Šta je novo?

HG630 i otvaranje TCP i UDP portova

Nazalost, sve sto sam proverio i svi testovi koji su mi pali na pamet su bili pozitivni. Telekom je poceo Carrier Grade NAT.

http://goo.gl/l5e4No

ja sam i bridge probao, ali i u njemu portovi zatvoreni, znaci prc, pa sta ce mi ova brzina onda ja uzeo zbog video nadzora i kamera?

Sta si naveo kao problem na prethodnom ruteru?

Meni jedino pada na pamet da je ceo saobracaj NATovan kako bi ustedili na IPv4 adresama, ili navukli ljude na staticku (manje verovatno).
Poklapa se prica sa ovim sto je Blackart napisao.

Meni je javna IP: 93.87.234.x
Dok ruter dobija: http://prntscr.com/8wtgxj

Shared Address Space opseg IP adresa je 100.64.0.0/10. Koristi se za Carrier-grade NAT.
Znači, Port Forwarding = game over. (Verovatno samo za Dinamičke Javne IP Adrese)
Za sada sam na ovu situaciju naišao samo kod onih koji imaju nove VDSL rutere.
I ja sam poslao upit telekomu pa ću javiti šta su odgovorili.

Poslednja izmena:
Shared Address Space opseg IP adresa je 100.64.0.0/10. Koristi se za Carrier-grade NAT.
Znači, Port Forwarding = game over. (Verovatno samo za Dinamičke Javne IP Adrese)

Yeap. Pisao u narednom postu.
Jel si i ti na VDSL? Prenesi nam njihov odgovor.

MIslim da bi trebala da se napravi nova tema ili razdvoji ova u vezi sa informacijama o TS CGNAT kako bi i drugi ljudi na telekomu znali sta ih ceka, jer je ovo po meni malo drasticniji potez s njihove strane..

Dobio sam odgovor i otvoreni su mi portovi (meni su bili potrebni portovi: 80, 443, 3389).

Treba uraditi sledeće: zvati telekom na broj 19771 i prijaviti smetnju u vidu nemogućnosti da
se forwarduju nama potrebni portovi na VDSL ruteru HG630 (navesti portove).
Nakon toga oni omoguće otvaranje tih portova. Kada obave posao nemaju običaj da vam to jave
iako uzmu broj telefona na koji će vas obavestiti o završenom poslu.
Nakon toga otvorite portove u ruteru i trebalo bi da sve radi.

Kako vam rade torenti ako su vam pozatvarani portovi?

Na mom HG630 portovi za torrent saobracaj se otvaraju sami od sebe, po automatizmu.

Torrenti rade i bez otvorenih portova, a sto se tice portova i meni su posle 3-ceg poziva otvorili portove

Rade ali ako ti nisu otvoreni portovi onda te tracker vidi kao nedostupnog, a samim tim nisi u mogucnosti da seedujes, sto nikako nije dobro ako si na privatnim trackerima.

Dobio sam odgovor i otvoreni su mi portovi (meni su bili potrebni portovi: 80, 443, 3389).

Treba uraditi sledeće: zvati telekom na broj 19771 i prijaviti smetnju u vidu nemogućnosti da
se forwarduju nama potrebni portovi na VDSL ruteru HG630 (navesti portove).
Nakon toga oni omoguće otvaranje tih portova. Kada obave posao nemaju običaj da vam to jave
iako uzmu broj telefona na koji će vas obavestiti o završenom poslu.
Nakon toga otvorite portove u ruteru i trebalo bi da sve radi.

Che da izjavim neshto za Dnevnik i ovoj temi.

Zvao me Telekom,zamena rutera adsl za vdsl brzina bila 20/1,sad 20/2,naravno legendarni hg630,radilo ok neko vreme,pa se zatvorishe portovi sa 100.6x.xxx adresama u ruteru.

Zvao ja Telekom na ovaj gore broj 19771,poslashe lokalnog majstora kuci da opravi portove,koji naravno ne zna o tome nishta.Zvao majstor glavnog majstora indzinjera,ovaj kaze Telekom nije u obavezi da otvara portove,nek to urade majstori za video nadzor.Ja mu brzo odgovorik da majstori za video nadzor ne mogu da gi otvore jer je problem negde do Telekoma i da oni jedino mogu da gi otvore,kaze glavni majstor zovi ponovo 19771.

Zvao ja Telekom ponovo,javila se Katarina sa barshunasti glasic i ponovo prosledila teknichkoj podrshki isti zaktev za forvardovanje portova........ .

To bi kontinued.................. .

P.S. Ko god mozhe nedje da bjezhi u neku zemlju sa trofaznu struju i normalan internet,nek bjezhi.

Spasavaj se odavle.

Poslednja izmena:
Nece nas niko bajo moj

Evo i ja da se upišem u "klub". Isto imam HG630 na VDSL 20/2, i do pre neki dan su radili svi portovi koje sam odavno otvorio. Sada mi je samo ostao port 83 od video nadzora (IP kamere) otvoren, a recimo port 16001 od Multimedijalnog uređaja, je zatvoren, što znači da nema prilaza "spolja", sa neta. Iako su podešavanja ista, probao sam da brišem podešavanja, ponovo napravim novo, ne vredi... Kada spolja proverim, samo mi radi port 83, a ostali koji su otvoreni, i ranije radili, sada su zatvoreni.
Isto mi prijavljuje i Port Forwarding Tester - Open Port Finder na http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Nije mi jasno kako jedan port radi, a ostali ne.
Inače spoljna adresa mi se nije dugo menjala i dalje je u opsegu 93.86.17.xx

Isto i kod mene. Sve je radilo do pre nekoliko dana a sada nista. Stvarno su cigani.

Nažalost, izgleda da je čovek bio u pravu, i da je ovo tačna informacija...
Pozdrav,

Nemam obicaj da pisem po forumima...ali evo da skratim muke mnogim ljudima..muke i pokusavanja u kojima sam i ja bio proteklih dana jer sam imao istih problema od pre nekih 2 nedelje....

Posle par prijava telekomu i par neupucenih ljudi i objasnjavanja, konacno me je pozvao informisan covek i objasnio sledece:

OD SKORA JE UKINUTA USLUGA FORWARDOVANJA PORTOVA...jos uvek nije stiglo na sve servere ali uskoro svi korisnici mogu da ocekuju isto!

Razlog: zasto bi neki ljudi bili budale da im doplacuju za staticku ip adresu ako mogu i ovako sa forwardovanjem....
Dakle...kome je neophodno samo doplata za staticku od sada...

Sad...dal je to osnova za raskid ugovora...sumnjam...jer sumnjam da i ne postoji ta stavka,tj usluga u ugovoru....
Nadao sam se da se ovo neće dogoditi, međutim...
E sad, da li je ovo osnov za prijavu RATEL, jer sam kao korisnik, kupac usluge OŠTEĆEN. Nešto što je do juče radilo, sada više ne radi, zbog njivove jednostrane odluke...

Probaj da pitaš Ratel pa javi.
Ja sam pre nedelju dana pisao primedbu da bi uopšte dobio konačno VDSL paket tako da ne mogu opet baš tako brzo :D :D
Interesantno da je meni juče dok sam još koristio stari ADSL 20/1 paket ali sa novim VDSL ruterom (ZTE H168N) imao IP iz 109.x.x.x opsega zezao sa otvaranjem portova i/ili pristupom uređaju iza rutera. Konkretno radio SSH pristup na portu 22 ka tom Android Box-u (na njemu je OpenELEC umesto Androida) a ne mogu da pristupim ruTorrent web UI koji je na 8181 na tom istom uređaju, istoj lokalnoj IP adresi. Oba dodata u Port forward sekciji. Kad proveravam na netu da li je otvoren port za ova stoji da su otvoreni, a ne mogu da pristupim Takođe otvoren je bio uTorrent port. Danas (kad su pustili VDSL paket) ne radi ni SSH pristup sa WAN strane. Firewall rutera ne može da se isljuči, setovan je na "Low" settings.

CG NAT primećen na području Jagodine od strane Telekoma. Adrese počinju sa 100.64.x.x i 100.65.x.x . CG NAT je u opsegu 100.64.0.0/10 što daje 100.64.0.1 - 100.127.255.254.

Užas. Video nadzor je odsečen. Jedino ostaje cloud kao opcija ali treba i to proveriti da li će da radi kroz ovaj CG-NAT.

Izgleda je neko bio spreman da plati više od Telekoma ove adrese a nekom je u interesu da zakup plati manje pa su krenuli. Ili se neko ugradio na preprodaji ip4 opsega.

Otkud znam šta će biti tu ali biće haos pogotovo u video nadzoru.

kao sto naplacuju caller id na fiksnoj, mislim da je banda odlucila da uzme jos malo para preko prodaje statickih ip adresa gde ne bi trebalo da ima ovih problema. cena? sitnica 590 dinara mesecno

Jel moze neko ukratko da mi objasni o cemu se ovde tacno radi? Planiram da predjem na VDSL, ali vidim da se zalite na ovo, a nisam bas upucen....

Nije svuda pravilo, ali desava se da Telekom Srbije pojedine korisnike stavi iza duplog NAT-a pa ti korisnici ne mogu da otvore portove.

Jel ovo osnov za otkazivanje ugovora?

Ćao,
Meni su isti problem rešavali tri puta tako da mi daju novi ruter, dva puta ZTE ZXHN367N jednom HUAWEI HG630. I onda proradi na neko vreme.

Ovo je pakao,ne mogu da otvorim portove na hg630...Pomoc molim.
Inace,koji switch da kupim da bih povezao moj i bratovljev komp na cetvrtom portu koji je po difoltu otvoren ?

Možda si iza CG NATa, pa otvaranje portova na tvom ruteru nema efekta. Imaš ovde na forumu diskusiju o tome.
Svič kupi bilo koji Gigabitni. Za internet može i 100 Mb, ali ova ćete da imate bržu vezu između vaših kompjutera.

Pre oko mesec i po dana sam samo stiklirao sve portove,odradio rebbot uredjaja i imao sam net na prvom,drugom i cetvrtom portu.
Malo jeste zezao,ali zato sto na drugom i cetvrtom portu mi net ide preko rutera zbog vajrlesa.
Inace,pricam za Pancevo i adsl kod mojih.
Zasto sada nece da daje internet kad samo stikliram sve protove,ne znam.
Nat niti bilo sta drugo nisam ni prosli put dirao i sve je radilo koliko toliko ok...

Vrh Dno