Šta je novo?

HI-RES digitalni projektor za 300e !!!!

• Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja
Ja mislim da se isplati. A ako si pazljiv i znas sta radis ne vidim sto ne bi proradilo ... Pitanje je da li se kod nas moze nabaviti dvoslojno staklo punjeno argonom (ako se dobro secam, ako ne ispravite me), time se skoro eliminise mogucnost ostecenja tft-a, a jos ako ugradis i temp. senzor (sto sigurno nije problem) nece biti problema ... Hladjenje se podrazumeva, aktivno ili pasivno zavisi od maste... Nenade imas ovde na benchu malo o tome zato search ;)

Poslednja izmena:
Citao sam i ostale thread-ove ali jos nisam siguran,hvala na odgovorima,dobro cu jos razmisliti

to sto si gledao na tv-u je sa tom's hardware-a....pogledaj tamo malo detaljnije....

Ja sam pravio to i odustao,... naime kupio sam novi tft 14" i a grafoskop izvukao iz garaze. U par koraka razstavio sam monitorstavio ekran na projektor i ukljucio ... lampa gori ispod njega (250w,... to je malo treba bar 400w) i slika je na zidu... doduse malo mutna ali posle malo podesavanja moze se gledati. Odziv mog monitora je 25 ms, sto sam zakljucio da je premalo! treba oko 12-16... dalje grafoskop mora da ima extra lampu koja daje malo toplote jer se ovaj moj old timer jako grijao! pa sam bio primoran da stavim veliki kucni ventilator pored svega tog :) i sve to ok radi... ALI divX se ne moze pustiti osim na najmanjoj rezoluciji.. 16 bit isl. znaci ako neko zeli da ovo napravi... sto mislim da se isplati jer je dosta jeftinije treba da racuna na TFT od 17 " da bi mogao pustati dvd + odziv od 12-16 ms, i naravno dobar grafoskop sa plocom dovoljno velikom da se na nju moze staviti 17 " tft. Naravno ja sam to sve fino slikao, svaki korak, pa ako je neko bas zainteresovan neka mi se javi pa cu okaciti slike ili na mail... pozdrav

Ako te ne mrzi okaci slike bas me interesuje, a sto se tice grejanje za to bi posluzilo argonsko staklo koje propusta svetlost ali ne i toplotnu energiju (ako se dobro secam, citao sam o ovome pre par meseci). Sto se tice mutne slike treba naci odgovarajuce socivo koje posle podesavanja garant daje bistru sliku. Samsung 510N ima 16ms odziv, imam ga kuci u Novom Beceju i mislim da je to ok izbor za projektor, mada bi bilo bolje nesto sa 1280X1024 !

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
... Pitanje je da li se kod nas moze nabaviti dvoslojno staklo punjeno argonom
cisto info...ovo je moguce nabaviti kod nas...

Poslednja izmena:
za gledanje dvd-a vam je 1024x768 vise nego dovoljno... 16bitna paleta je veci problem...
ja imam 3m-ov mali grafoskop na poslu, divan, rastavlja se i bude 10 cm visok kad se sklopi... sam mi fali 15" tft... cekacu koju godinu da rashoduju koji |))

Ja sam ga bas napravio pre neki dan:)
Koristio sam stari krs od grafoskopa,kome fale oba stakla i fresnel i proj.lens su oba izguljeni i ima bednu lampu od 150W a TFT sam nasao neki TwinHead 15-ticu koji u sebi ima LG TFT sa elektronikom i rezultati su po meni extra dobri kad se uzme u obzir sa kakvom opremom sam raspolagao + sto mi je slika projektovana na spanskom hrapavom zidu !!!
Slika je dijagonale ~ 2.5 m
www.spaske.net/projektor
sve sam slikao pod uglom jer nisam imao mesta u sobi da slikam iza projektora..
Probao sam da stavim jedan svetlucavi papir (sto se koristi za vizit karte A4 format) i mnogo su lepse boje sa njim...
ostaje mi jos da nadjem isti papir ali velicine dijagonale 2.5m :(

Izgleda da sam iskopao kupovinu i kod nas.
Ocekujem odgovor sa cenama za sociva grafoskopa kao rezervni deo i plasticna sociva.
Javi cu vam !!!

[/QUOTE]Izgleda da sam iskopao kupovinu i kod nas.
Ocekujem odgovor sa cenama za sociva grafoskopa kao rezervni deo i plasticna sociva.
Javi cu vam !!!

sta bi za ta sociva????...ima li kakvih vesti????

zna li neko gde se mogu kupiti sijalice za grafoskop od 400w????

Nazad
Vrh Dno