Šta je novo?

Heroes V-Tribes of the east

O Heroes (čitavom serijalu) mislim da će biti dovoljno ako kažem da je to jedna od igara koja mi je oduzela najviše života :)
Ispratih sa velikom pažnjom čitavu temu i primetio sam da samo oni koji su zaista igrali bilo koji od nastavaka su dali kvalitetan komentar. Lično, nisam igrao peticu koliko trojku ili četvorku ali svakako peti deo ne zaslužuje da bude tako ispljuvan. Verujem da će se sa ekspanzijom i preostali sitni propusti ispraviti, a nadajmo se da će dobiti malo i na igrivosti (da ne kažem zaraznosti) zahvaljujući tome što najavljuju da će doći uz nju ;)
Pozdrav svim fanovima HOM&M!

Posto sam apsolutni fan ovog serijala, ne mogu da ne ostavim bar jedan komentar u ovom threadu. Malo cu da skrenem u offtopic.
Igram heroje vise od 10 godina. Poceo sam od samog pocetka :eyebrows: sa HoMM, pa dvojka sa svim expansionima, pa trojka (zao mi je sto nisam uspeo da nabavim bas sve expansione, iako su neki ocigledno bili pravljeni za decu). Takodje sam presao cetvorku sa expansionima, i peticu sa HoF.
Cetvorka nije bila uopste ono sto sam ocekivao posle trojke, ali definitivno je bila igra koju sam igrao godinu dana bez prestanka.
Jedina veca mana igre je sto definitivno nije za multiplayer, a ostale gluposti koje se pominju na racun ove igre su samo to - gluposti.
HoMM 5 je odlicna igra u maltene svakom pogledu. Iako gameplay lici na trojku, hvala bogu da nije kao trojka. Naravno da mi se svidjaju elementi trojke, ali ne vidim zasto bi iko zeleo da igra heroje 3 u 3D-u.
Stvarno ne mogu da skapiram primedbe tipa ne lici dovoljno na heroje 3, fuj ima 3-cu dimenziju, trojka je preglednija...
Poruka za sve koji su se "razocarali" u heroje 5 i unistalirali igru s ciljem da je vise nikada ne pokrenu, molim vas ne postujte vise na ovu raspravu, ocigledno nije otvarana za vas.

Stvarno ne mogu da skapiram primedbe tipa ne lici dovoljno na heroje 3, fuj ima 3-cu dimenziju, trojka je preglednija...
Poruka za sve koji su se "razocarali" u heroje 5 i unistalirali igru s ciljem da je vise nikada ne pokrenu, molim vas ne postujte vise na ovu raspravu, ocigledno nije otvarana za vas.
Bravo majstore,pa ja ovo pricam od kad sam otvorio temu :wave:

Drago mi je da ima jos ljudi koji normalno razmisljaju.

Ej bre kada će ovaj expansion da izađe...odlepiću više. 'Oću bre da završim kampanju. :D
Pozdrav. :wave:

Pa to je bilo ocekivano da ce gomila ljudi pljuvati po petici,jer je nesto novo!
Isti slucaj bio je i sa HoMM 4,pa su je posle toga ljudi masovno igrali...

I to nije slucaj samo za igrice,pogledajte recimo Windows...
Kada se pojavio XP svi su ga blatili i odbijali,doslo je vreme da moraju da ga instaliraju,pa su onda kao iz nostalgije drzali temu iz 98-ce,ali kako je vreme prolazilo svi su se navikli,e sada je XP zakon,a Vista g***o,ali doci ce vreme kad ce svi koristiti Vistu i blatiti neki novi Windows!
Ili recimo Winamp,poznajem gomilu ljudi koji koriste Winamp 5.xx ali koriste Winamp Classic skin

Pa to je bilo ocekivano da ce gomila ljudi pljuvati po petici,jer je nesto novo!
Isti slucaj bio je i sa HoMM 4,pa su je posle toga ljudi masovno igrali...

I to nije slucaj samo za igrice,pogledajte recimo Windows...
Kada se pojavio XP svi su ga blatili i odbijali,doslo je vreme da moraju da ga instaliraju,pa su onda kao iz nostalgije drzali temu iz 98-ce,ali kako je vreme prolazilo svi su se navikli,e sada je XP zakon,a Vista g***o,ali doci ce vreme kad ce svi koristiti Vistu i blatiti neki novi Windows!
Ili recimo Winamp,poznajem gomilu ljudi koji koriste Winamp 5.xx ali koriste Winamp Classic skin

Petica uopste nije nesto skroz novo,vise kao evolucija trojke,zato je i najmanje jasno zasto je pljuju oni koji su igrali trojku a cetvorku nisu.

Drugo,poredjenje sa windows-ima mislim da nije bas adekvatna.Na nove Windows-e ima razloga da se pljuje jer kad izadju imaju gomilu bagova i neoptimizovanosti i zahtevniji su od starijih.Kako vreme odmice bagovi se otklanjaju sa novim SP-ovima,ljudi kupuju jace masine i stvari dolaze na svoje mesto.
S druge strane za Heroje eventualno treba jedan patch koji obicno izadje ubrzo nakon igre i posle toga vec moze da se igra.

:wave:

Poslednja izmena:
Posto je igram vec neki dan, da javim utiske.

Varvari su cool, nemaju magija doduse ali imaju nesto kao magije (vezano za rage). A sto se njihovog rage-a tice, ocigledno je da su pozajmili neke ideje od drugih igara (pre svega WoW-a amozda i jos nekih). Trece unapredjenje svih jedinica je i dobro i lose. Mislim lepo je sto sada ima toliko jedinica, ali ja prosto ne znam da li da unapredim u jednu ili drugu jer su obicno razlike minimalne.
Dobra fora je kada se napadaju creepovi, pise osim njihove brojnosti (few, lots...) i opasnost za heroja (low, high...) tako da odmah otprilike znam da li da napadam ili ne (mislim da ce to posebno dobro doci u multiplejeru).

Kampanja je (za sada) bas zanimljiva i pocetak nije smor kao u prethodnoj ekspanziji.
Sve u svemu :D

Posto je igram vec neki dan, da javim utiske.

Varvari su cool, nemaju magija doduse ali imaju nesto kao magije (vezano za rage). A sto se njihovog rage-a tice, ocigledno je da su pozajmili neke ideje od drugih igara (pre svega WoW-a amozda i jos nekih). Trece unapredjenje svih jedinica je i dobro i lose. Mislim lepo je sto sada ima toliko jedinica, ali ja prosto ne znam da li da unapredim u jednu ili drugu jer su obicno razlike minimalne.
Dobra fora je kada se napadaju creepovi, pise osim njihove brojnosti (few, lots...) i opasnost za heroja (low, high...) tako da odmah otprilike znam da li da napadam ili ne (mislim da ce to posebno dobro doci u multiplejeru).

Kampanja je (za sada) bas zanimljiva i pocetak nije smor kao u prethodnoj ekspanziji.
Sve u svemu :D

I igra je mnogo, ali mnoooooooooooooooogo bolje optimizovana od originala (sa svim patchevima)! -Inace ingame pokazuje da je verzija heroja 3.0 tako da:banana: Sada igra leti u 1024 sa aa na high i quality na high na masini iz potpisa!

Sto se tice varvara, veliko su osvezenje i daju mi neki osecaj kao da igram neku drugu igru (u pozitivnom smislu). Takodje boje u igri su sada nesto tamnije cini mi se, sto je opet dobro uklopljeno sa orkovima i celim settingom (original je mozda bio previse drecav i skroz u sylvan fazonu).

U svakom slucaju svaka preporuka za igru!

Iz nekog razloga, meni Tribes of the East na navedenoj konfiguraciji i sa 8800GTS-om idu dosta sporo i javljaju se zestoki lagovi. Ne znam da li su u pitanju drajveri, ali se dobro secam da mi je na mom matorom 7600GT-u Heroji isli besprekorno na svim detaljima. Da li se ovo jos nekom desilo?

Meni rade bolje nego prethodne verzije (ne patchovane naravno ;)).
Pozdrav. :wave:

Iz nekog razloga, meni Tribes of the East na navedenoj konfiguraciji i sa 8800GTS-om idu dosta sporo i javljaju se zestoki lagovi. Ne znam da li su u pitanju drajveri, ali se dobro secam da mi je na mom matorom 7600GT-u Heroji isli besprekorno na svim detaljima. Da li se ovo jos nekom desilo?
Isti problem :mad:
Na manjim mapama i nije toliko uocljiv, ali one najvece su skoro nemoguce za igranje. Jos jedan problem je sto posle nekoliko ucitavanja pozicije igra izleti na desktop, a task manager pokazuje nenormalno zauzece memorije. Sa druge strane stara verzija igre (HoF) radi najnormalnije.
Inace GK je 7900gs, a imam 2 Gb memorije.
P.S. Najavili su da patch izlazi ovih dana, pa mozda urade nesto po tom pitanju, mada malo verovatno, jer dosta ljudi nema nikakvih problema.

Ako je od pomoci, ja koristim drivere 163.71 whql (ne beta, ne optimizovani, cisti sa nvidia site).

Takodje, mnogo vazan performance tweek je sledeci:
1. Namestite video podesenja u igri po zelji (na primer na high kao ja , 2x aa...); sacuvajte podesenja i izdjite iz igre;

2. Editujte (otvorite u notepadu) fajl "user_a2.cfg" u My Documents\My Games\Heroes of Might and Magic V - Tribes of the East\Profiles\ime usera\ , pronadjite unos "setvar gfx_noshadows = 0" i promenite 0 u 1 (setvar gfx_noshadows = 1)

3. Na taj nacin cete iskljuciti senke u igri a zadrzati kvalitetne texture,..., ja na ovaj nacin na geforce 6600 dobijam 40fps skroz odzumirano na mapi i 30ak na bojnom polju!

Sad, mozda neko voli senke, ali kad se mora mora se:)

p.s. Sto se tice laga, obavezno ukljucite hardwer cursor opciju u podesenjima!

Poslednja izmena:
Da iskljucim hardware kursor i da dobijem onog konja od pola ekrana! :D

Samo da prenesem utiske-Tribes of the east je odlican,jedan od najboljih dodatnih diskova po meni.
Dodavanjem alternativnog upgrade-a osvezili su sve rase i dodali pregrst novih mogucnosti.A nova rasa orci su prica za sebe!
Nove mape,predmeti,magije,skilovi...Sve izbalansirano i zaokruzeno.
Moguce da su ovo najbolji heroji za igranje do sada..jedino sto nema igraca..

Ma heroji su zakon. Jedva cekam da probam ToE....
Primetio sam da kako sve vise izlaze zakrpe tako sve vise nekromanseri slabe...shmrc

kakva je akademija? hammers of fate sam skinuo ali ga nisam probao dok sam peticu obicnu presao..
jer ima nesto novo u akademiji? tipa da titani imaju arc lightning..:-devil-:

Igra mi resetuje racunar cesto. Da li ima jos neko slican problem?

Instalirao sam ToE pre dva dana :banana::banana::banana:
Ovaj dodatak me je prijatno iznenadio.. Znao sam otprilike koje su novine, ali su se bas potrudili oko detalja :).
Ono sto mi se specijalno svidja je skilltree viewer, mogucnost biranja upgrade-a kad oces i mogucnost brisanja nepotrebnih skilova (omijena taktika mi je da uzmem enlightment skill i da ga posle zamenim necim drugim kada mi vise ne treba :smash::smash:)
Moje misljenje je da varvari imaju potencijal da budu najjaca rasa u ovom dodatku.
Imaju skilove koji gotovo neutralisu protivnikove magije i kao ultimativni skill imaju na pocetku svake bitke +500 rage poena za svaku jedinicu, da ne pominjem skill koji protivnicki spell power smanjuje proporcijalno tvom spell poweru.
Malo me spusta izletanje iz igre, (slican bug je bio i u trojci i u cetvorci) koje nije toliko cesto ali dovoljno da potrazim na internetu patch.

da ne pominjem skill koji protivnicki spell power smanjuje proporcijalno tvom spell poweru.
Jedini problem kod tog sila je taj sto Varvari retko dobijaju Knowlige ili Spell Power,uglavnom dobijaju Attack i Defence,ali ako uspes da nabudzas svoj spell power onda je extra,znaci super je na mapama koje imaju puno onih zvezdica koje ti podizu spell power.:D

Poceo sam i ja da se igram sa ovim delom. Bice utisaka za par dana. Na prvi pogled ima napredka ali i dalje usporeno sve nekako. I ja nemam problema nikakvih sa 8800gts :wave:

Jel zahtevnost ostala ista ili su optimizovali igru :) Znam kada su neke vece bitke
da se igra zesce uspori (prvih pet poteza u bitci ide glatko, znaci nije do masine)
ili kada se glavna mapa 'odziumira' do maksimuma, veoma tesko se rotira ista..jednostavno ubija dozivljaj. ,)

Jel zahtevnost ostala ista ili su optimizovali igru :) Znam kada su neke vece bitke
da se igra zesce uspori (prvih pet poteza u bitci ide glatko, znaci nije do masine)
ili kada se glavna mapa 'odziumira' do maksimuma, veoma tesko se rotira ista..jednostavno ubija dozivljaj. ,)

Bolje je optimizovana. Znacajno brze radi.

p.s. Pominjali smo to u prethodnim postovima.

zeko: jel na tvojoj masini iz potpisa radi 'Znacajno brze',
jel ne gusi usred bitke?

zeko: jel na tvojoj masini iz potpisa radi 'Znacajno brze',
jel ne gusi usred bitke?

Da! Upravo kao sto si i opisao, u homm 5 (sa patchevima) mi je mnogo usporavalo pri skrolovanju mape kada se skroz odzumira, kao i pri vecim bitkama. Sada u tribes of the east je sve to pa 70% bolje, sto znaci ne primeti se. Jedino sto je i dalje ostalo je to da kada rotiram mapu i po vertikali i po horiznontali istovremeno mnogo, ali mnogo secka! -Moguce da je to do moje graficke, ali mi ne smeta, posto i ne koristim takvu rotaciju (stavio sam u opcijama homm clasic camera) i sve klizi.

Da! Upravo kao sto si i opisao, u homm 5 (sa patchevima) mi je mnogo usporavalo pri skrolovanju mape kada se skroz odzumira, kao i pri vecim bitkama. Sada u tribes of the east je sve to pa 70% bolje, sto znaci ne primeti se. Jedino sto je i dalje ostalo je to da kada rotiram mapu i po vertikali i po horiznontali istovremeno mnogo, ali mnogo secka! -Moguce da je to do moje graficke, ali mi ne smeta, posto i ne koristim takvu rotaciju (stavio sam u opcijama homm clasic camera) i sve klizi.

Vertikalno rotiranje je smrt za heroje 5 (veoma losa optimizacija) i to nema veze sa grafickom, na svima secka. Ali kad se ukljuci homm classic kamera radi bas kako treba. Ja je licno nisam ukljucio, samo zato sto nikad i ne rotiram po vertikali zbog sporoce a i zbog toga sto se nista ne dobija takvim pogledom

Nazad
Vrh Dno