Šta je novo?

Hibernacija i Win XP pro

Srm

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2004
Poena
304
Imam strahoviti problem. Podesio sam kompjuter da ide u hibernaciju kad stisnem dugme power. Medjutim on krene u hibernaciju i sve odradi, ALI kad treba da se ugasi on kao da se restartuje i opet podigne windows. Fakticki kad ga posaljem u hibernaciju kao da restarujem racunar. GDE je greska i sta da radim. Veoma mi je bitno!!!!! Slicnu konfiguraciju racunara imam i na poslu ali win2000 i tu sve funkcionise. SAMO NEMOJTE DA MI PRICATE DA INSTALIRAM KUCI WIN2000. Znaci pitanje je jednostavno STA DA URADIM DA I U WIN XP PRO MOGU DA POSALJEM RACUNAR U HIBERNACIJU???
HVALA

Nisi rekao jesi li probao da hibernises onako kako to ide po defaultu?Imas li i tu problema?

Pa ja mislim da je po defoltu. Jer cekirao sam da omoguci hibernaciju i kad stisnem dugme power ode u hibernaciju. Valjuda je to po defoltu??.

Gledaj, imao sam isti problem.
Posle velikih muka da provalim o cemu se radi nasao sam problem. Naime, kad god sam posalo PC u hibarnate proces on se lepo ugasi. Na sledecem paljenju krece kao neko ucitavanje i kad dodje do kraja restartuje se PC. (?) Na ponovnom 'bootovanju' Windowsa izbaci mi dve opcije "Delete system data and continue loading Windows" (tako nesto), a druga je.. "Continue with sustem restart". Ako izaberem drugu opciju ponavlja se proces - dakle ucitavanje i restartovanje... i tako moze do ujutru :) Pritiskom na prvu opciju pocinje normalno startovanje Windowsa, dakle bootscreen itd - u prevodu, kao da sam PC ugasio na ShutDown. E, onda kad udjem konacno u Win. izbaci mi gresku : WINDOWS ERROR - Serious error.... bla bla bla...Uglavnom onaj dosadni error reporting.
i znas sta je bio problem? Jumper na hdd-u :D Zasto? Zato sto ga nije ni bilo. Imao sam samo 1 hdd koji je mogao da radi bez jumpera jer ga je sistem prepoznavao kao default i jedini hdd. Kada sam stavio jumper tako da mi hdd bude primarni disk sve je bilo ok i hibernate je radio ponovo. Pogledaj, verovatno je to.

poz!

? Jumper :d

Nemogu da verujem....
Koliko si mozgao vremena da dokacis to..... :D
U zivotu se toga ne bit setio :D
Svasta :)

Ma slucajnost tebra... Mislis da sam imao predtsave da moze to da koci? Naravno da nisam nego jednog dana kada je burazer doneo svoj hdd kod mene morali smo da ih prikacimo tako da moj bude master a njegov slave i tada sam video da nemam jumper :) Posle sam zakacio, sve je cool radilo, razmenili smo podatke medjusobno i posle kada sam otkacio njegov hdd, jumper na mom hdd-u nisam ni skidao a Hibernate je posle toga cudom proradio :) Kazem, ne mora da bude to,ali posto su potpuno isti simptomi kao i meni, verovatno jeste... No sacekacemo da covek procita reply :p

Poslednja izmena:
U BIOS-u ima opcija power managment ili neka slicna, zavisi od bios-a pa proveri da li je podesena opcija, kad pritisnem power off go to sleep mode. Milslim da je tako. Proveri snaci ces se.

Da li to znaci da treba i u biosu da podesim da se hdd prvi butuje ili moze da ostane sadasnji redosled: disketa,CD,hdd????

Pa meni je po defaultu namesteno HDD>CD>DISKETA. Namesti tako i postavi jumper tako da hdd bude master.

Nazad
Vrh Dno