Šta je novo?

Heroes of Newereth

Charged Blades ili kako se vec zove onaj prvi skill je mnogo jak i ima mnogo mali cd a za 6s koliko traje mozhe puno damage-a da se napravi. Ja ne mogu da kazhem sigurno bi DL dobila, ali bi bilo tesno sigurno.
Shto kazhe Morbius za Anihilation, to je teshko, ja sam nekoliko puta imao Quad Kill ali za onog petog uvek ili ostane malo healtha ili je vec pobegao.

sve zavisi, zeph ima ogroman armor, dl je physical dmg, dok je zeph vise magic dmg koji je insane + phys dmg. Cak i kad bi isao 1 na 1 zeph bi dobio jer ce se pre nafarmati od dl ;)

Nešto su prčkali po matchmaking-u, ali ga još nisu napravili kako treba.

Ranije je igra trpala sve igrače u isti koš, tako da si u oba tima imao raspon od 1300 do 1700. Treba li reći, to je bilo katastrofalno rešenje, ali bi bar poređalo igrače po opadajućem redosledu, tako da prva dva najbolja uzmu neke žestoke ubice, druga dva heroje za podršku, a onaj zadnji retardirani uzme Pandu ili Blood Huntera iako ga svi nagovaraju da uzme tenka da ne bi ginuo mnogo.

Sada već MM trpa igrače u rasponu od nekih 150, što je svakako logičnije i bolje, ali na žalost još uvek ima ekstremnih razlika u kvalitetu igrača. Juče mi tako padne noob koji je upravo došao iz dote, prva mu partija, i kažemo mu da je Pyro Lina i da igra sa njim, međutim tip izabere Nymphoru, najmekšeg heroja u igri, treba li reći, ginuo je neprekidno. Na kraju ja kao Chronos iznesem igru i on dobije poene za pobedu. :(

Bojim se da MM nikada neće raditi kao što sam se nadao. Ako je PSR raspon za igru premali, ljudi će previše da čekaju dok se 10 igrača skupi, ako je preveliki, partije neće biti ništa bolje nego pubs.

Poslednja izmena:
Ja se vracam u igru u toku ove nedelje. :)

Nešto su prčkali po matchmaking-u, ali ga još nisu napravili kako treba.

Ranije je igra trpala sve igrače u isti koš, tako da si u oba tima imao raspon od 1300 do 1700. Treba li reći, to je bilo katastrofalno rešenje, ali bi bar poređalo igrače po opadajućem redosledu, tako da prva dva najbolja uzmu neke žestoke ubice, druga dva heroje za podršku, a onaj zadnji retardirani uzme Pandu ili Blood Huntera iako ga svi nagovaraju da uzme tenka da ne bi ginuo mnogo.

Sada već MM trpa igrače u rasponu od nekih 150, što je svakako logičnije i bolje, ali na žalost još uvek ima ekstremnih razlika u kvalitetu igrača. Juče mi tako padne noob koji je upravo došao iz dote, prva mu partija, i kažemo mu da je Pyro Lina i da igra sa njim, međutim tip izabere Nymphoru, najmekšeg heroja u igri, treba li reći, ginuo je neprekidno. Na kraju ja kao Chronos iznesem igru i on dobije poene za pobedu. :(

Bojim se da MM nikada neće raditi kao što sam se nadao. Ako je PSR raspon za igru premali, ljudi će previše da čekaju dok se 10 igrača skupi, ako je preveliki, partije neće biti ništa bolje nego pubs.

zar ti stvarno mislis da ce MM ikada biti ono sto ocekujes da ce biti?
i ne znam po kom osnovu je PSR relevantan pokazatelj necijeg skilla... vidjao sam surove proove i na ~1500psr, kao i zestoke nubove na ~1700+psr...
mislim da imas prevelika ocekivanja :D

Fino doteran MM bi mogla biti prava stvar, PSR u njemu ne igra ulogu, već onaj drugi rejting, zaboravio sam kako se zove. Ako bi recimo bilo dovoljno igrača da se sklope timovi sa maksimalno 50 poena razliike gore-dole, to bi davalo stvarno lepo izbalansirane partije. U public partijama prilično loš igrač koji igra sa timom kvalitetnih prijatelja može i te kako da nabije PSR, u MM toga nema. Ako si loš, toneš, osim ako si baš toliko ludo srećan da stalno upadaš u dobre timove koji pobeđuju i bez tebe. Ali ko je baš toliko srećan slobodno može da igra sa mnom.

Timski MM će verovatno biti dobra stvar, a on nam dolazi sa sledećim patcm-om.

drugi rejting = KDR? APM?
veruj mi ni to nisu pokazatelji necijeg skilla ;)
realno gledano, ne znam za chiji MM mogu da kazem da je dobro odradjen...
evo npr SC2 beta, x puta mi se desavalo da mi padaju slajtli fejvrd ili fejvrd, i dobijem ih, sto mi donese 30-40 poena, dok gubitak od istih u zavisnosti - 6-12 poena... a ako blizz ne moze da napravi valjan mm ko moze? xD

drugi rejting = KDR? APM?

SMR, bre. SMR radi na istu foru kao PSR, ali ga dobijaš i gubiš samo u MM partijama. Pošto u MM ne možeš da igraš sa prijateljima, nema načina da nabiješ SMR klasičnim pub stompom. SMR mora da se zasluži dobrom timskom igrom.

Za sada ovaj sistem ne funkcioniše kako je zamišljeno, ali se nadam da jednom hoće i da će ljudi u bar 80% slučajeva moći da ulete u partiju sa ljudima svog nivoa veštine.

aha kk
pa ne znam, nikako da uplatim ffs...
betu sam treso, uglavnom pub partije, i po neka prajvet ili "klanska", mada ne znam ni dal je radio taj mm tad :D
al kazem ti opet, ceo taj mm sistem meni smrdi, i pitanje je kolko ce to da zazivi i da radi kako treba... no boze moj, vreme ce pokazati, nadajmo se da to sve bude kul :D

Ja sam igrao i HoN i LoL i u HoN-u mi se ne svidja comunity, mada je igra tehnicki naprednija. Jednostavno ima suvise mnogo kicovanja, flejmovanja i svih ostalih fancy izraza i ponasanja...tako da cu se ja ipak drzati LoL-a..ima i tamo svega ovoga ali mnogo mnogo manje...i bar meni nedostaje privlacna snaga koju za mene ima LoL. Ne nameravam da sada otvaram temu koja je igra bolja ali jednostavno HoN nije za mene...
Pozdrav,
N

Da je HoN zajednica loša, jeste, ali je po meni kud i kamo bolja nego što ima dota. HoN je po samoj svojoj prirodi vrlo kompetitivna i vrlo timska igra, ja se prvi iznerviram kada neko u mom timu igra kao ****** i propasti napor ostalih igrača. LoL je opušteniji zbog toga što jedan ****** ne može baš toliko da naškodi timu, čini mi se da je igra više orijentisana na push nego na gank.

Probao sam jednom LoL i smesta ga deinstalirao. Grafika je stvarno kriminalno loša, a ne volim ni da igram sa decom.

Mislim da dece nema bas mnogo vise nego u HoN-u...s obzirom da na zapadu imati karticu i nije neka fora kao ovde...Ustvari ponasanje u HoU-u ljudi me vise podeca na decije. U lolu ima ganka ali ukoliko se ne uniste toweri nema nista od pobede po nekada se desi (mada retko) da tim koji izgubi ima vise ubistava nego tim koji je pobedio. U sustini obe igre su 99% iste...s tim sto je kao sto sam rekao Tehnika na strani HoN-a a atmosfera na strani LoL-a...opet to je samo moje misljenje...i ne znaci da ponekada ne odigram i HoN :)...

Poslednja izmena:
prvi iznerviram kada neko u mom timu igra kao ******

Ovo nesto na moj racun :d

Video si i sam da su imali srece, mogao sam 2x 2 kill da sam imao malo srece, a jos me i tower rokao :d
I rekao sam da necu vise i nisam.. al kad god sam legio ocekujte to :D

Poslednja izmena:
Ovo nesto na moj racun :d

Video si i sam da su imali srece, mogao sam 2x 2 kill da sam imao malo srece, a jos me i tower rokao :d
I rekao sam da necu vise i nisam.. al kad god sam legio ocekujte to :D

Dao si dobar primer za ono što sam ranije pričao kako ne treba igrati. Svako treba da igra svoju ulogu i od nje se odstupa samo u slučaju da tim nema odgovarajućeg heroja za neku drugu ulogu ili je već sasvim jasno da tvoj tim pobeđuje i možeš da eksperimentišeš. Lego nije killer, lego je čist tenk + vrlo dobra mogućnost hvatanja i dovršavanja heroja koji su pri kraju života ili begaju. Dakle, ukapiraj da igraš tenka i da tvoj posao nije da budeš Rambo i pokolješ sve oko sebe, batali egzibicije tipa tower dive u prvom minutu. Video si mene kako igram, čovek zadatka, keep it simple. Ja sam lično za moj tim upropastio gomilu igara kada sam pokušavao da budem previše agresivan.

http://replays.heroesofnewerth.com/match_replay.php?mid=2304040
Ova partija je mene sinoć ubila u pojam, izgubili smo od tima čistih noobova koje bi iole kompetentan tim trebalo da zgazi i sabije u zemlju, dobili su nas bezvezni Skaut i BH, u zemlju da propadneš od sramote. Prosto neshvatljivo da ljudi ne mogu da ukapiraju da kupe ward-ove i da ne smeju da se šetkaju po šumi na četvrtini zdravlja, BH ih otkriva, Skaut ih dokrajči.

http://replays.heroesofnewerth.com/match_replay.php?mid=2309022
Pogledaj onda ovu što smo dobili. Vidi kako sam ja igrao, Nymphora je čist support i tako sam je i bildovao, mada se eventualno može bildovati i kao DPS. Svi itemi koje sam kupio služe za preživljavanje kako bih duže mogao da trajem u borbi, pošto će iole pametan tim mene da targetuje.
Sa druge strane, ti si igrao tenka i išao si na neki DPS bild. Ok, Jereziah se zaista može bildovati kao opasan DPS, ali već smo u timu imali MQ i Engi-ja, zar ne smatraš da je bolje da si tenka bildovao kao tenka? Dalje, uopšte nisi unapredio marchers, recimo u steam boots ili ghost marchers, zapitaj se kako ćeš nekoga da DPS-uješ ako svi trče brže od tebe.

Dakle prvo što treba da naučiš su uloge svakog heroja i uloge najčešće korišćenih itema. Za to treba puno vremena, ali to je ono što pravi razliku između dobrog igrača i noob-a.

Iskreno nemam pojma zasto nisam unapredio, obicno prvo to uradim.
Kazem vam da sam nab..

Vremenom ćeš bivati bolji. Jako je bitno da slušaš iskusnije od sebe, što je upravo jedan od uslova da postaneš bolji igrač. ;)

Uzgred, Jereziah-u nikako ne treba build-ovati kao DPS-a. Ako vam preliva zlato, postanite još bolja podrška vašim saborcima tako što biste, recimo, uvećali preglednost mape kupujući dodatne Wards of Sight, " CC " iliti Crowd Control iteme i slično.

Iskreno nemam pojma zasto nisam unapredio, obicno prvo to uradim.
Kazem vam da sam nab..

Ok, čitaj po netu, slušaj šta ti se kaže, vremenom ćeš napredovati. I pre svega, ne istrčavaj se.

Takođe da ti skrenem pažnju i na attack modifiers, juče si kupio Elder Parasite na Accursed-u, nisi ni znao da Lifesteal ne radi sa Seer-om. Pisao sam o tome u ovom thread-u, potraži. Ukratko, ništa u Morph attack odeljku prodavnice ne treba mešati u inventaru sa ničim drugim odatle (jedini izuzetak je nullfire blade), niti treba kupovati na Accursed-u i Slither-u.

Uzgred, Jereziah-u nikako ne treba build-ovati kao DPS-a. Ako vam preliva zlato, postanite još bolja podrška vašim saborcima tako što biste, recimo, uvećali preglednost mape kupujući dodatne Wards of Sight, " CC " iliti Crowd Control iteme i slično.

Slažem se sa tim, ali s obzirom da sam par puta video šta "Carryziah" može da uradi, moram da kažem da ima potencijala da se koristi i kao razoran DPSer. Naravno, to je samo za napredne igrače.

uh sta ga mudrosti velikih umova ^^

Znao sam da ne radi, al sam ga uzeo zbog brzine udaranja, uz visok dmg, imao sam dosta uspeha ranije :)

Znao sam da ne radi, al sam ga uzeo zbog brzine udaranja, uz visok dmg, imao sam dosta uspeha ranije :)

Bolje da si u tom cilju išao na warclept za 200 golda više, koji si kasnije mogao da unaprediš u demonic breastplate, fin supporting item koji ti daje i brdo armora.

E to je ono sto me cini nabom ^^

Aj malo da analiziramo zašto smo prsli ovu:
http://replays.heroesofnewerth.com/match_replay.php?mid=2406094

U principu, prsli smo jer su njihovi Valk i Acc bili pro, ali mnoge stvari smo uradili kako ne treba. Prvo, imali smo Tempesta i PR-a u timu, to je u startu genocid u najavi, ali ni jedan jedini put nismo iskoristili sinergiju koju njihova dva ultija mogu da naprave. Morate da komunicirate ljudi, nema ni jednog iole dobrog klana koji ne koristi mikrofone, samo je trebalo da se sinhronizujemo, gurnemo skupa kad su oba ultija spremna i to je masakar. Drugo, mastercula, moraš da prijaviš miss. Poginuo sam dva puta u liniji, a MQ je potpuno zavisna od ranih kilova koje treba da dobije, odmah na startu su me neutralisali sasvim, još ja kao u inat išao na build za rani kill umesto za farm/push, što je i logično s obzirom da smo imali WB u timu. I ponovo ti kažem, ne istrčavaj se, u ključnom momentu si proćerdao ulti koji nam je par sekundi kasnije trebao kao lebac.

I najvažnije od svega: kada se krene u fajt u završnici igre, ne odvajajte se od ostalih. Za**** farm, što si nafarmovao do tada, nafarmovao si i gotovo. Ukoliko nekome treba još malo zlata ili nešto da kupi, onda neka kaže: "Aj sačekajte malo, treba mi još 200 zlata" ili tako nešto i onda odložimo push, ali tim MORA da se drži zajedno. Samo treba držati izesnu distancu između igrača kada protivnik ima horoja koji ima neki krajnje nezgodni aoe, recimo Bohemoth, Tempest, PR.

Najzad, izbegavajte da mnogo klikćete po mini mapi. Videli ste kako sam wardovao šumu, ako smo svi već krenuli da genkujemo heroja levo, nemoj pigovati heroja na desnoj strani, unosiš zabunu. Upamtite i da uvek gledate mini mapu, nemojte da treba neko da pinguje da bi je pogledali.

Poslednja izmena:
Za ne prijavljeni ss, sacekao sam malo da ne bude da prijavljujem u prazno, medjutim, ona je izgleda skocila do rune pokupila haste i za tren oka bila gore kod vas.. *** smrzo sam se kad sam video.

Kako ocekujete da pobedimo kad su na suprotnoj strani likovi sa ~1.5kdr, lepo se napravi srv sa max 1.1 kdr i lepo igramo, ovo ovako, ok, moramo mnogo vise da se potrudimo ali mislim da nije pravi nacin da vezbamo clan teamplay, moramo da pocnemo od slabijih..

Video sam to, ali nešto nije u redu sa igrom, valjda neki bug, nisam mogao kao host nikoga da šutnem ili premestim. Videću šta se dešava.

Jao ljudi, kako mi se igraaa...:D
Jel' može Visom Electron da se plati? Kad nabavim, uključujem se u igru sa vama. Osim ako ako niste Rusi/Brazilci :d

Ko ce sa tobom da se druzi kad imas bolestan psr i nemoz te ni u jednu igru ispratiti :p

A, ti nećeš da se družiš sa nama? :)

hehe nije necu no ne mogu atm :D
nikako da ispazarim acc, juce sam uzeo od druga cisto malo da me mine zelja al nije to to... valjda ce mi prezivi psr dok uplatim, pa se javim tad.... ;)

Rekoše da će čuvati BETA naloge 30 dana nakon pojavljivanja igre. Požuri. :)

Ko ce sa tobom da se druzi kad imas bolestan psr i nemoz te ni u jednu igru ispratiti :p

Pih, kao da PSR išta govori... :p Uostalom, ne morate vi mene pratiti, ja ću pratiti vas. Čini mi se da u večernjima satima možem odigrati koju " klansku " partiju jer u poslednje vreme sustižemo pređašnju aktivnost, onu za vreme BETA-e.

Pa ima nas uveče prilično ;) Što se čuvanja naloga tiče...ja sam posle 7 dana od zavrsetka bete uplatio i umesto 1680 koliko sam imao sam spao na ispod 1570, cisto da imas uvid o cuvanju!!

Vrh Dno