Šta je novo?

Hiden folder

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hteo sam da sakrijem (sačuvam od brisanja) 1 folder i uradio sledeće

desni klik > properties > security > označio full control pod deny za current usera i kada sam kliknuo ok, sve je nestalo.

A hteo sam samo da drugima bude nevidljivo, a ja da znam da se tu nalazi.

Kako ovo da vratim, da li samo pod admin nalogom?

Instaliraj total commander i sa njim radi. Imas opciju da vidis sakrivene foldere i sve ostalo.

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    440.7 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Probacu, mada imam samo limited user acc

Ko je Owner tog foldera? Da li je taj current user kojim si to uradio? Ako jeste, mozes da vratis. Ako nije, samo pod Admin nalogom, i verovatno ces morati da preuzmes Ownership.

mislim da jeste current user.

Onda, valjda, mozes da vratis (owner ima sva prava nad svojim folderom).

Da, ali koji je postupak?
I kako bi inace mogao da namestim u winu (xp) da folder bude skriven ili da ne mogu da se brisu fajlovi pod istim user acc?

Pokusavam da napravim Guest usera da ispisem konkretne korake ali ne mogu da se setim gde je LSP za interactive logon.

Mislim da treba da ide:
- Ownership tab, uradi Take Ownership na tog usera (trebalo bi da je i dalje njegov ownership, znaci opet uradi). Neka bude podesno i za subitems da se take ownership
Pitace te da li da menja permissions posto ne moze inace, kazes da, posto jesi owner trebalo bi da moze, i resetovace ih.

Instaliraj total commander i sa njim radi. Imas opciju da vidis sakrivene foldere i sve ostalo.

Vidi se folder, ali je access denied!

Pokusavam da napravim Guest usera da ispisem konkretne korake ali ne mogu da se setim gde je LSP za interactive logon.

Mislim da treba da ide:
- Ownership tab, uradi Take Ownership na tog usera (trebalo bi da je i dalje njegov ownership, znaci opet uradi). Neka bude podesno i za subitems da se take ownership
Pitace te da li da menja permissions posto ne moze inace, kazes da, posto jesi owner trebalo bi da moze, i resetovace ih.

Uf, slabo te pratim, gde treba da gledam , jel u control Panel?

EDIT

Evo resio sam, otvorio sam "show hiden files", desni klik na sada vidljiv folder, ali neupotrebljiv, i onda odstiklirao sve one security checkove.
Sad znam kako ću da radim

Vrh Dno