Šta je novo?

HiFi sistem za 17m2?

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Za par mjeseci treba da odradim stan kao na slici. Već sam isplanirao unutrašnje uređenje i raspored i planirao sam uzeti neki HiFI sistem tj pojačalo i zvučnike. Možda se čini da sam poranio sa pitanjem ali bih volio da isplaniam budžet. Za početak da kažem da nisam tačno definisao koliko ću potrošiti na ozvučenje, ali hajde da dam ovako ugrubo neku cifru, npr. 900€ za zvučnike, pojačalo i zvučnu kartu za PC.

Ne razumijem se mnogo u HiFi opremu pa vas molim da mi preporučite šta bi zadovoljilo moje potrebe.

Veoma volim dobar zvuk. 70% vremena slušam new age muziku, dakle opuštajuću bez mnogo basa a ostatak je stariji pop i dance.

U dnevnom boravku, kao što se vidi na slici, planirao sam muziku puštati preko računara (HTPC) tako da bi mi trebala i neka zvučna kartica.

Na HiFi forumu sam dobio preporuku za Epos M5i i Denon PMA-710AE.

Ima li iko iskustva sa pomenutim sistemom i dajte možda još neke preporuke?!

Prilozi

• Dimenzije.JPG
    Dimenzije.JPG
    69.5 KB · Pregleda: 91
  • Render.jpg
    Render.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Ako uzimas Epos onda obavezno Creek i sledece sto ces osetiti je blazenstvo i spokoj :)
Salim se malo, ali tih 900e nije puno novca. Ako zelis HiFi zvuk onda kupi Xonar Essence STX (150e), pa pojacalo npr Marantz 6003 ako ces novo a ako ces polovno izbor je dosta veci i zvucnike poput Monitor Audio RX2 ili ako ipak ne mozes preci 1000e nesto poput MA BR5.

Sve je to diskutabilno, dok se ne cuje niko ne moze reci 100% kako ce se cuti i da li ce tebi to prijati. Mozda na tih 25cm tebi zvuci super a meni nesto smeta dok bi na 50cm meni bilo ok ali tebi bi mozda bass bio slab.

Da ne smaram opsirno, mozes za 900e fin sistemcic da uzmes (pogotovo polovno ili novo-polovno). Za RX2 je tih 25cm od zida premalo, kao i za skoro svaki zvucnik. Ili udaljavaj to vise ili trazi kompresione kutije, transmision line ili sa bas-reflexom napred. U svakom slucaju, svaka konstrukcija ce bolje svirati ako je vise udaljis. Sto se tice pojacala, za te pare mnogo vise dobijas nekim boljim polovnjakom, jer ces za novo pljusnuti isuvise para (a njihov danasnji kvalitet u entry level segmentu je izuzetno labav), sto ce se odraziti na deficit budzeta za zvucnike i ostatak. I zadnja stvar, bolje idi na kvalitetniji bookshelf zvucnik za tu kvadraturu ili bar na neki podni dvosistemac, ako bas mora podni.

Mjerio sam u prizemlju (na spratu će isto biti) i moglo bi se trpiti da udaljim 40cm od zida, tj. cca 70cm od prednje strane do zida.
Kada kažeš "kvalitetniji bookshelf" na koji misliš, predloži nešto!

Neces se pokajati sem ako ne vidis specijalnu ponudu kod one-hifi za polovan Totem Acoustic Model 1 za 495e :p.

Doduse treba videti u kom su stanju ali ne verujem da bi one-hifi uvaljivao ista ikome, ali to je samo moj utisak a i nije tesko proveriti.

Nazad
Vrh Dno