Šta je novo?

"Hi-Fi" mp3 player

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
Zeleo bih da kupim neki dobar mp3 player. Bitan mi je samo kvalitet zvuka i da nije Apple proizvodjac. Sta preporucujete? (pozeljno da moze da se nadje kod nas)

mislim da nije trazio podrsku za flac, vec generalno, kvalitetnu reprodukciju zvuka?
u svakom slucaju, moja preporuka ide za San Disk Sansa-e, odlican kvalitet zvuka, a i vecina ima podrsku za flac. konkertno Sansa clip, koji posedujem

Samo napomena, moze se desiti da kupis bilo koju sansu a da ne radi flac, jer moras da usnimis nov firmware. Postupak niti je tezak, niti komplikovan, niti opasan, ali cisto da upozorim da se ne zbunis, mada verovatno su sve na trzistu vec sa podrskom za flac.

I da, trajanje baterije pri koriscenju Flac-a se smanjuje, ali posto Clip konkretno ima fenomenalnu autonomiju, nece te pogoditi znacajno.

verovatno je vec novi fw u nasim prodavnicama. Koliko sam primetio u Novom Sadu sanse idu ``ko' alva`` :D stalno stizhu nove u izloge (redizajnirano pakovanje) mada im i cena varira iz dana u dan. Sad je clip od 1gb oko 2.5k dinara, a bio je u jednom trenutku 1.500.

Da, ima dobar zvuk, vise puta potvrdjeno od strane svih, nevezano koje se slusalice se koriste. A ako cemo iskreno, za gotovo 4000 za 2GB bolje bi mu bilo da je ok :) .

moje uho ne pravi razliku izmedju zvuka koji ispusta ipod nano i moj clip :D a hteo sam nesto da napomenem u vezi onog testa plejera sa bench sajta. Pa zar je moguce da blueberry bit cat ima kvalitet reprodukcije zvuka za 10 isto kao i clip? ta dva plejera sam licno probao, sa isitm slusalicama, razlika je ogromna. Uopste, svi plejeri tu dobijaju ocene 9-10. Pa zar na nasem trzistu sve tako blista? Nema krsha? pa ms industrial plejeri ocenjeni sa 9, pa take ms 9.... Ima li tu neko sa 6icom, 7icom?

Poslednja izmena:
I ja sam se razocarao u taj test kada sam video da je radjen "po sluhu". Kada su ga vec tako radili, bolje da su izbacili taj deo, vec samo da su pisali o izgledu, izradi, softveru i autonomiji.

Blueberry player-i su sigurno za ocenu ispod 9. Imao sam priliku da vrlo kratko slušam Sansu i zvuk kida bilo koji Blueberry (konkretno TomCat i Ice). Za visoke ocene su prvenstveno iRiver player-i, pa onda idu Creative, iPod i SanDisk. Samo mi je žao što su kod nas slabo zastupljeni iRiver-i.

pa ne moze test audio plejera bez da se pomene kvalitet zvuka :D ali ovako odradjeno stvarno je beskorisno. Ljudi kupe plejer vodeci se tim testom i razocaraju se. i Ko je kriv? Bench... I taj covek vise nikad nece verovati Benchu. A sto se tice iRiver plejera, hm... Mislim da je za nase trziste sasvim dovoljan jedan i-brend sa neopravdano visokom cenom

Poslednja izmena:
Potrazi u Tehnomarketu iRiver,ako je slucajno ostao neki model? Kvalitet zvuka i autonomija nemaju konkurenciju na nasem trzistu.:p

Moje iskustvo: iRiver je odličan po kvalitetu zvuka (nikakvih zamerki nemam), iPod (osim Nanoa 3rd gen) je odličan sa boljim sluškama, Creative Zen V+ nije loš (ali sam ja potrefio jednog sa faličnom baterijom). SanDisk ima najbolji odnos cene/kvaliteta (zvuka). Naravno, sve je to subjektivno, ja preferiram čist zvuk za razliku od nekih koji vole da bas preovlađuje ;)

ne kazem ja da je sansa bog, naprotiv ali kao sto ivan rece najbolji odnos cena/kvalitet. A opet ti aj podovi, riveri nisu toliko bolji koliko su skuplji. Ali opet ne treba se ni zaletat za nesto sto je nakrcano funkcijama koje u principu nikada neces ni koristiti. Najbolje je kad covek zna sta mu treba.

Ne znam da li ti je bitno da je sto jeftiniji?
Ja sam kupio Sony S738, ali iz inostranstva... izasla super cena.
Kod nas vidim sada imaju S630 i jos dosta drugih. Zvuk je odlican, ima i milion podesavanja, pa mozes podesiti boju kako tebi odgovara. Baterija traje neverovatno dugo.
Novi sony radi na drag and drop, pa ni onaj softver nije prepreka.

Nazad
Vrh Dno