Šta je novo?

Hiren Boot Cd

saskons

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
309
HI:
Ranije sam koristio hiren boot cd bez problema...od verzije 4.0 pa do 7.0
zamenim plocu i procesor (nforce 3 i sempron 2800 ) krenem boot sa cd..pojavi mi se meni izbor programa sa hirenovog cd-ea,potvrdim recimo volkov commander ili bilo sta drugo, izbaci mi poruku:
Warninig the high memory area (hma) is not availible...additional low memory
below 640k will be used instead.....
reko mozda nevalja hiren cd ..pa danas skinem 7.7 verziju..probam ono isto
e sada dali to ima veze sto je 64-bitni procesor a hiren nije optimizovan za 64 platformu ili bat ******
Ako neko nesto zna o ovome neka pishe
cao

Meni se ista poruka pojavljuje na konfiuraciji iz potpisa. Nemam ideju zašto.

imam chaintech nforce 3 (vnf3) i sempron 2800+@2400, memorija na 200 1T i sve radi bez problema sa hiren-om 7.5. konkretno startovao sam bio partition magic i powermax i winternals disk commander i jos ponesto i sve je proslo bez bilo kakve poruke ovog tipa.

poz

PretendeP je napisao(la):
konkretno startovao sam bio partition magic i powermax i winternals disk commander i jos ponesto i sve je proslo bez bilo kakve poruke ovog tipa.
Ni meni se ne pojavljuje ta poruka kad startujem PM ili powermax (disk commander nisam probao) ali se javlja kad se startuje Volkov Commander i podrška za NTFS write, ili samo podrška za NTFS write, biće da je problem u vezi s tim NTFS programom.

imam chaintech nforce 3 (vnf3) i sempron 2800+@2400, memorija na 200 1T i sve radi bez problema sa hiren-om 7.5. konkretno startovao sam bio partition magic i powermax i winternals disk commander i jos ponesto i sve je proslo bez bilo kakve poruke ovog tipa.

poz

Svashta ...to imam isto i ja....ali nisam probo 7.5 verziju....
ali ako je i do verzije,trebalo bi da su i 7.7 to ispravili...
e sada ko to zna...probo sam da cackam i po biosu ali nishta
Isto KNOPIX radi i bootuje se...,a SUSE LINUX 9.1 nece da da ga botuje...
voleo bi da mi hiren proradi na mashini...jer je cd stvarno cool...najbolji koji sam ikad video i probao da koristim.
Chuo sam da ima slicnih al nisam probao ni jedan

MA meni se pojavljuje poruka,bez obzira shta da startujem od programa\

wiz011 je napisao(la):
.... biće da je problem u vezi s tim NTFS programom.

izgleda, mozda ima veze i ako ti je iskljucen simple file sharing i eventualno imas pass na nalogu ... ne znam , uglavnom suvise zezancije sem ako ti je zivot u pitanju :)

poz

izgleda, mozda ima veze i ako ti je iskljucen simple file sharing i eventualno imas pass na nalogu ... ne znam , uglavnom suvise zezancije sem ako ti je zivot u pitanju :)

poz

mA nema to nikakve veze sa simple file sharing i paswordom na nalogu....
i windowsom....
u pitanju je cist dos:)

mA nema to nikakve veze sa simple file sharing i paswordom na nalogu....
i windowsom....
u pitanju je cist dos

:)
naravno da ima . ako ti je ukljucena enkripcija (moras da imas pass na nalogu za to) file-ova ili si ogranicio prava pristupa nekom file-u ili folder-u (a cak i ne moras da ogranicavas posebno , dovoljno da je iskljucen simple file sharing) sve ti je to upisano direktno u ntfs. znaci kada neki program pristupa ntfs-u prolazi kroz taj "filter", bez obzira na sistem(dos , linux) . e sad, ako program nije pisan "kako treba" (citaj : pravljen je za razbijanje zastite) onda ce da radi i tamo gde ne treba :trust: u svakom slucaju ko hoce da pokusa da natera taj NTFS write da radi trebalo bi da proba i ovaj postupak. naravno, vrlo moguce da je problem skroz u necem drugom ....

naravno da ima . ako ti je ukljucena enkripcija (moras da imas pass na nalogu za to) file-ova ili si ogranicio prava pristupa nekom file-u ili folder-u (a cak i ne moras da ogranicavas posebno , dovoljno da je iskljucen simple file sharing) sve ti je to upisano direktno u ntfs. znaci kada neki program pristupa ntfs-u prolazi kroz taj "filter", bez obzira na sistem(dos , linux) . e sad, ako program nije pisan "kako treba" (citaj : pravljen je za razbijanje zastite) onda ce da radi i tamo gde ne treba :trust: u svakom slucaju ko hoce da pokusa da natera taj NTFS write da radi trebalo bi da proba i ovaj postupak. naravno, vrlo moguce da je problem skroz u necem drugom ....

DA mda konkretno za NTFS.... aliu mom slucaju i kolegi od gore..:)
HIREN nece da radi ni na FAT32,znaci ntfs nema veza sa FAT32...

saskons je napisao(la):
DA mda konkretno za NTFS.... aliu mom slucaju i kolegi od gore..:)
HIREN nece da radi ni na FAT32,znaci ntfs nema veza sa FAT32...

to za fat32 nigde niste spominjali ni ti ni wiz011 , sve do ovog posta ...

@falcon

jel ima nesto posebno novo ta 7.8 u odnosu na 7.5, kako je krenuo uskoro ce da izbaci beta 9-ku :) mrzi me trenutno da skidam , pre bih cekao osmicu ako ce uskoro i ako nema neke razlike ...

poz

Poslednja izmena:
to za fat32 nigde niste spominjali ni ti ni wiz011 , sve do ovog posta ...

@falcon

jel ima nesto posebno novo ta 7.8 u odnosu na 7.5, kako je krenuo uskoro ce da izbaci beta 9-ku :) mrzi me trenutno da skidam , pre bih cekao osmicu ako ce uskoro i ako nema neke razlike ...

poz

Ma ne-bitno,vazno mi kje samo da nadjemo razlog i resenje ...kako da to pokrenemo da radi...a shto se tice razlike novog hirena....
pa ima gomilu novih programcica za WIN,DOS PROGRAMI se mogu se startovati i iz samog WIN... i tako.
Znas svako tu nesto ubaci, izbaci, dobaci i ali je sve na jednom mestu...super za rad..
E a postoji cd koji ima na sebi citavu kompilaciju tih (boot help )cd-eova...RAZNI HIRENI,ULTIMATOVI,i ostali ali ko ce skidati 700 mgb....

Nazad
Vrh Dno