Šta je novo?

Hibernacija

MaNiAcK

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2003
Poena
619
Ovo ce zvucati glupo ali ne mogu da pronadjem normalno resenje:
kako da oteram Xp profi u hibernaciju?? Na shutdown imam shutdown, restart i stand by. Sada to radim tako sto sam namestio da mi pritiskom na dugme na kucistu ode u hibernaciju. I naravno ukljucio sam enable hibernation, nisam ***** ctp;

I sta onda leba ti??????? Lepo sam napisao da sam enableovao hibernaciju!

MaNiAcK je napisao(la):
I sta onda leba ti??????? Lepo sam napisao da sam enableovao hibernaciju!

pa sobzirom da nisi bas jasan sto ti treba kad odes u power options tamo imas da namjestis (power schemes) da li hoces da ti se kompjuter ugasi (koristeci hibernate) posle odredjenog vremena a u okviru advanced prozora imas da namjestis pritiskom na koje dugme da xp ode u hibernaciju
ako nisi ovo trazio onda budi malo jasniji sta ti treba

Tu sam i namestio da ide u hibernaciju kada pritisnem dugme. Ja hocu da kada mu opalim shutdown imam umesto stand by hibernate kao sto sam na nekim masinama vidjao.

Cek.. pa kad pritisnes "shift" opcija stand by se pretvara u hibernate i onda opalis..

dzeremaja je napisao(la):
Cek.. pa kad pritisnes "shift" opcija stand by se pretvara u hibernate i onda opalis..

Da ne bude zabune: Start>turn of>sada stisnes shift i desi se ovo odozgo 😉

PJ je napisao(la):
Da ne bude zabune: Start>turn of>sada stisnes shift i desi se ovo odozgo 😉
ili u Power Options > Advanced namestis da ti power dugme na kucistu sluzi za Hibernate.

Thanx, probacu sa shift. Il zna neko mozda kako da promenim dugme s.b. u hibernate?

MaNiAcK je napisao(la):
Thanx, probacu sa shift. Il zna neko mozda kako da promenim dugme s.b. u hibernate?

Pazi, sa shift nema shta da probash, radi sigurno sem ako nemash nekih drugih problema!

Ma namesti da, kada pritisnes POWER button na kucistu, ode u hibernaciju. To je najprostije...

Pa ako covek hoce da ima posebno dugme za hibernaciju - onda mu
dajte! To ces dobiti pomocu programa ShutDownPlus.
Ubacuje dodatne opcije u Turn off computer prozor.

http://64.4.206.167/wm-downloads/shutdownplus/sdplusprof.exe 8652KB

mozda ploca ne podrzava hibernaciju ili neki drugi hardver. Ja naprime na mom ASUS A7V ne mogu nikako da namestim hibernaciju, probao sam sve ali ne moze. Pretpostavljam da je zbog muzicke kartice koja je jak stara i da ona ne podrzava hibernaciju. negde sam procitao da svaki hardwer u kompjuteru treba da podrzava hibernaciju da bi ona radila

Adrian je napisao(la):
mozda ploca ne podrzava hibernaciju ili neki drugi hardver. Ja naprime na mom ASUS A7V ne mogu nikako da namestim hibernaciju, probao sam sve ali ne moze. Pretpostavljam da je zbog muzicke kartice koja je jak stara i da ona ne podrzava hibernaciju. negde sam procitao da svaki hardwer u kompjuteru treba da podrzava hibernaciju da bi ona radila

Nije mi jasno kako ta ploca (ili bilo koja druga) ne podrzava hibernaciju, kad sam je mogao aktivirati i nekoj staaaaroj AT ploci (vise se ne secam kog proizvodjaca) koja je primala AMD K6-2!? (instalirao sam XP na njoj zaj...ncije radi) Pre bih rekao da hibernacija nema veza sa plocom, jednostavno je ima u XP-u. Al` `ajd da ne tvrdim... 🙄

Ma napravi 'šorkat' koji pokreće:
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
i radiće ako ti je sve ispravno, a verovatno jeste jer odlazi u hibernaciju preko power dugmeta

Nazad
Vrh Dno