Šta je novo?

HG520s... o cemu se radi?

pa ako nista niste podesavali treba staviti user/pass sigurno... ne znam da li podesavaju router-e u telekomu ako menjas stari za novi...
idi na 192.168.1.1 preko browsera, uloguj se sa user: telekom, pass: telekom pa podesi user i pass (trebalo bi da imas na nekom papiru)

pa ako nista niste podesavali treba staviti user/pass sigurno... ne znam da li podesavaju router-e u telekomu ako menjas stari za novi...
idi na 192.168.1.1 preko browsera, uloguj se sa user: telekom, pass: telekom pa podesi user i pass (trebalo bi da imas na nekom papiru)

Probao sam,ubacio user name i pass i opet nece!!!

Probao sam,ubacio user name i pass i opet nece!!!

http://old.basis-net.ru/device/huawei/smartax/pdf/hg520.pdf

rtfm ;)

imas u chapteru 4 quck setings

pored user/pass ispod su jos "ruzne reci" koje te interesuju da znas da to proradi na Telekomu

VPI / VCI: 8 / 35
Connection Type: PPPoE
Service Name: ppp_8_35
Service Category: UBR
IP Address: Automatically Assigned
Service State: Enabled
NAT: Enabled
Firewall: Enabled
IGMP Multicast: Disabled
Quality Of Service: Disabled

Pozdrav ljudi.

Imam jedan problem. Od nedavno sam na telekomovom adsl-u i koristim HG520i, sve super radi, ali imam problem sa konekciojom izmedju racunara i rutera. Naime, od 1. dana odnosno od prvog sledeceg jutra kada sam upalio racunar, nece da odmah napravi konekciju sa ruterom, pokazuje da je veza ostvarena, ali ne mogu da udjem u ruter preko browsera i na pingu mi pokazuje "Request Timed Out". Zvao sam 0800 pa smo konfigurisali rucno sa svim onim parametrima i proradio. Sledece i svako jutro ista prica, pa onda ja tu nesto kao disabled, ovo ono, pa enabled, pa tako 2-3 puta i onda se uspostavi veza i sve radi OK i tako svako jutro.

I jutros sam imao isti problem, u atacu sam postavio ping da bude jasnije. Ono "Destination Host Unreachable" je kada sam uradio disabled.

Jel neko zna sta moze biti problem, sta da uradim?

Inace, mrezna karta je SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    62.6 KB · Pregleda: 60
Na kom ethernet portu na routeru si zakacio modem? Prati uputstvo.. treba valjda u prvi ili drugi.
Ja sam dobio njihov router ali ga ne koristim jer sam svojevremeno kupio ADSL 2+ + wireless + router u jednom pakovanju i njihov sam ukljucio svega par puta.

Takodje proveri podesavanja mrezne karte u device manageru. Vidi da li ima nekih promena ako stavis full ili half duplex. Promeni mrezni kabl.

Hvala na odgovoru.

Ukljucuje se u 1. ili 4. (ukljucen u 1., a probao sam i sa 4. isto se desavalo). Probao sam 3 kabla isto se desava.

Sada sam promenio u full duplex, pa cu javiti ujutro, da vidim da li ce biti nekih promena.

Hvala jos jednom.

Ista stvar kao i juce i sa ful i sa half i sa auto_config, ali sada sam primetio da posle restarta racunara proradi.

Reinstaliraj mrežnu karticu. Metoda pomaže u dosta slučajeva. Samo je "uninstal" u device manager-u idi na refresh i sam će da je nadje i vrati drajvere.

Poslednja izmena:
probao i da reinstaliram ista stvar. skinuo poslednje drajvere probao i njih da instaliram, isto.
ne znam da li ruter ima neki tajmer pa uvek proradi posle 10-ak minuta :)

Pozdrav ljudi.

Imam jedan problem. Od nedavno sam na telekomovom adsl-u i koristim HG520i, sve super radi, ali imam problem sa konekciojom izmedju racunara i rutera. Naime, od 1. dana odnosno od prvog sledeceg jutra kada sam upalio racunar, nece da odmah napravi konekciju sa ruterom, pokazuje da je veza ostvarena, ali ne mogu da udjem u ruter preko browsera i na pingu mi pokazuje "Request Timed Out". Zvao sam 0800 pa smo konfigurisali rucno sa svim onim parametrima i proradio. Sledece i svako jutro ista prica, pa onda ja tu nesto kao disabled, ovo ono, pa enabled, pa tako 2-3 puta i onda se uspostavi veza i sve radi OK i tako svako jutro.

I jutros sam imao isti problem, u atacu sam postavio ping da bude jasnije. Ono "Destination Host Unreachable" je kada sam uradio disabled.

Jel neko zna sta moze biti problem, sta da uradim?

Inace, mrezna karta je SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter

Ovo sam resio. Ubacio sam novu mreznu kartu, ovu integrisanu sam disable u BIOS.

Vrh Dno