4

Unapred zahvalan,
Kastro

Prilozi

• HD2600XT_Fan_250.jpg
    HD2600XT_Fan_250.jpg
    23.1 KB · Pregleda: 59
  • HD2600XT_GDDR4_500.jpg
    HD2600XT_GDDR4_500.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Pazi R630 je relativno hladan GPU, ne treba mu neki gigantski hladnjak, bar dok Wizzard ne napise ATi Tool koji radi normalno i dok ne objave na vestima koja vanzemanjaska tehnologija stoji iza Biosa i napona Gpu-a, zasto nema volt-modova i slicnih stvari.

Ja licno verujem da ti nista ne bi trebalo pored fabrickog hladjenja. Verovatno je HIS to dobro resio.

Pazi razlika izmedju DDR4 i DDR3 verzije je u najboljem slucaju 10% a u proseku oko 5% u korist DDR4 verzije.

Moj drugar je kupio ovu " plavu "sa ddr3 i nesto se baguje, nece da udje u 3dmark?! ali nijedna verzija mu ne radi ni 03,05,06, tj. zakuca mu se racunar, na trenutak se pojave psyho zelene linije i res kompa. Sto je najgore udje u Farcry i ono radi sve normalno!!! Sledeca je konfa:
x2 4000
1 gb 800mhz
foxconn 550sli (valjda, posto na kutiji pise da je 550 a ploca je sli?! a znam da ne postoji 550 sli nego 570sli)
maxtor 40gb pata
windows xp etho may updates
i to je to!
Ako je neko nailazio na ovakve probleme neka ne cuti!!! ili ako zna zbog cega se ovo desava =>reply!!! tj Odgovori!!!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kao sto je covek rekao na onom linku sve sto treba da uradis je da preimenujes fajl koji stvara 3dmark u windows diru i dodas na precicu -nosysteminfo ! Posle toga kod drugara sve radi savrseno bez zakucavanja ili bilo cega drugog!

Nazad
Vrh Dno