Šta je novo?

Hibernate hlp plz

syntax

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2004
Poena
319
E ovako, ne mogu da provalim običnu glupost. Pokušavam da namestim da mi na ikoni bude hibernacija. Pošto nikada ne gasim komp klasično (sem kad vadim HDD), znači uvek je hibernacija, mislio sam da lupim jednu ikonicu koja pokeće hibrn. KAKO KAKO KAKO????

Ima u Win\system32 folderu fajl "shutdown.exe" koji uz određene argumente gasi komp, restartuje ili šta već. E sad od ponuđenih argumenata postoje sledeći

shutdown1hs.jpg

Od ponuđenih argumenata su svi jasni sem onog "-d [p]:xx:yy"
WTF is major reason code & minor reason code? BTW koristim i Aston shell koji je već ponudio Shut down dialog kada praviš objekat na desk-u, ali ja hoću hibernaciju.
Anyway možda i nije fora u tom fajlu, ajde ako neko može da skonta plz...

"The shutdown.exe command can shut down or restart the computer, optionally forcing it to shut down even if some programs attempt to prevent it. See the article "Windows XP Shutdown Shortcut" for more. But, as noted, it doesn't include an option to hibernate. The correct command is rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState. You can create a shortcut key combination to this command or assign it to a key on a programmable keyboard. Be sure to enter SetSuspendState exactly as shown, including the uppercase letters.

Of course, you must configure your system to allow hibernation. If you're not sure that your system has hibernation enabled, launch Power Options from the Control Panel, click on the Hibernate tab, and make sure that Enable hibernation is checked."

Skinuto sa sajta: http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1722381,00.asp

Znači u Target treba da upišem "rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState"
Jel treba ovaj zarez ispred "SetSuspendState"???
Jesi li probao i da li radi???
10x MAN!!!!!!

syntax je napisao(la):
Znači u Target treba da upišem "rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState"
Jel treba ovaj zarez ispred "SetSuspendState"???
Jesi li probao i da li radi???
10x MAN!!!!!!

E, baš tako, sa sve zarezom. Probao sam pre par minuta i radi!

Ja sam na desktopu desnim klikom odabrao New shortcut, pa kad traži Location of the item ukucaš ono sve, posle Next-a udariš neko ime za ikonu i to je to...

Znači ne mogu da verujem! A tako sam se mučio sinoć sa prokletom shutdown komandom.
E nemaš pojma koliko mi znači. 10 again!
Poz!!!!

ot:
Probaj da gasiš računar preko prečica sa tastature. Meni je mnogo lakše da stisnem Win+u+u (ili Win+u+h za hibernaciju) nego da jurim ikone strelicom.

Nazad
Vrh Dno