Šta je novo?

Hiper-X@1066MHz nece na 1066MHz???

dekoder

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2008
Poena
309
Imam Asus Maximus Formula plocu i kupio sam 4x Kingston od 1GB koja je deklarisana na 1066MHz i oznaka joj je KHX8500... (2 kita po 2x1GB modula napravljenih za Dual Chanel)....

Sta se desava: Kad u BIOS-u namestim mem na 1066 i pokrenem Gold Memory Test 5 iz novog Hiren's Boot CD-a ne prodje ni 2 procenta i mem pocne da puca kao luda :mad: i 5-ica MemTest prijavljuje protok 3016MB/s, ali ponavljam, puca test, nece ni u Win da udje... Dok na 800MHz radi sve kako treba???

Ali kad overclockujem CPU na 3.06GHz tj. 9x333 nastelujem mem na 2.2V (kao i predhodni put) brzinu iste postavim na 1023MHz dobijem protok od neverovatnih 3986MB/s i sve radi savrseno!!!

Kad god pokusam sa vecim brzinama pribliznim 1066 ili nesto vecim ona puca i jednostavno NECE DA RADI :wall:

Da li je moguce da mem moduli nisu ispravni(probao sam samo sa 2x1GB i sa sva 4kom) nece nikako da rade ni u Single a ni u Dual Ch.Modu na 1066MHz...
...ili je moguce da je u pitanju sam BIOS ploce jer je 1004 BETA!!!

Unapred hvala svima koji mogu da mi pomognu.

e6750 sa nekom budzevinom od kulera,,,msi p35 platinum 7345,fsb 1333,ddr2 4gb ocz 1100 mhz 2,1v max,asus 8800gts 512 g92 1940mem 650gpu...napajanje real power modularno cooler master 620w....problem je u sledecem,probao sam na vise nacina da podignem taktove procesora te memorije jer ploca uz bios podesavanja moze da tera memoriju na 1066mhz,pre ocz mem.imao sam kingston na 800mhz i svaki klok,bilo proc.memorije ili ploce je bio bezuspesan-morao sam po uputstvu ploce da tri put gasim komp na dugme da bi dobio default vrednosti posto nisam mogao doci do biosa...zamenuo sam memoriju po uputama drugih jer je ona navodno slaba za klok ali i sad se desava isto i jos plus bios vidi ocz 1100mhz na jednom mestu kao 667mhz a na drugom 800mhz i na trecem kao 950 mhz ..de je tu prava vrednost,a kod paljenja kompa kad sam uklonio logo pise 667mhz,cpu-z vidi mem.kao pc6400 i klok 347mhz a memorija je pc8800,1100mhz,2,1 v max gold edition...ko tu sad koga trpa pa bi molio ko je imao slicnu konfiguraciju da proba ovo odgonetnuti i pomoci mi da izvucem maximum od kompa ali sa stabilnoscu.unapred zahvalan..

Imam Asus Maximus Formula plocu i kupio sam 4x Kingston od 1GB koja je deklarisana na 1066MHz i oznaka joj je KHX8500... (2 kita po 2x1GB modula napravljenih za Dual Chanel)....

Sta se desava: Kad u BIOS-u namestim mem na 1066 i pokrenem Gold Memory Test 5 iz novog Hiren's Boot CD-a ne prodje ni 2 procenta i mem pocne da puca kao luda :mad: i 5-ica MemTest prijavljuje protok 3016MB/s, ali ponavljam, puca test, nece ni u Win da udje... Dok na 800MHz radi sve kako treba???

Ali kad overclockujem CPU na 3.06GHz tj. 9x333 nastelujem mem na 2.2V (kao i predhodni put) brzinu iste postavim na 1023MHz dobijem protok od neverovatnih 3986MB/s i sve radi savrseno!!!

Kad god pokusam sa vecim brzinama pribliznim 1066 ili nesto vecim ona puca i jednostavno NECE DA RADI :wall:

Da li je moguce da mem moduli nisu ispravni(probao sam samo sa 2x1GB i sa sva 4kom) nece nikako da rade ni u Single a ni u Dual Ch.Modu na 1066MHz...

Drugar jedan isti problem je imao pa je promenio memoriju i uzeo Geil. Probali smo i kod mene tog Kingstona 1066 na masini iz potpisa, takodje nije mogao da radi na vise od 1020, kao i na njegovoj masini koja ima zvanicnu podrsku za 1066. Nesto nije u redu sa tom serijom Kingstona ili bar odredjenim brojem primeraka memorije iz te serije.

Poslednja izmena:
Problem je sto je kingston prosarao te module tj 1066 i 1200 sa cipovima koji nisu Micron, pa se otuda stvaraju problemi... Ako su memorije ASSY IN USA trebalo bi da imaju Micron, ali kinezi ne. To se takodje vidi i po veoma niskim cenama ovih memorija.

Za sada je najsigurnije uzimati Transcende axeRam 800, 1066 i 1200, jer su sve opremljene Micronom koji extra radi.

novije serije ddr2 modula nemaju vecinom Micron chipove zbog toga se sa lakocom moze desiti da ne rade stabilno na specificiranim vrednostima.

Jedina mogucnost da se dobije Micron je kupovati Crucial Ballistix :)

Imam iste memorije ko ti 4kom. HyperX kineski iz pakoma.
Ploca GB P35 DS3R. i Intel Q9300. Testirao sam razne varijante i u mom slucaju je memorija 100% stabilna i radi kako je i definisana (2.2V cas5).
Ono sto sam jos probao je da radi i na manje volti. 2.1V na 1066.
Pali se komp na oko 1200 za memoriju i puca negde na ucitavanju win. Mozda bi radilo ako se smanje latencije i doda jos struje sto nisam probavao.
Na slici na 1075 na 2.2V by SPD radi 100% ok.
poz

Prilozi

• hyperx.jpg
    hyperx.jpg
    287.8 KB · Pregleda: 117
@dj13: aj' ako ti nije problem stavi Large, in-place FFTs ili Small FFTs ali na prioritet 9!!!...ovo na prio 1 i Stress CPU nije bas optimalno :)

Poslednja izmena:
@dj13: aj' ako ti nije problem stavi Large, in-place FFTs ili Small FFTs ali na prioritet 9!!!...ovo na prio 1 i Stress CPU nije bas optimalno :)
Evo ga. 10tak minuta. Explodirace mi CPU. Ne moze ovaj skraceni box cooler da ga ohladi.

Prilozi

• hyper2.jpg
    hyper2.jpg
    350.4 KB · Pregleda: 173
Poslednja izmena:
Mene ako pitate memorija koja ne moze da radi na fabrickim specifikacijama nije ispravna te bih je i tako tretirao, pravac gde je kupljena i zamena, a ranije taj Kingston uopste nije bio jeftin, tako da je to onda tek neprofesionalno od proizvodjaca.

Mene ako pitate memorija koja ne moze da radi na fabrickim specifikacijama nije ispravna te bih je i tako tretirao, pravac gde je kupljena i zamena, a ranije taj Kingston uopste nije bio jeftin, tako da je to onda tek neprofesionalno od proizvodjaca.
Mozda si u pravu, mada jedini kompjuterski brand koji duze postoji kod nas u koji nikad nisam bio razocaran je Kingston. Jeste da nisu nikad bili best buy na papiru po perfomansama ali sto se tice kvaliteta uvek standardno dobri. Malo i oni ponekad uvaljuju, ali uvek znam da je barem ispravno. Dugo radim sa kompjuterima nisam video ni jedan pokvareni modul Kingstone memorije (od vremena prvih sdram). Kad neki komp zeza i vidim kingston memoriju unutra, u 99,99% znam da nije do memorije.

Poslednja izmena:
Mozda si u pravu, mada jedini kompjuterski brand koji duze postoji kod nas u koji nikad nisam bio razocaran je Kingstone. Jeste da nisu nikad bili best buy na papiru po perfomansama ali sto se tice kvaliteta uvek standardno dobri. Malo i oni ponekad uvaljuju, ali uvek znam da je barem ispravno. Dugo radim sa kompjuterima nisam video ni jedan pokvareni modul Kingstone memorije (od vremena prvih sdram). Kad neki komp zeza i vidim kingstone memoriju unutra, u 99,99% znam da nije do memorije.

o Boze, kad cete shvatiti da nije Kingstone, vec Kingston! :D

je l' su tvoji KHX8500D2K2/xG ili xGN? thx ;)

Poslednja izmena:
Pa sad Kingston je odavno postao sve osim naj naj memorije. To sto je prvi od ozbiljnijih brendova stigao kod nas ne znaci da je mnogo dobar. Pogledajte malo po inostranstvu sta ljudi voze i shvaticete gde je Kingston zapravo ;)

Mozda si u pravu, mada jedini kompjuterski brand koji duze postoji kod nas u koji nikad nisam bio razocaran je Kingston. Jeste da nisu nikad bili best buy na papiru po perfomansama ali sto se tice kvaliteta uvek standardno dobri. Malo i oni ponekad uvaljuju, ali uvek znam da je barem ispravno. Dugo radim sa kompjuterima nisam video ni jedan pokvareni modul Kingstone memorije (od vremena prvih sdram). Kad neki komp zeza i vidim kingston memoriju unutra, u 99,99% znam da nije do memorije.

Covek doneo kod mene Kingston, nece da radi, a placane su posteno, i ti mi sad' pricas o nekom 99,9 %, evo covek se javlja sa istim problemima, pljuju svi Geil nikada takvih problema sa Geilom nisam imao niti sa nekom drugom memorijom. Znam da je Kingston 667 odlicna memorija i to onaj value, sve mi je to jasno, ali covece ako kupis nesto cija je odlika 1066, to mora da radi na 1066, a ne max 1020.

Kod mene SSF - Sve Savrseno Funkcionise na 1120 Mhz i to na 1.8V na P35DS3R.
Naravno, uvek postoji mogucnost da se kupi neispravna ili nekompatibilna memorija.

Evo, da se i ja pridruzim PLJUVANJU po doticnom Kingstonu bre. Max koji sam uspeo stabilno da mu dosegnem je 1000MHz, sto znaci da je memorija FABRICKI DEFEKTNA za rad na specificiranim vrednostima na 1066MHz i . Sledece nedelje mi pticica ide na reklamaciju pa cemo videti. Ja se uplasio da mi nevalja maticna ili nesto slicno ali memara je probana na druga 2 totalno razlicita sistema i isto se ponasala. Cim predje 1000MHz nece da butuje OS ili pocne ali se resetuje. Odradio sam GoldMem i na ~14% pocinje da puca i prijavljuje greske na oba modula. Ona je od strane Kingstona definisana na 1066MHz a nece tako da radi znaci da je 100%defektna zato pravac RMA kod dobavljaca...
KHX 1066 DualKit je BIG SHIT i treba ga izbegavati u shirokom luku!!!

citiram korisnika
monteboy: "novije serije ddr2 modula nemaju vecinom Micron chipove zbog toga se sa lakocom moze desiti da ne rade stabilno na specificiranim vrednostima."

Mislim da nisi u pravu. Proizvojac, narocito renomirani, kao sto je Kingston (ili bilo koji drugi u ostalom) mora doslovce da stoji iza svoje specifikacije. Nema tu hoce/nece. Mora da radi na propisanim vrednostima, a za vise od toga se ne garantuje...

pozz

Poslednja izmena:
A-uh...
Ima u ovim tekstovima dosta istine, (vezano za Kingston) ali ja mislim da sam svoj problem resio ,)

Posto sam se registrovao na Asus-ovom sajtu, jer sam mislio i tamo da poust-ujem svoj problem, ispred mojih ociju zasijala je nova verzija BIOS-a. Koja resava kompatibilnost memorije... i naravno resila je :d

Sada Memorija radi bez problema na 1066MHz, cak sam pustao ceo Gold Memory Test iz ciste znatizelje i nevere u to da ce sad da se desi cudo. Kad ja tamo, a ono medjutim, RADI :) da covek ne poveruje?!

regards

Ovako: jedan HyperX koji je kao top serija nekog proizvođača ne radi na 1066 a najjeftiniji KingMAX 1066 to postiže sa 1.8V?!? DARK SIDE, gde si sad?!? :d

@dekoder koji bios si stavio ? I ja sam imao identican problem.

Mislim da nisi u pravu. Proizvojac, narocito renomirani, kao sto je Kingston (ili bilo koji drugi u ostalom) mora doslovce da stoji iza svoje specifikacije. Nema tu hoce/nece. Mora da radi na propisanim vrednostima, a za vise od toga se ne garantuje...

pozz

ti to iz iskustva ili iz predpostavke .... ?
Veruj cici kad ti kaze .... posedovao sam stariju varijantu Kingston 1200@CL5 koja je
bila odlicna memorija i radila daleko iznad specifikacije a i posedujem i aktuelnu koja nece da se probudi na 1200@CL5 pa i na naponima preko specifikacije :)

Primer :

Crucial Ballistix DDR2-800 CL4 radi u masini od supruge na 1200@CL5@default dok recimo novi Kingston DDR2-1200@CL5 nece da se probudi ni na 1150@CL5 :) slicna iskustva sam imao i sa Axe Ram

Lepo bi bilo kad bi memara uvek ispunjavala specifikaciju .... ko trenutno zeli Micron jedina garancija je Crucial :)

moja kolekcija DDR2 (zuti ballistix iz racunara supruge mi je bilo muka vaditi)
imgp25321024x768y7y.jpg

Kao sto vidis sve renomirani proizvodjaci i visoke specifikacije po tome bi trebalo mnogo ocekivati ali u realnom testu stvari znaju biti mnogo mnogo drugacije

Poslednja izmena:
ljudi, shvatite... sve te memorije se testiraju na tom taktu i to mora da radi na dobrim plocama sa normalnim bios-om. ***... meni su mnoge memorije pravile problem na asus p5k-e wifi a na p5k premium nemam nikakvih problema. inace imao sam hyperx na 800, 1066 i sada imam na 1200. proizvodjac garantuje da memorija moze da radi na tom taktu na odredjenim plocama na kojima su testirali i to je to. ako neko hoce da bude siguran onda neka nadje proverenu kombinaciju koja je testirana od strane proizvodjaca.

nemojte zbog problema jednog ili dva korisnika odmah da prozivate proizvodjaca kako uvaljuje krsh. jednostavno ne moze sve uvek da radi kako treba u svim kombinacijama.

da dodam:

sada sam proverio, moja dva modula khx 1200 su assembled in usa. uzeti su relativno skoro iz pakoma. takodje i svi ostali kompleti su koliko se secam bili assembled in usa a uzeti su u zadnjih 6 meseci takodje iz pakoma. ne znam odakle tih primeraka iz kine.

Poslednja izmena:
Slusajte sta vam voja kaze.. Iskustvo kaze jedno, specifikacije drugo.. I ja bih sad pisao ali me mrzi...

Kod mene SSF - Sve Savrseno Funkcionise na 1120 Mhz i to na 1.8V na P35DS3R.
Naravno, uvek postoji mogucnost da se kupi neispravna ili nekompatibilna memorija.

Mali off: nisam mogao da ne primetim da imaš gej ploču. P35DS3R (P3D3R-sublimirano) :d

ti to iz iskustva ili iz predpostavke .... ?
Veruj cici kad ti kaze ....

Ma u medjuvremenu sam se uveruio tako da ti verujem a na koncu svega toga mogu reci samo ovo: " ... joooj, prijatelju, sve moj do mojega..."- Zikina Dinastija deo x

pozz

da li je neko otvarao da vidi koje chipove ima ova assy in china???

Ja sam probao, ali ide jako tesko (citaj: nikako) tako da sam odustao... Probao sam doticnog KHX made in PRC na XFX maticnoj ploci i radi bre na 1200MHz na 2,3V do ja.. sto znaci da, ipak, nisu bas toliko losi...:D

Ja sam danas uzeo dva modula, u racunaru imam Kingmax Mars @ 1066 koji radi na 2.0V, izvadio sam njih stavio ovaj Kingston i sve preko 1120 puca @ 2.325V.
Toliko ide i Kingmax sa 2.2V. Moju su made in China, tako da.... Bar lepo izgledaju :p

Vrh Dno