Šta je novo?

Hi-Fi casopis

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Osecam duznost da ovu informaciju podelim za Benchmark zajednicom.

Od prvog septembra na kioscima je hi-fi casopis.
Za vise info posetite www.hi-files.com

Osnivač i izdavač casopisa je Korato Group. Videcemo prve testove.Mene zanima da li ce da favorizuju Audio Note, B&W, Rotel... ili ce ravnopravno testirati sve proizvodjace

ipin je napisao(la):
Osnivač i izdavač casopisa je Korato Group. Videcemo prve testove.Mene zanima da li ce da favorizuju Audio Note, B&W, Rotel... ili ce ravnopravno testirati sve proizvodjace

To ostaje da se vidi, mada po mom iskustvu u "audio izdavastvu" nema onih bez putera na glavi! :type:

Hoce li biti isto takvog sajta, sa forumom i sl??? Bas zbog tog "putera"... licno i nemam naperu da dajem 200-300 kinti za casopis.

Trudim se ja jadan, ali je to kod nas mrtvo more :( nazalost...

Nema favorizovanja Korata, upravo bi podatak koji govori da je Korato izdavac trebao da bude plus, a ne minus casopisu.
Cena casopisa je 150 dinara.

Sajt je i do sada postojao sa sve forumom (www.hifi.co.yu, pogledaj moj potpis :)

Poslednja izmena:
Heh, pozdrav kolega :) vidim i ti nisi imao previse srece sa posetiocima :(

Od pogleda na forum ? No nebitno - srecno sa casopisom...

Casopis je sasvim OK, za pocetak. Naravno, moze tu stosta da se prigovori, ali je i sadrzajem i dizajnom po meni bolji od "prvih" brojeva mnogih sada etabliranih casopisa. Ono sto mi je najbolje u celoj prici je to sto casopis nije pravljen za raznorazne "hi-fi gurue" i "misticne cuvare ezotericnih tajni proracuna zapremine zvucnika", vec za prosecnog audio/filmofila, koji zeli da za razumne pare kupi sto bolji uredjaj i uziva u muzici/filmu. Dakle, jednostavni, deskriptivni, razumljivi i ne preterano dugacki tekstovi.

Paradoksalno, iz ovoga sto smatram najvecim kvalitetom "Hi-Files", proizlazi i moja najveca zamerka: cini mi se da bi nekim uredjajima ipak trebalo posvetiti malo vise paznje. Npr. za onaj Denon DVD player od 800 eura, koji je za vecinu nas ili nedostizan ili jednostavno preterano skup da bi za njega imalo smisla pljunuti pare, dovoljna je jedna stranica. Ali smatram da bi (recimo) taj famozni Pioneer 575, koji mnogi razmisljaju da pazare, trebalo secirati do u sitna crevca, na 3-4 strane.

I da, da nisam ovde video da je Korato izdavac, to mi na osnovu sadrzaja uopste ne bi palo na pamet. Stvarno nisu favorizovani.

Eh, pa upravo tu je problem. Na netu mozes da pises i pises u sitna crevca, ali u casopisu si strogo ogranicen. Pokrenuo sam malu inicijativu da tekstovi budu duzi umesto 3500 na 4000 karaktera (sa spejsovima).
To je nesto za pocetak

misticne cuvare ezotericnih tajni proracuna zapremine zvucnika
:) :) :)

Poslednja izmena:
Lepo, divno, krasno. :) Nadam se samo da taj casopis nece zavrsiti kao Audiofon. :(

A jel neko zna kako je zavrsio Audiofon?
OK nema ga vise, ali zasto?

Vrlo prost razlog. Finansijske neprilike. :S:

Pa dobro to se desi svakome....

U medjuvremenu, priprema se novi broj casopisa Hi-Files !!!

Samo da javim svima da su prvi rezultati prodaje casopisa - veoma ohrabrujuci.
Smesi nam se blistava buducnost :banana: :banana: :banana:

ljtrubo gde ima da se kupi casopis?
i da li ce biti mesecnik ili ono kad ima materijala izadje,nemoj pogresno da me shvatis,ali znam da je tako uglavnom sa casopisim u pocetku.

Poslednja izmena:
Upravo sam kupio casopis,cim sam ovo procitao skoknuo sam do grada i pazario ga.

Casopis mi se svidja deluje profesionalno,i drago mi je da favorizujete prave formate(tekst o DVD-A) a ne kompresovane tipa MP3 i DIVX.
Ljubo super si uradio.Savet nemojte da ubacujete u nekim narednim brojevima nesto tipa review kamera ili slicno jer to nije u domenu HI FI-a,a to kazem zato sto su mnogi casopisi ovde kod nas koji se bave mobilnom telefonijom (naveo sam kao primer jer su i oni kao i vi poceli njihovu oblast da obradjuju prvi put)poceli tako sto su predstavljali-testirali samo mobilne telefone,a posle kako bi ih drugi citali poceli i sa tzv."testovima" consumer,HI FI,i kompjuterske opreme.Nazalost ta nespecijalizacija je dovela do ukupnog pada kvaliteta samog casopisa,i cini ga nezanimljivim za prave ljubitelje i poznavaoce primarne oblasti koja se eto stopila sa sekundarnim.Razumem ja da je tu profit glavni cilj i da su morali da postanu "sponzorski" casopisi jer se drugacije ne bi opstalo nikako(ionako su dosada izlazili jednom u 1.5 do 2 meseca,dakle kada procene da nece imati gubitak a to je dovelo do,kao sto i sam verovatno znas,zastarelosti infomacija).

Poslednja izmena:
HM, a o cemu ces da pises jednom kad "spucas" sve telefone koji su izasli, stigli u zemlju ovog meseca, jesi li se zapitao to?
Da juris poznate licnosti i da ih pitas koji mobilni imaju i koje melodije koriste !?!?!!
Pogotovo sto kod nas imas svega dva provajdera sa par planova, pa ni tu nema mnogo dilema i mesta za pisanje.

Misa063 je napisao(la):
HM, a o cemu ces da pises jednom kad "spucas" sve telefone koji su izasli, stigli u zemlju ovog meseca, jesi li se zapitao to?
Da juris poznate licnosti i da ih pitas koji mobilni imaju i koje melodije koriste !?!?!!
Pogotovo sto kod nas imas svega dva provajdera sa par planova, pa ni tu nema mnogo dilema i mesta za pisanje.

:D:D:D

Ušao si u pogrešan tread.:D

Misa063 je napisao(la):

Misho,da li si nekad u ruci imao neki strani magazin o mobilnoj telfoniji?,ako nisi nabavi a ako jesi onda znas o cemu pricam

Mobilni mi pocinje sa 205-xxx pa ti vidi kada sam ga kupio, a tada sam poceo da uzimam i casopise. Ne svaki mesec, ali ponekad, dok me nije prosla "mobilna groznica", otprilike godinu dana pre nego je druge pocela da drma.

Prvo, koda nas nema ozbiljnih zvanicnih zastupnika, niko ne salje test modele, i ljudi se snalaze kako znaju i umeju. Svaka fotka je skinuta sa neta, niko i ne slika jer niko nije ni video aparat, vec samo prevode sa neta. Niko i ne kupuje mobilne, osim dekodiranih, a to je neozbiljno.
U inostranim casopisima se dosta pise i o paketima koji provajderi nude i sl. a toga kod nas nema, jer ima samo dva provajdera sa smesnim paketima, niko ne nudi ozbiljne telefone uz pretplatu, i sl. a sve to dovodi do situacije da treba da se napune sve te silne strane necime, a nema se cime.
A gde je tu onda dodatna oprema, hads free i slicno. Pa toga kod nas nema, svaka budala prica i vozi, pa GSM Busteri, Gateway i slicno, ko to kod nas koristi.

Pa ako ste nekada zaista citali inostrane casopise, videli bi da oni imaju i karte pokrivenosti, pa mere kakva je pokrivenost u odredjenim delovima grada i sl. a cime bi se to kod nas radilo kad pisu priuceni ljudi sa sendvic, sok i zvake, ne za platu.

@ Notax, ne nisam upao u pogresan "thread" !?! Znam o cemu pricam

Misa063 je napisao(la):
Prvo, koda nas nema ozbiljnih zvanicnih zastupnika, niko ne salje test modele, i ljudi se snalaze kako znaju i umeju. Svaka fotka je skinuta sa neta, niko i ne slika jer niko nije ni video aparat, vec samo prevode sa neta. Niko i ne kupuje mobilne, osim dekodiranih, a to je neozbiljno.
U inostranim casopisima se dosta pise i o paketima koji provajderi nude i sl. a toga kod nas nema, jer ima samo dva provajdera sa smesnim paketima, niko ne nudi ozbiljne telefone uz pretplatu, i sl. a sve to dovodi do situacije da treba da se napune sve te silne strane necime, a nema se cime.
A gde je tu onda dodatna oprema, hads free i slicno. Pa toga kod nas nema, svaka budala prica i vozi, pa GSM Busteri, Gateway i slicno, ko to kod nas koristi.

Pa ako ste nekada zaista citali inostrane casopise, videli bi da oni imaju i karte pokrivenosti, pa mere kakva je pokrivenost u odredjenim delovima grada i sl. a cime bi se to kod nas radilo kad pisu priuceni ljudi sa sendvic, sok i zvake, ne za platu.

Lepo si rekao.
Zato i kazem da ne bih voleo da i hi fi casopis postane "consumer" casopis,a verovatno nece,posto je ciljna grupa veovatno manja od one cija je ciljna grupa mobini telefoni.

BTW.casopise o mobilnoj telefoniji imam jos od 1997,kada sam prvi takav casopis kupio u Milanu(Italy),a mobilni od 1998,tako da ni moj "staz" nije mali
pozdrav:)

Casopis moze da se kupi na Stampini kioscima za BGD i NS.
Ima ga u celoj Srbiji samo ne znam na kojim trafikama, pogledajte www.hi-files.com/distribucija.php.
Ako bas ne mozete da ga nadjete, vi mozete da ga narucite preko sajta i stici ce vam postom.

Casopis je dvomesecnik i ima materijala na pretek. Vise je stvar finansija i organizacije. Ideja je da od proleca krenemo mesecno. Dakle sad izlazimo prvog novembra i onda koji dan pred Novu Godinu, tako da kad se lepo najedete za Novaka imate sta da citate :)

A to se tice mobilnih telefona... :)
Pisao sam skoro dve godine za Mobilni Magazin i dosta dobro poznajem tu ekipu. Oni zaista testiraju mobilne telefone i zaista ih dobijaju na testiranje. Da li ih sami slikaju ili skidaju slike sa neta? Pa ni jedno ni drugo, slike dobijaju od zvanicnih kompanija u nevidjenim rezolucijama i nevidjenom kvalitetu na CDu.

Stvar je u tome sto kad je covek istinski tehnoman, testiranje uredjaja mu je vise nego zadovoljstvo. Ali vratimo se hi-fi temama.

Casopis je fantastican - konacno nesto novo...

Dizajn je mnogo dobar... na velikom broju mesta briljira... dok je ne na nekim potkazao... ali to za oprostiti za prvi put...

Jedva cekam da se zavrsi drugi broj... :,,:

oce biti nesto o gitarama i muzickoj opremi? To je isto valjda hi-fi?!

Za sada necemo zadiarati u tu temu nesto specijalno. Ozvucenje ipak jeste druga tema.

Jedna vazna vest - od ponedeljka prvog novembra na prodajnim mestima pojavljuje se
Hi-Files broj 02

Nazad
Vrh Dno