Šta je novo?

High End 5.1 za PC preporuka

Secret Window

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2005
Poena
309
Gledao sam nesto svasta po netu i nemam pojma. Cena nije problem vec ono da su stvarno vrhunskog kvaliteta izrade i zvuka, za prostoriju 30m. Ne oslanjam se previse na tehnicke karakteritike jer se uglavnom svi oni hvale da su najbolji.

Mozda neko moze da mi ukaze na neke modele da uzmem u obzir. Vec sam se odlucio za Auzentech X-FI Prelude 7.1 zvucnu karticu ali oko zvucnika malo teze mi ide.
Logitech Z906 i Z5500 su mi bili tu negde u razmatranju ali oni nemaju 2way drajvere za satelite vec wide range sto bih gledao da izbegnem, i nisam nesto bio zadovoljan revijama.

Ljubitelj sam Hi-Fi zvuka, slusam muziku dosta i 5.1 i za muziku mi je ok sto se toga tice a i naravno za filmove :)

30kvm? HiEnd HiFi zvuk? Uzecemo u obzir da smo u Srbiji pa je HiEnd nesto reda do 50k evra. Ima izuzetno simpaticnih sistema za taj novac. :D
Prvo sa 5500 i 906 da ozvucis 30kvm nema sansi ni u ludilu, drugo koliko si ti para hteo da das max?

Pa mislim da bi za to moglo da se izdvoji i do hiljadarke evra. Nisam bas za modovanje, budzenje i sklapanje nekih tamo mnogih dodatnih uradjeja da bih to postigao, jednostavno verujem da na trzistu postoji jednostavno 5.1 resenje sa aktivnim hi-fi zvukom koje je predvidjeno za racunar.

Moj Drugar ima Z5500 i ja sam se razocarao kako to zvuci. Ok, jeste da je njemu bitnije da mu zvucnici stoje ama bas na tim tackama kako ih je postavio a lose su postavljeni, svejedno taj zvuk je nekako cudan. A najgore mi je kad u google ukucam hi-fi pc pojavljuju se takve nebuloze !!!!

jednostavno verujem da na trzistu postoji jednostavno 5.1 resenje sa aktivnim hi-fi zvukom koje je predvidjeno za racunar.

Blago tebi kada verujes :D

Ne kazem da napolju nesto i postoji namenjeno za PC, uz PC ne za 30kvm jer ne moze ozvuciti kako treba, ali kod nas je Z-5500 najbolje sto mozes uzeti iz sveta PC zvucnika.
Opet sa 1000e za 5.1 zvuk... recimo da ce ti u pocetku zvucati wow ali shvatices ubrzo da nije ni to dovoljno. HiFi je (pre)skup sport, ne svidja mi se sto je tako ali jeste. Ne moze se uzeti za mali novac a da valja.

Ne znam zašto mudrujete, pa zna se kako se to radi: risiver i 5.1 ili vec koji x.1 set zvučnika. Imaš finu ponudu i u našim prodavnicama.

Nemam iskustva sa povezivanjem tih stvari...a jeste mi padalo na pamet i tako nesto, ali nigde to nisam imao prilike da vidim tj. cujem i vidim o cemu se tu radi.
Da li recieveri imaju tu sposobnost da EAX, Dolby, AC3 itd...
Kako se to ponasa u toj kombinaciji ili imaju neke svoje standarde?
Mozda ima negde neki thread o tome koji nisam nasao, ali kao sto rekoh ne bih da ga komplikujem previse.

Ok, trebalo bi da je sve sto se tice tih standarda, modova i konverzija u samoj zvucnoj kartici pa u tom slucaju receiver sluzi da nahrani pasivne zvucnike. To bi moglo da bude bas ono sto pokusavam da postignem.

Nazad
Vrh Dno