Šta je novo?

HG520c i linksys WRT54GC otvaranje porta....

vladmark

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2008
Poena
301
Dobio sam pre neki dan ovaj ruter hg520c od telekoma i povezao sa linksys-om, da li neko zna najbolji nacin da otvorim port za torrent.

Pokusao sam da otvorim port na oba rutera kao sto je opisano na portforward.com ali ne ide..... t.j odprilike, posto za model 520c jos uvek nema uputstvo.

Hvala unapred !!! :type:

Jedno pitanje
kako si ih povezao
da li je HG520c u bridge modu ili ne ?

Verovatno nije, jer je malo teže ovih dana dobiti user i pass za PPPoE konekciju od Telekoma. Meni su posle 3 nedelje konačno poslali.

Verovatno nije, jer je malo teže ovih dana dobiti user i pass za PPPoE konekciju od Telekoma. Meni su posle 3 nedelje konačno poslali.

Meni je neverovatno kako pišete da je teško dobiti, ja u Subotici kome god da sam nameštao poslednjih godinu i po dana, svi su dobili, pa i ja bez pitanja sa ovim studentskim paketom. Odmah se štampa sa ugovorom. :smoke:

Nije u bridge modu.... ja se ne razumem mnogo u to,nisam nista cackao mnogo jer mi je preko njega povezan IPTV, samo sam pored probanja da ukljucim port, probao i UPnP mod. ne bih mnogo njega da menjam zbog telekomovog podesavanja iptv-a, mada ga uvek mogu resetovati....

Na hg520c sam se logovao sa admin, ztonpk i cudno mi je to da ovaj firmware na njemu nema SAVE&REBOOT, samo REBOOT sa Current Settings (mozda je to isto) :D

Da li cu nesto zeznuti ako ga stavim u bride mode, ja iz njega direktno imam povezan jedan komp a ostali su mi preko linksysa...

Ja sam nekako resio, dok ne dobijem sifru, pomalo skaradno, ali sta je tu je.

U ovom kinezu sam podesio da DHCP moze da dodeli samo jednu jedinu adresu, 192.168.1.2, a svoj DLink podesio da za internet konekciju dobija sa WAN porta, i da uzme dodeljenu adresu. Neke druge kombinacije nisu upalile... Ovo sam uradio tako jer su mi onda racunari bili adresirani od strane oba rutera i bas se sve cudno ponasalo :) .

Evo nisam stigao pre da odgovorim
Podesi na HG520 sledece
stavi u DMZ 192.168.1.2
onda na linksys-u
stavis linksys da je u 192.168.2.1 opsegu
stavi da se kaci na net preko static IP
192.168.1.2
da ti je gateway 192.168.1.1
i onda na linksys-u otvori port normalno i to je to

A da li je neko uspeo da otvori port za torent samo za HG520c? Ako moze neki postupak kako, sta.

Hvala Kepo, ja sam vec nesto slicno probao, na vindow-su mi je to radilo ali posto ja koristim OSX tamo bas i nije ne znam iz kog razloga...., evo kako:

HG520c sam stavio u dmz mod i podesio ip, takodje sam UPnP ukljucio.
linksys mi je 192.168.2.1 i na njemu ukljucio DMZ.

Nisam podesevao staticku adresu.

To je kao radilo, ali posto imam neki switch... na kraju sam njega nakacio na HG520c, tako da nemam nikakvu zezanciju sa podesavanjima.

linksys sam na kraju nakacio na switch cisto da mogu da koristim wireless za mobilni i laptop kad mi treba...

Hvala na pomoci u svakom slucaju :d

A da li je neko uspeo da otvori port za torent samo za HG520c? Ako moze neki postupak kako, sta.

Pedja, probaj da ukljucis u UPnP opciju koja se nalazi u Advance tabu i cekiraj opciju allow users to make configuration....., idi na TOOLS-REBOOT-CURRENT SETTINGS-RESTART.

Trebalo bi da on sam sada automatski otvori port koji ti je upisan u torrent programu....

pozzz

Hvala Kepo, ja sam vec nesto slicno probao, na vindow-su mi je to radilo ali posto ja koristim OSX tamo bas i nije ne znam iz kog razloga...., evo kako:

HG520c sam stavio u dmz mod i podesio ip, takodje sam UPnP ukljucio.
linksys mi je 192.168.2.1 i na njemu ukljucio DMZ.

Nisam podesevao staticku adresu.

To je kao radilo, ali posto imam neki switch... na kraju sam njega nakacio na HG520c, tako da nemam nikakvu zezanciju sa podesavanjima.

linksys sam na kraju nakacio na switch cisto da mogu da koristim wireless za mobilni i laptop kad mi treba...

Hvala na pomoci u svakom slucaju :d

Vidi samo stavi da ti je staticka adresa WAN porta adresa koju si stavio u DMZ na HG520
na Linksys-u ne moras da otvaras DMZ nego samo otvori taj port koji si podesio u torrent klijentu, a sto se uPnP-a tice i to mozes da iskljucis
Na Linksys-u port otvaras u NAT / QoS pa u Port Forwarding

Da li bi neko mogao da mi obajsni kako da iskljucim double NAT? Na hg520c uopste ne vidim tu opciju iskljucivanja, samo pise NAT enabled, a na drugom ruteru, belkin 192.168.2.1 postoji opcija da se iskljuci, ali kada selektujem disable i apply changes, on automatski vrati na enable.... :mad:

E sada, ako iskljucim NAT na huawei, onda nista nisam postigao... Zasto prokleti belkin nece da prihvati selektovanu opciju?!?!?!?!? :mad:

@Rakic
Logni se kao admin, pa odaberi Basic, pa WAN setting, pa odaberi u padajućem PVC0. U trećoj sekciji druga stavka je NAT. :)

A što se tiče otvaranja portova sa Linksys-om u kombinaciji, malo mi objasni koja je struktura lokalne mreže (odnosno šta treba da radi taj Linksys)?

Da ne bih otvarao novu temu interesuje ma da li neko zna kako napraviti prioritet za saobraćaj po računarima. Tačnije, imam priključen jedan računar preko etherneta i dva bežično. Problem nastaje kada računar žičano povezan skida fajl punom brzinom i time skoro onemogućuje da ostali bar normalno surfuju. Ima li rešene za ovo, videh da ima QoS podešavanje u ovom telekomovom Huwaei 520c

Nazad
Vrh Dno