Šta je novo?

high-speed UL u Beogradu?

netizen_k

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Dakle,

Postoji li mesto u Beogradu sa koga bi fajlovi sa zipete ili CD-a mogli da se upload-uju na net?

Naravno, ne mora da bude firma, ako neko ima solidan UL privatno i voljan je da naplacuje po Mb to bi takodje bilo OK...

TIA

...

A koliko si spreman da platis po mb.

Nemam pojma, sa koliko bi ti bio zadovoljan?

...

Pa kolika je cena na Bits-u po mb za HDSL ,a kazi mi koji sadrzaj je u pitanju koliko mb i koliko cesto ja imam ok 300kb/s.
Samo da te obavestim mb u Srbiji su jako skupi ,nije ni priblizno cenama u USA.

Jos uvek ne znam tacno koliko cesto i koliko Mb... to zavisi od toga kako ce posao da se razvija...

Sadrzaj - Zip fajlovi...

Dakle koja je cena na Bits-u i da li je to cena koja tebi odgovara?

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Samo da te obavestim mb u Srbiji su jako skupi ,nije ni priblizno cenama u USA.

E dobro, da znamo :)

...

Prvi gigabajt je po 5din Mb a svaki sledeci po 3.2din mb.

...

Da ali nije registrovana za pruzanje takvih usluga verovatno bi morali to da izvrcemo kao kupovina hardware-a +20% plus + 20% na ostvarenu dobit(razlika izmedju veleprodajne i maloprodajne cene).
Malo je komplikovano ali izvodljivo.

5000 din za 1Gb ? :) au bre :) pa mislim da je lakshe zamoliti nekog ko ima ovde brzu vezu da to uradi za kutiju bananica :)

guru, cena jeste malo vece, ali ne znam ko ima bolji link ovde da se to brzo obavi...

ja imam samo 128k upload, ako coveku odgovara za manje pare jedno 2-3 dana da se to radi, nek se javi na private :)

Hm, 5120 dinara ;)
Za te pare mi se ispalti da uzmem onaj kvazi DSL od Verata ili jednostavno da opteretim svoj ISDN 24h :mrgreen:
Ova dva pod uslovom da zahtev nije 300 ili 500GB mesecni UL ;)

Miroslav je napisao(la):
guru, cena jeste malo vece, ali ne znam ko ima bolji link ovde da se to brzo obavi...

ja imam samo 128k upload, ako coveku odgovara za manje pare jedno 2-3 dana da se to radi, nek se javi na private :)

Slabo poznajesh membere na forumu :) znam ih bar 5 koji imaju 1mbit+ i naravno ne placaju protok :)

....

http://www.bitsyu.net/cenovnik/CenovnikPerm.asp

A koliko ja znam da je to najpovoljnija cena ,veza je 2,8mbit , kod YUBC-a je 3x skuplje a kod Euneta o tome necu ni da razmisljam.
Ja ga i ne koristim nesto za skidanje prvenstveno za upload.

A i neznam sto se bunite ovo sam ponudio coveku kao uslugu i pomoc bez moje ikakve nadoknade mislim da je svako dalje komentarisanje bezveze.Ako imate bolje ,ponudite mu i bez bajki molim.
Ja coveka i ne poznajem a nudim mu pomoc a nisam licemeran da govorim kako je velika cena tek onako a pomoc mu ne nudim.
Ukoliko neko ima besplatan upload molim lepo ako zeli nek mu pomogne ja takvu opciju nemam.

Nek posalje covek meni lepo CD postom (ako mu se isplati), ja cu da uploadujem sve gde treba za dz :)
a da... samo da nije neka piraterija u pitanju :mrgreen:

petri je napisao(la):
Nek posalje covek meni lepo CD postom (ako mu se isplati), ja cu da uploadujem sve gde treba za dz :)
a da... samo da nije neka piraterija u pitanju :mrgreen:

Dok tebi tamo stigne CD, može da ga aplouduje i modemom na 2400 :d

ivo.r je napisao(la):
...

Dok tebi tamo stigne CD, može da ga aplouduje i modemom na 2400 :d

Sto, stize za cirka 7 dana :)
Mada ponekad isflesiraju pa mi posiljka iz Srbije stigne za neverovatnih 4 dana :mrgreen:

Re: ....

A koliko ja znam da je to najpovoljnija cena ,veza je 2,8mbit , kod YUBC-a je 3x skuplje a kod Euneta o tome necu ni da razmisljam.
Ja ga i ne koristim nesto za skidanje prvenstveno za upload.

Cini mi se da nisi u toku vec vise meseci :) Oba potonja provajdera su korigovali cene jos pre 9 meseci, pa opet pre jedno 4 meseca :) Gledano po obracunu protoka kod YUBC-a je cena ispod te koju si naznacio:) a kada uzmes flat 1M, teoretski kroz njega provuces nekih 310G ili realno 60% iskoristenja sto dodje oko oko 180G mesecno pa kada podelis to sa cenom i sracunas, MB ti moze doci i ispod 0,40 din :) No .... dobro.... :)

...

Super a pre 4 meseca mi je od njihovog gazde trazeno , 400eura samo za mesecnu pretplatu ,plus 12000 dinara po gigabajtu za hdsl vezu.

...

Pa cak je i Beotel bio jeftiniji sa 10000 dinara po gigabajtu

Re: ...

Pa cak je i Beotel bio jeftiniji sa 10000 dinara po gigabajtu

Menjaju se stvari, nekima treba manje da se prilagode novim okolnostima, nekima vise :)

[SER]ChatNick je napisao(la):
...
a kada uzmes flat 1M, teoretski kroz njega provuces nekih 310G ili realno 60% iskoristenja sto dodje oko oko 180G mesecno pa kada podelis to sa cenom i sracunas, MB ti moze doci i ispod 0,40 din :) No .... dobro.... :)

A koliko firmi ima koje prave mesečni protok od po 200GB? Ako sam dobro sračunao, cena tog super-povoljnog 1Mbps flet linka je oko 73728 din, ili oko 1100€ mesečno. Šta da rade oni kojima je dovoljno 2-3GB, ima li negde povoljnije od Bitsa (cca. 9800 din za 3GB)?

Nije mi jasno zašto provajderi kriju cene poprečnih veza k'o zmija noge, pogotovu ako su već tako "povoljne".

mikis je napisao(la):
...

Nije mi jasno zašto provajderi kriju cene poprečnih veza k'o zmija noge, pogotovu ako su već tako "povoljne".

Da ih Telekom ne bi "pupinizovao" :S

Ako procitas pazljivo shvatices da ima :) to je odgovor na tvoje pitanje :)
Ne kod jednog, vec kod bar 5 koliko ja znam :)

Nazad
Vrh Dno