Šta je novo?

Here mape - onemogućen pristup iz Srbije

Delicious

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2013
Poena
225
Pokušao sam da pristupim Here mapama ovde: Here WeGo
Dobijam sledeću grešku:

403 ERROR​

The request could not be satisfied.​

The Amazon CloudFront distribution is configured to block access from your country. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.

Generated by cloudfront (CloudFront)
Request ID: ...

Nisam uspeo da pronadjem nikakvu vest da je blokiran pristup korisnicima iz Srbije.
Ima li neko više informacija?
Hteo sam da pogledam kako izgledaju nove mape, pošto su bile neke vesti kako je Here ovog leta snimao nove rute po Srbiji, kad ne može...

Probao sam direktno iz Nemacke - radi.
Ukljucio vpn na mob, zemlja Srbija - izbaci error.

Rip Srbija. Radi iz Albanije, Makedonije, BiH, Hrvatske...

Aplikacija radi

Ja sam upravo danas uradio update mapa na iPhone.

Radi i meni aplikacija, sad sam je instalirao samo da isprobam (android).
Izgleda da je problem samo do web verzije...

Radi app na iOS i na Androidu. Mape ažurirane pre 15-ak dana kada sam išao na put (SR, MKD i GR).

Nesretno si nazvao temu :) Ne radi taj link dosta dugo, već je spomenuto ovde: https://forum.benchmark.rs/threads/android-navigacija-i-mape.245249/page-148#post-6399420
Jedino ne znam šta možemo da učinimo da promenimo to.

EDIT:
Otvorio sam sajt preko VPN i stigao do stranice za podršku: https://here.freshdesk.com/en/support/tickets i tu otišao na link "here" na kraju rečenice "If you can’t find your question here, please search for key words on our search bar or contact us here" Međutim, dal zbog VPN-a il zbog nečeg drugo, 100x mi je javljao "Captcha verification failed, try again!", iako sam ga uvek čekirao. Ako može neko ko je van Srbije da pokuša da prijavi.

Poslednja izmena:
Pokušao sam da pristupim Here mapama ovde: Here WeGo
Dobijam sledeću grešku:

403 ERROR​

The request could not be satisfied.​

The Amazon CloudFront distribution is configured to block access from your country. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.

Generated by cloudfront (CloudFront)
Request ID: ...

Nisam uspeo da pronadjem nikakvu vest da je blokiran pristup korisnicima iz Srbije.
Ima li neko više informacija?
Hteo sam da pogledam kako izgledaju nove mape, pošto su bile neke vesti kako je Here ovog leta snimao nove rute po Srbiji, kad ne može...
Pristup iz Srbije jeste blokiran!
Resenje: npr u firefox-u podesite proxy (adresa: 116.203.23.252, port: 3128 - pogledajte listu https://geonode.com/free-proxy-list). Kada otvorite https://wego.here.com mozete slobotno da ugasite proxy.
Pozdrav

Da li postoji mogucnost da nekako podesim Chrome ili Firefox da mi pali proxy samo prilikom pristupa tom sajtu recimo?

Da li postoji mogucnost da nekako podesim Chrome ili Firefox da mi pali proxy samo prilikom pristupa tom sajtu recimo?
Chrome ne zato sto cita sistemska podesavanja operativnog sistema. Firefox u principu da (obzirom da cita svoji proxy settings), na vise nacina komplikovanih vise ili manje. Mozda je najjednostavnije skinuti portable verziju i nju podesiti (koristiti) za ovu svrhu. Treba videti da li postoje neki drugi pretrazivaci koji citaju svoj proxy. Mada ne vidim bas razlog osim ako se Here ne koristi na racunaru bas svaki dan, jer kada se jednom unesu proxy parametri (u firefox-u) oni ostaju sacuvani pa se samo stiklira da li se koriste ili ne. Desava se i da izabran proxy postane zagusen pa treba definisati neki drugi. Tako da je, po meni, najlakse po potrebi aktivirati proxy u postojecem firefox-u

Probaj FoxyProxy add-on za Firefox. Mozes da definises vise proxyja kao i pravila kad se koriste.
Pozdrav

Ok, hvala vam ljudi. Ne treba mi generalno, nego kad ste se vec dotakli te opcije, zanimalo me cisto da li mogu negde da podesim to i da ne diram. Recimo ako se desi da bas taj sajt otvaram da mi ide preko proxy-a i to je to.
Nije mi bitno, samo me iznenadilo kad sam probao da je nemoguce pristupiti iz Srbije.
Ko zna sta je posredi.
U svakom slucaju mozda nekom pomognu vasa objasnjenja oko koriscenja proxy-a, kome je bas potrebno.
Pozdrav!

Meni vec neko vreme ne radi mapa Srbije na telefonu kada namestim rezim van mreze,da li zna neko sta je u pitanju?

Koliko sam ja primetio kod mene, od ovog novog izgleda su se izgubile veze aplikacije sa skinutim mapama, imao sam celu Evropu skinutu i prilikom ulaska u novu aplikaciju nije pokazivala nijednu mapu, dok je prostor na telefonu i dalje bio zauzet. Deinstalirao aplikaciju, mape se nisu automatski obrisale, morao sam ručno. Onda sam skinuo za sada samo mapu Srbije jer nisam putovao i ona normalno radi u offline režimu.

Koliko sam ja primetio kod mene, od ovog novog izgleda su se izgubile veze aplikacije sa skinutim mapama, imao sam celu Evropu skinutu i prilikom ulaska u novu aplikaciju nije pokazivala nijednu mapu, dok je prostor na telefonu i dalje bio zauzet. Deinstalirao aplikaciju, mape se nisu automatski obrisale, morao sam ručno. Onda sam skinuo za sada samo mapu Srbije jer nisam putovao i ona normalno radi u offline režimu.
Imam i ja skinutu mapu Srbije,ali kada namestim rezim "VAN MREZE" ne izbacuje mi ulice,kao da nema mape,a ima.

Nazad
Vrh Dno