Šta je novo?

hirent's boot - partion magic

boginja01

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
304
htela bih da prosirim c particiju (20 gb) + 130 gb unallocated prostora...

nakon pokretanja hitent's boot-a i izbora partion magic-a prijavljuje mi kako gomila .sys file-ova nedostaje i sto je fazon prijavljuje neki r disk koji ni nemam:

poruka:
Creating 100mb Ram Drive as R:
Extracting Files to R:
Keyboard US - United STATES Keyboard
Loading Mouse... Instaled as PS/2
DOSKEY installed..

nakon koje se pojavljuje menu sa izborom:
AUTO
QCDDROM
OAKCDROM
GCDROM
XCDROM
VIDEO-CDD
1394CD
TSHCDDRV
UDVD
EXTCD
ATAPICD
USB
SCSCI
MANUAL
EXIT

i krene da brlja:
...Loadin CDROM driver
QCDROM.SYS Loading Failed
OAKCDROM.SYS Loading...
OAKCDROM.SYS Loading Failed
GCDROM.SYS Loading...

No CD-ROM driver to use;
GCDROM.SYS Loaded
VIDE-CDD.SYS Loading...
VIDE-CC.SYS Loading Failed
1394CD.SYS Loading...

Driver not loaded. CD-ROM drive not found.
1394CD.SYS Loading Failed
TSHCDDRV.SYS Loading...
TSHCDDRV.SYS Loading Failed...

i na kraju:
'look under drivers, set them to combinate/ide/emanual mode'
ali nisam uspela naci tu opciju.. :S:

racunar je dell stdio 1535, verzija bios-a A05

ima li neko ideju sta sam mogla da zeznem? :S:

jedino sto sam menjala u bios-u je boot sequence..

lep pozdrav!
:wave:

joooooj.... :smash:

Poslednja izmena:
Nemoj da koristis taj partition magic., jer ima problema sa velikim diskovima.
Preporika je Acronis Disk Director Suite.
Radi pod Vistom i vrlo je intuitivan.

Idi na gcdrom.
Ne vidim razloga da bi bilo sta ostalo zeznuto.
Restartuj masinu, vrati opcije u biosu i skini ovaj prog.

Poslednja izmena:
R disk je virtuelni disk koji se automatski pravi u memoriji da bi mogao da se pokrene program koji zelis tako da je to ok.I kada fali neki sistemski fajl ni to nije problem posto program koji pokrenes ucitava veliki broj drajvera za ko zna koje uredjaje koje mozda imas ili nemas.Medjutim ovo sto prijavljuje mi lici na to da si negde prilikom ucitavanja drajvera kliknula nesto pogresno ili da se partition manager negde ne snalazi sa tvojim hardware-om.Pokusaj ponovo da pokrenes hirens boot i pogledaj u biosu opcije za sata disk ili pokusaj da skines neku drugu verziju hirens boot-a.
Ako imas Vistu mozes to spajanje da odradis pravo iz viste sto bi bilo najbolje.Ima jos par jako dobrih programa kao sto je qtparted pa mozes i da pogledas njega.Ne zauzima mnogo mesta i brzo ga skines narezes na cd i odradis posao koji ti treba.Ako budes skidala qtparted pogledaj samo da li moze da prosiri particiju mada mislim da nece biti problema.

Poz

Nema nikakve greške.....

Hirens u datoj sekvenci pokušava da digne drajver za CD/DVD uredjaj. Treba samo videti koji uredjaj imaš i odabrati pravi drajver.

Prema ovome sto je napisao trebalo bi da odabere gcdrom(njega ucitava, a on se najcesce koristi sa jmicronom) a moze da proba i xcdrom ako prvi ne uspe i da kada ga pita za ostale odabere ne(ako na barem jedan odgovori sa da postoji mogucnost da mu opet nece videti cd/dvd uredjaj), sve dok ne udje u aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno