Šta je novo?

Heroes of Might And Magic: Olden Era

Xepoj87

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
625
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5800x3D
Matična ploča
Asus TUF X570 Plus
RAM
32GB DDR4 3600Mhz Kingston Fury Renegade
GPU
RTX 4090 Zotac AMP Extreme AIRO
Storage
SSD too much to count, HDD 2TB WD Gold
Zvuk
Sound Blaster Z, Logitech Z5500, Bang & Olufsen H9
PSU
Corsair HX850i
Kućište
Fractal Design Torrent RGB White
Monitor
LG 55B8 OLED
Miš & tastatura
Logitech G915, Logitech G502 Plus white/ROG Moonstone Ace L white
Tablet
Microsoft Surface Pro
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Mitsubishi LN25VG2, 4x Amber Premium 12, 4x Gree Viola 12, 6x Haier Flexis Plus 18, 2x Haier Flexis 24, 2x Haier Flexis Plus 12, 2x Haier Tundra 12, Midea Mission II 12, Galaxy Watch, Xiaomi Mi Air Pro 4
Steam
Xepoj_Cp6uje
Pristup internetu
  1. Optički internet
Izlaze novi Heroji, jedva cekam :)
Steam kaze Q2 2025.

Сви деценијама чекамо нову 'тројку'. :)
Баш сам пре неки дан тражио на нету шта је са серијалом и видео да је последњи наставак изашао пре десетак година, и после тога ништа.

Trojka je bila legendarna, pikalo se to u igraonici kao besno :)
Opet, uzivao sam i u narednim delovima, samo 7icu nisam mogao.

@Xepoj87 uživao sam i ja al više to nikad isto bilo nije. Posebno je "super" u 4ci bilo kad nabudžiš barbarina, uđeš samo sa likom u borbu i šutem ubiješ tipa 20 crnih zmajeva :D
Takođe ne znam što nisu nikada uradili remaster i za dve ekspanzije trojke u hd na stimu :(

Petica je beše trojka na steroidima..praktično 3 sa par dodatnih likova (tipa sharpshooters) i par različitih priča; svaka na svom disku išla ako se ne varam.

HoMM V je meni isto bio odličan. Svideo mi se što su uzeli dobru osnovu trojke i probali da pokušali da dodaju smislene stvari što im je i uspelo.
Najbolje mi kod rangera imbue arrow sa implosion spellom i onda staviš da su ti svih 4 monstera avenger iz suparničke frakcije i samo kad je heroj na redu jedna strelica i 4 implosion obrišu ekran.

Troju sam tolko igrao zvanične ekspanzije i onaj WoG da to nije realno. I nema potreb zvanični HD remaster jer imaš modove pa izgleda dosta bolje na velikim ekranima.

Kako ovo vidim ovo je malo cartoonish što ne mora da bude loše. Song of Conquest ne mogu da igram previše mi pikselizovano za trenutne standard toliko da ne razlikujem monstera od pozadine. Preterali ga. A ovo ćemo videti. Samo da nije service game kao HoMM VI ili VII pa da kad ugase server 1/3 stvari više ne radi.

Ja samo homm II. i danas uzivam gledajuci ljude kako igraju. Nezavisni tim je napravio fheroes2 engine. Preporucujem svima.

Ni meni se ovaj crtani film stajlong i boje baš ne dopadaju, ali ako je igrivost na nivou i ima onaj stari šmek, će da se igra

Pogledao sam detaljnije screenshotove na Steam.
World map izgleda jako pregledno i ne primećuje sa cartoonish look, ni malo ne smeta.
Borba isto pregledana vidiš koji je koji monster i ne kamuflira se u podazinu zbog kontrasta.
2 castle screena onako tu se vidi da je cartoonish i nije baš pregledno koji je koji objekat, mada ne bitno toliko jer imaš i onako prozore za gradnju i kupovinu posle 2 sata igranja nećeš ni gledati šta je šta izgrađeno.

Sve što mi smeta sa vizuelne strane Songs of Conquest tu toga nema. SoC možda je mehanički dobar, ali meni je ono previše pikselizovano za moje standarde. Ok je verovano ako se pika na Steam Deck ili nečemu slično.

Kako da upadnem u early acces za ovo na stimu? EDIT: sad vidim da ce tek od q2 2025 biti aktivan,...cirkus, kad ce igra za 10 god?!

I da se ispravim gore, pomesao sam V sa heroes cronnicles....5 je bila prva full 3d izvedba igre, ne losa ali opet totalno druga igra kada se poredi sa 3. Zbog 3d je sve nekako usporeno i kompleksnije sto nije poenta kod ovog tipa igre.

Mnogo je cartoonish.

Kad uporedim sa HoMM V grafički nije ništa ozbiljnije.
Što se meni tiče nije too much pixalated kao Songs of Conquest. Tako da vizuelno biće dovoljno dobro za mene.

Songs of Conquest uradiš zoom out do kraja i na mapi izgleda bolje nego ovo.

Posle HOMM III najbolji igra je Kings Bounty: The legend i njegove ekpanzije ;)
KB jeste odlican, ali meni su Age of Wonders II i AoW: Shadow Magic legle mozda cak i vise nego HoMM III... samo mozda :)

HOMM III je jedina igra koja mi je uvek negde na HDD/sdd i koju odigram s vremena na vreme. Najinteresantnije od svega: to jedina turn-based strategija koju volim da igram(KBL mi je duhovni naslednik) i jedina igra stara 25god koju i dalje mogu da igram a da joj ništa ne fali.

Eh, u stvari je kontra, originalni King's Bounty izasao nekoliko godina pre prve HoMM igre.

Slažem se ali ovo je KB Legend koji je izašao dosta posle HOMM III

Vrh Dno