Šta je novo?

Heroes IV napokon!!!

Re: Re: Re: predlog M&M9

Vince Carter je napisao(la):
M&M9 je stigao, ima ga u cd klubovima vec dan-dva.

ql, koga onda briga za heroes 4, odo ja na M&M9!

ajd, zdravo..

za SPIRITA:

poslacu ti ja moju mapu , meni je ona zakon , mnogo sam znoja ulozio u nju.Ostavi mail. treba ti shadow of death.

Za no name-a , Simu i ostale "napadace" :D

Niko nije primetio da sam rekao da mi se igraju FPS-ovi "trigger happy these days".... Ja obozavam RPG i odigram poneku strategiju (sve myth-ove sam presao, svojevremeno i Blizzadove i C&C-ove, kao i KKND1/2 i MAXX), a igrao sam i mnogo RPG-ova, ali ne vidim u cemu je poenta sa tim Herojima... Nijedan fan ovih igara nije mogao da mi objasni sta mu se to svidja... Dakle, ja sam "napao" Heroje, a ne ceo zanr...

Jel sad OK?

Na pitanje ByMAX "Sta nam se svidja". Meni licno puno stvari. Prvo, jedna je od retkih, a kvalitetnih poteznih strategija danas sa dosta dobrom grafikom (za dati žanr). I to ceo serijal. I dok je prva bila zaista orginalna - uvela je RPG elemente u žanr strategija i time napravila pravi booom, ostali nastavci su samo razrada iste teme. Vise nasminkani, sa dodatim moguscnostima. Ali to je i normalno za industriju PC igara. Zasto menjati nesto sto je dobro, bolje je to usavrsavati (primer su serijali: Civilization, Warcraft, FIFA, Need For Speed itd.).

A što se grafike tice - Heroes of Might & Magic je, kad se pojavio 1995. godine, plenio grafikom za ondasnje vreme. Imali su fenomenalnu grafiku cak i u poredjenju sa sa igrama iz ostalih zanrova. Naravno, to je bilo vreme pre pojave 3D kartica. Ne mozete ocekivati da potezna strategija u eri 3D akceleratora ima grafiku koju bi poredio sa raznim FPS i slicnim igrama. Pa svaki ljubitelj RPG ili strategija ce ti reci da u tu grafika nije u prvom planu. Ako kazes za Heroes da imaju ruznu grafiku, sta reci tek za Civilization. A opet igra je legenda, isto kao i Heroes. Istini za volju - najvise i najbolje sam se igrao na svom Commodore 64. Uprkos grafici, koja je za danasnje pojmove blagi uzas - retko koja igra danas ima gameplay koji je posedovao Pirates!, Lords of Midnight, Laser Squad, Defender Of The Crown ili cak i dosta prostije igre poput Pacman, Tetris, Boulderdash... Pa danas ni jedan savremeni FPS ili RTS nema nikakav gameplay u single player modu. Svoju dominaciju zasnivaju samo na multiplayer-u i jednostavnosti koja je ne user friendly nego ***** friendly (doticni izraz je svojevremeno upotrebeljen pri opisu C&C u jednom zapadnom casopisu 1995.) Cast izuzecima poput Starcraft, Half Life, MOHAA... I dok dobri RTS-ovi to prevazilaze, kod vecine FPS refleksi i brzina imaju vecu ulogu nego upotreba mozga. Naravno - samo to ne znaci da su te igre lose vec da od igraca ne zahtevaju neko preterano intelektualno razmisljanje. Zadnja igra koju sam ja zavrsio je i bila FPS - MOHAA.

Naravno - ti si izrazio svoj stav, ali kao sto rece Sime nisi morao na onakav nacin. Ipak si ti moderator, clan sa 2400+ postova, pa bi trebao biti primer za nas ostale. Ovo ti ne pricam da bi te vredjao, ali ne bi voleo da postanes kao Migick - da tvrdoglavo ubedjujes druge da si ti u pravu. Ipak je ovo post za ljubitelje Heroes serijala. Ako vec to nisi nisi morao ni da postujes poruku.

Ne ne ne... Nemoj da me uporedjujes sa Magickom... :D Nikada nisam nametao svoje misljenje, nego sam uvek bio za to da ga saopstim... Cak sam jednom mogao da odem i mlad u zatvor zbog toga (nista nelegalno, nego sam u nekom Sloba/SPS drustvu pricao "nesto" o Slobi). Dakle, samo sam pitao (jer sam igru probao a nisam glup da nesto ne mogu da shvatim) kako mozete da se uzivite u takvu igru, kada postoje , recimo, odlicni RPG naslovi (ruskih programera uglavnom) - koji cak i nisu postali neki hit kod nas, ali su , brate, zaista sjajni i fanovi bi trebalo da im posvete paznju... Heroji su, po meni, posle II dela samo kopirane, stare igre... sto priznaju i fanovi tog serijala, pa ga opet igraju i gube vreme... Meni je i sah uzbudljiviji od toga (na kompu)... I bas sam zbog toga hteo da mi date argumente (dobro je zbog toga toga i toga, a toga nema u tim i tim igrama), a ne da me "napadate"... Ja mogu da dam makar 20 dobrih argumenata zasto mi se svidjaju dobri FPS-ovi... Ko je rekao da ja volim samo da pucam? Bas sam i ispljuvao SSam 2, zbog toga... Volim malo pametnije FPS-ove, ili ne toliko pametne, ali sa nekakvom fabulom, nesto sto ce te drzati svo vreme u prici...

Pozdrav

BLOB je napisao(la):
za SPIRITA:

poslacu ti ja moju mapu , meni je ona zakon , mnogo sam znoja ulozio u nju.Ostavi mail. treba ti shadow of death.

Posalji i meni ako ti nije problem ,mozes i jos neke koje si pravio mail je [email protected] posto sam se smorio sa onim mapama

Dakle, samo sam pitao (jer sam igru probao a nisam glup da nesto ne mogu da shvatim) kako mozete da se uzivite u takvu igru, kada postoje , recimo, odlicni RPG naslovi (ruskih programera uglavnom) - koji cak i nisu postali neki hit kod nas, ali su , brate, zaista sjajni i fanovi bi trebalo da im posvete paznju... Heroji su, po meni, posle II dela samo kopirane, stare igre... sto priznaju i fanovi tog serijala, pa ga opet igraju i gube vreme

Aha, u tome je stvar. Tvoj problem (ovo ne shvati kao uvredu jer u zadnje vreme me dosta pogresno razumeju:)) je sto uporedjujes Heroes sa RPG igrama. Normalno da oni nikad nece imati dubinu jednog Fallout ili Baldurs Gate, ali i ne pretenduju na to. Oni su tu da ljubiteljima epske fantastike i sl. uvedu na lak nacin u svet RPG-a. RPG elemenata ima na pretek, ali ne previse da zbune svojom kompleksnoscu. Pa na kraju i smesteni su u jedan od najlepsih FRP svetova - Might & Magic. Meni predstavljaju ideal jer sam ljubitelj poteznih strategija i RPG-a. I spajaju najbolje iz oba sveta.

Mislim da ce ti biti zanimljiva informacija da ideja Heroes-a datira jos iz 1989. godine i predstavljena je kroz igru Kings Bounty. Ona se i smatra pretecom danasnjih Heroes. Radio ju je isti tim, isti kuca izdala. Koncept igre je u dlaku isti kao i sva bica koja se pojavljuju. Jedina bitna razlika sto je mogao da se vodi samo jedan heroj. Postojala je za C64 (na njemu sam je i igrao), PC, Amigu i Atari. Ipak, nije postigla neku vecu popularnost. Tako je sve bilo stavljeno na led do 1995. kada su izdati Heroes I.

Tako sto se orginalnosti tice i prvi su Heroes samo razrada neceg od ranije. Ali kao sto sam vec rekao - sve dobre igrice na PC-u su dobile svoje nastavke i klonove koji su ih samo dalje razradjivali. Najsvetliji primer toga su tebi omiljene FPS igre. Sve je pocelo sa Wolfenstein 3D (zbog kojeg sam ´93. i kupio PC a ne Amigu), da bi DOOM sve to progurao dalje a QUAKE proslavio. Sem prve ni jedna nije bila orginalna ali su ipak bile prave mini revolucije. DOOM sa kretanjem uz stepenice a QUAKE sa 3D pravim enginom. A tek broj klonova. WOW, Jedi Knight, Unreal, Half Life itd. Ali bitno je da su danasnji FPS kvalitetni i igrivi (iako vecinom multiplayer) i niko ne trazi da budu orginalni. Slicno je i sa RTS. Ko se jos seca Dune 2, igrom kojom je i nastao RTS zanr. Ali se svi secaju Warcraft, Starcraft i Command & Conquer - koje su i proslavile zanr.

Priznajem da je Heroes serijal vrhunac dostigao sa drugim delom, ali je tek treci deo serijal ucinio megapopularnim. Npr. moja drugarica koja je igrala samo platforme pocela je da igra strategije samo zahvaljujuci Heroes 3, jer je pored igrivosti bio i lep i saren sa fantasticnom muzikom. Danas igra i Civilization i razne RTS-ove. i sl. igre.

Heroes 4 tek treba da probam, ali cujem komentare da ga ETHER LORDS i DISIPLES 2 ubijaju kako po igrivosti tako i po tehnickom kvaltetu.

PS:
Igra li neko Magic The Gathering karte?

E, bas lepo sto su fanovi heroja ovde. Hteo sam da vas pitam da li ste igrali dodatak za Heroes3 "Wake of Gods"?
To je addon koji su pravili fanovi i ima skoro sve fore iz Heroes4, nove jedinice, gradjevine, mape i jos kojesta. Inace mnogo je dobar. Zauzima nekih 35MB i radi sa Shadow of Death.

Alex je napisao(la):
Sto se tice nekih RPG baziranih igara da li je neko probao Grandia 2 koji je skoro stigao u cd klubove.

/Ja sam uzo da je igram .Igra je klasicni japanski rpg sa konzola
znaci slicno ko final fantasy, svidja mi se , grafika je mozda mogla malcice bolja ali to je igra sa dreamcasta pa nema veze.

Alex je napisao(la):
Sto se tice nekih RPG baziranih igara da li je neko probao Grandia 2 koji je skoro stigao u cd klubove.

/Ja sam uzo da je igram .Igra je klasicni japanski rpg sa konzola
znaci slicno ko final fantasy, svidja mi se , grafika je mozda mogla malcice bolja ali to je igra sa dreamcasta pa nema veze.

Ko je voleo da igra final fantasy VII i VIII , Knights of hentar
:D , i slicne igre neka obavezno uzme i Grandiu .

Btw
Jel moze neko ko je uzeo M&M 9 da kaze kakva je grafika?

Dobro bre ljudi, nemojte se svadjati, vec nek neko konkretno napishe ima li hotsaet opcije ili ne, i ako je ima da li ona funkcionishe? (da znam da li da nabavljam stvar ili ne)

byMaX je napisao(la):
kako mozete da se uzivite u takvu igru, kada postoje , recimo, odlicni RPG naslovi (ruskih programera uglavnom) - koji cak i nisu postali neki hit kod nas, ali su , brate, zaista sjajni i fanovi bi trebalo da im posvete paznju...
Pozdrav
daj naslove!!!

BLOB je napisao(la):
za SPIRITA:

[email protected]

Nego, i warlords battlecry 2 je skoro stigao, uopste ne izgleda lose...

<Mancha> je napisao(la):
E, bas lepo sto su fanovi heroja ovde. Hteo sam da vas pitam da li ste igrali dodatak za Heroes3 "Wake of Gods"?
To je addon koji su pravili fanovi i ima skoro sve fore iz Heroes4, nove jedinice, gradjevine, mape i jos kojesta. Inace mnogo je dobar. Zauzima nekih 35MB i radi sa Shadow of Death.

!!!!!!!!!!!!!!!

A gde to ima da se uzme!? Daj neki link. Nema veze sto je 35 Mb.

HOT SEAT-a ima, samo vise nije pod multiplayer.
1) Start a new scenario.
2) Click on the details button to open up the full selection of map categories.
3) Check both Human Players and Number of Allies boxes.
4) Click Back
5) From the list of scenarios, select any map that supports more than one human player.
6) When you click on the Next button, you will be brought to a menu where you can select which player you would like to be. The number in the shield, at the right of the line, will tell you which side you will be playing on.
7) Click Begin, and the game will start in the traditional Hotseat mode, allowing you to alternate turns between multiple human players.
CUSTOMER SUPPORT RULEZ! Malo su spori, ali rade posao.

Za MAX-a: Volim strategije, ali ne one poput stracraft-a gde je glevna fora "rushovati" protivnika, vec one gde je bolje unapredjivati jedinice (AoE2 je donekle to uspeo, pogotovo sa ARENA mapama, ali je i tamo rasovanje glavni fazon).
Volim RPG-ove (Diablo II, FO:T) zbog razvijanja likova tj. velikog broja mogucnosti koje to razvinanje pruza (sekira, cekic ili mac u diablu ii kod varvarina npr.).
E, pa Heroes serijal ("Herpes serijal" by Shumaher, hehe, imao sam to jednom, vraski zabavno - ali zato svrrrrrrrrbbbbbiiiiiiiiiiiii!) je mesavina ta dva zanra. Mozes da rasujes (uzmes prve dve jedinice, neiskusnog heroja i napadas, ali zato ako naletis na nekog sa iole manje vojske ali unapredjene ili iskusnijeg puk'o si).
Glavna mana Heroes-a je AI koji je toliko ne inventivan, predvidiv ili jednom recju LOS da je upropastio igru. Resenje je u HOT SEATU sa 3 ili vise igraca, ali to ume da traje, pogotovo ako imate nekoliko "sahista" u ekipi.
I MAX, ako oces, mozemo jednu partiju saha. Mislim da ima na Yahoo-u... :):):):):):):)

beta or..

Da li neko poseduje Heroes of Might & Magic 3 a da nije beta. Ja sam nabavio od tri različita pirata (u rasponu od godinu dana), i sve su bile beta tako da nisam mogao da koristim patcheve za njih.

E da, pridružujem se u pitanju - gde može da se nabavi Wake of Gods dodatak.

Re: AAAAAAAAA

BokyPP je napisao(la):
Meni Heroes IV blokira!!!

Odnosno kada zavrsim bitku kada izadje onaj ekran kada treba da vidim koliko sam jedinica ubio i izgubio,kada kliknem na OK igra mi zaglavi ...Ne mogu nista da radim osim Ctrl + Alt + Del.

Apsolutno isti simptomi i kod mene!!!

Ako prvu bitku i prodjem na sledecoj obavezno zaglavi!

Mislio sam prvo da mu je malo mesta na disku pa sam mu ostavio skoro GB slobodno i nije pomoglo!

Moguce da mu je malo RAMa (64MB) i procesor power (K6-200) ali pr ce biti da je nekakav bag u pitanju!

Inace utisci su onako mlaki! Interfejs je definitivno ruzniji od trojke! Ocekivao sam daleko vise tipova gradova i jedinica a ovo je kolko vidim manje je nego u trojci! Svidja mi se nesto kompleksniji razvoj magije! Za igrivost tek cemo da vidimo a nadam se da su nesto uradili sa AI!

Re: Re: AAAAAAAAA

no name je napisao(la):
Apsolutno isti simptomi i kod mene!!!

Ako prvu bitku i prodjem na sledecoj obavezno zaglavi!

Mislio sam prvo da mu je malo mesta na disku pa sam mu ostavio skoro GB slobodno i nije pomoglo!

Moguce da mu je malo RAMa (64MB) i procesor power (K6-200) ali pr ce biti da je nekakav bag u pitanju!

Uzmi i idi na Game settings i tamo smanji Music i Sound Effects na nulu odnosno skroz ga ugasi...Probaj mozda ces tako resiti problem ja sam ga resio na isti nacin i sada sve radi OK...

Heroes ili herpes

Pozdrav

Da da priznajem ba sam pogresio ali sta ces pogresio sam umesti heroes napisao sam herpes,,,
O igri sledece moram priznati da mi se svidja ali mi se ne svidja sto cu morati da nadogradim memoriju na 256 mb rama sa sadasnjeg 64 mb rama ,nesto mi se vuce Heroes 4
a ako nekom treba 2x64 mb rama edo ili isdn modem interni fritz
nek se javi na [email protected]
Moderatori izvinite ali hmmmm

Ling live the Heroes i NFS serial

Maric je napisao(la):
!!!!!!!!!!!!!!!

A gde to ima da se uzme!? Daj neki link. Nema veze sto je 35 Mb.

Evo upravo sam trazio link, posto sam zaboravio odakle sam ga skinuo, ali nigde nepise. U principu potrazi WOG. Trebaju ti 2 fajla. Jedan se zove allinone i to ti je ceo mod, a drugi ti je 3.55 patch. Ako ne uspes da nadjes , javi mi na mail , pa da ga prebacimo sa harda na hard.

<Mancha> je napisao(la):
Evo upravo sam trazio link, posto sam zaboravio odakle sam ga skinuo, ali nigde nepise. U principu potrazi WOG. Trebaju ti 2 fajla. Jedan se zove allinone i to ti je ceo mod, a drugi ti je 3.55 patch. Ako ne uspes da nadjes , javi mi na mail , pa da ga prebacimo sa harda na hard.

Pronasao, hvala :). Kolega ima bolju vezu, skinuce umesto mene. Ovo su linkovi:
http://www.fileplanet.com/dl/dl.asp?/strategyplanet/homm/wog/allinon1.zip

http://www.fileplanet.com/dl/dl.asp?/strategyplanet/homm/wog/f1.wog
http://www.fileplanet.com/dl/dl.asp?/strategyplanet/homm/wog/p3f.wog

Prvi je obavezan, to je finalna verzija. Druga dva su opciona.

Inace, sto se tice Heroja4... Pa, neznam. Ili sam ja omatorio ili to vise nije to. Presporo i presareno.

kakav je M&M 9

nego kako izgleda devetka sto se grafike tice?

<Mancha> je napisao(la):

Ne mogu da verujem da sam to propustio...
daj neki hint gde to naci...

FPS

ma znate sta pucacine su definitivno naj
ako nista drugo opustajuce

Da se i ja javim...

Ko nije igrao ovim redosledom ne zna o cemu se radi u Heroes serijalu...

Znaci....

1)Kings Bounty
2)Heroes 1
3)Heroes 2 i dodatci
4)Heroes 3 i dodatci
5)Heroes 4 i "dodatci"

Ima i 0), a to je Lords of Chaos!

A ako je neko igrao Lords of Chaos, neka se javi za jedan duel, zarko ocekujem nekog dobrog u ovome.

P.S.
Lords of Chaos je sa Amiga/Atari racunara, godina 1991.
Ako neko zeli da se okusa, poslacu mu emulator i igru.

Re: beta or..

blue je napisao(la):
Da li neko poseduje Heroes of Might & Magic 3 a da nije beta. Ja sam nabavio od tri različita pirata (u rasponu od godinu dana), i sve su bile beta tako da nisam mogao da koristim patcheve za njih.

E da, pridružujem se u pitanju - gde može da se nabavi Wake of Gods dodatak.

Znam par ljudi da imaju originale, ali tebi to ne treba.
Inace sve verzije u prodaji koje su kod nas stizale su beta, tako da ti treba patch beta 1.0 -> full 1.0, pa onda 1.0 -> 1.4.
Ako ne mozes da ih nadjes, posalji mi mejl i poslacu ti.

Kings Bounty je izasao 1989. godine, tako da bi redosled verovatno bio kings bounty, pa lords of chaos... Inace nisam igrao Lords of chaos, da li podsecaju na heroes? Imao sam ih na Commodore 64, ali nisam nasao nikad za shodno da ih probam.

Vrh Dno