Šta je novo?

Hibernation

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Verovatno vam je poznata opcija hibernation u power options sekciji control panela. Imam mali problem sa njom: gasenje sistema se izvrsi normalno (prebaci se sve iz memorije na hdd), ali mi se ponekad desi da kad upalim racunar ucita sve, ali mi ekran ostane crn? :S:
Isto se desava i mom drugu na sasvim drugoj masini. Da li je u piatnju operativni sistem ili nesto drugo. Inace imam Win XP SP2. Moze li se ovaj problem nekako resiti? Da li da menjam drajvere za graficku? Izvinjavam se ako sam promasio forum (ali mi je samo ovaj padao na pamet??) :S: Ako je forum pogresan premestite Thread na pravo mesto.

Meni se to desavalo sa Nvidia drajverima 6x.xx. Sa 56.64 nemam tih problema.

Probaj da u BIOS-u uključiš opciju "Call VGA BIOS at resuming"

Ne znam. Posao ove funkcije je da reinicijalizuje grafičku karticu prilikom izlaska iz hibernacije ili sleep moda, ona upravo služi rešavanju problema kakav si opisao. Pošto je nema, ostaje da vidiš postoji li update BIOS-a i da potražiš eventualno rešenje na forumu proizvođača tvoje matične ploče i/ili grafičke kartice. Mislim da ima smisla pisati i njihovoj tehničkoj podršci.

Vrati grafiku na default vrednosti pa probaj da li ti se dešava isto.
Dešava se da oc grafička kada se probudi iz StandBy/Hibernation dobije jako čudne vrednosti za CPU ili Memoriju.

99.9% bi moralo da radi OK (kod mene je tako radilo na 9800Pro, a sada na 9550), ako klokujes karticu iz RivaTuner-a i to sa low-level hardware overcklocking-om.
Jedino ne moze toliko fino da se podesi takt (u koracima od po 5-6MHz), ali radi i sa starijim verzijama Omega drivera, za koje su i oni rekli da ne radi hibernate (poenta je u tome da ne radi u kombinaciji sa RadLinker-om, tj. kad se kartica klokuje iz istog).

Nazad
Vrh Dno