Šta je novo?

HighPoint 366 & Win XP

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Ljudi kako ste resili problem ovog kontrolera i XP-a?

Imam Abitovu BE6 II plocu, i instalirah winxp tako sto sam mu podmetnuo na disketi drajvere za ovaj kontroler ver 1.30 (koji su kao beta za winxp)
ali sta me nervira? ovi drajveri nisu bas sertifikovani za xp, i prave problema, najvise se lako uoci, kad resetujem ili gasim komp, disk zaklankce 3 puta pa se resetuje ili ugasi... To me bas nervira, ne volim da mi drnda disk tako...

Posto zvanicnih xp drajvera nigde nema, a poslednji za win 2000 su 1.28, jel se oni ponasaju bolje? Ili mozda neko ima neko trece resenje...

Mislim da i stariji driveri imaju isti problem, koji sam i ja uocio. Ustvari, ja nikad nisam ni utvrdio sta to cakce!!! Dovoljno je bilo da me odvrati od koriscenja XP-a na toj ploci. Mislim da je HPT krajnje nekorektan sto za taj kontroler ne daje zvanicnu podrsku pod XP-om. To im je veeeliki minus!!!

Veoma je zanimljivo to caktanje. Imam Abit kt7a raid i doskora sam koristio samo jedan hard (quantum as plus20 gb) a onda resih da uparim dva maxtora 40 gb 7200ob. Od tad kad palim kompjuter cuje se veoma ruzno , da nazovem caktanje, stavise pukne.( poenkad se desava da toga nema). Pa ne znam da li je to do hardova (oba ili jednog od njih) ili kontrolera.
Dakle HPT vs. Maxtor

Ja sam se do juce zezao sa Abit Be6-2, Hpt-366 kontrolerom (integrisanim) i Maxtorom 40gb 7200 (ovaj novi) i sve je radilo savrseno. To kliktanje hdd-a se culo jedino posle vise-casovnog rada komp-a, pa kada ga resetujem. A koristim drajvere sa diskete.

Vrh Dno